به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی کواکبیان، دبیر حزب مردم سالاری ظهر امروز در مناظره «انقلاب به کدامین سو» که توسط جامعه اسلامی دانشجویان در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان گفت: سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب را به همه دانشجویان تبریک عرض میکنم.
وی افزود: در ارتباط با شعار اصلی ملت ایران در سال ۵۷ باید بگویم ما باید ریشه یابی کنیم که چرا مردم این شعارها را میگفتند.
دبیر کل حزب مردم سالاری بیان داشت: در بحث استقلال کشور دچار انبوه وابستگیها بودیم و مردم با پوست و گوشت خود لمس کردند کشور در این وابستگیها بیشتر فرو میرود. به طوری که حتی یکی از نخست وزیران رژیم ستمشاهی گفته بود ما حتی اگر بخواهیم لوله آفتابهای بسازیم، نیاز است خارجیها یایند و کمک کنند.
کواکبیان خاطرنشان کرد: در مسئله نظامی حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار مستشار در این کشور حضور داشتند که به امرای کشور ما حکمرانی میکردند. وابستگی نظامی فقط در ادوات و تجهیزات نبود، حتی در استراتژی آمریکا در منطقه نیز وابستگی خود را نشان میدادیم.
این نماینده سابق مجلس با اشاره به اینکه پیش از انقلاب ما در همه زمینهها به نوعی وابسته به آمریکا شده بودیم، خاطر نشان کرد: هنگامی که میخواستیم در مسائل سیاسی کشور به طور مثال در زمینه استانداران لیستی ارائه دهیم باید با هماهنگی آمریکا این کار را انجام میدادیم که این نشان دهنده وابستگی سیاسی شدید کشور در دوران پیش از انقلاب به کشورهای غربی و به ویژه آمریکا بود، همچنین در مباحث اقتصادی و نظامی نیز ما دچار وابستگیهای شدیدی در آن دوره شده بودیم.
وی با بیان اینکه پیش از انقلاب این وضعیت بسیار خفقان آلود باعث شده بود مردم به دنبال انواع آزادیها باشند، گفت: آنان درصدد بودند مردم را حتی از تاریخ رسمی اسلام جدا کنند به همین دلیل یک تاریخ من درآوردی ایجاد کرده بودند؛ اینها ریشههای گرفتاری مردم ایران در آن دوره بود که تبلور آن را میتوان در شعار «استقلال آزادی و جمهوری اسلامی» دید؛ بنابراین چنانچه بخواهیم این آرمانهای انقلاب را حفظ کنیم باید مبانی استقلال خواهی، آزادی خواهی و جمهوریت را در نظر بگیریم چون به میزانی که از این مبانی دور شویم از اصل آرمانهای انقلاب نیز دور خواهیم شد.
استقلال به معنای قطع کامل روابط ما با کشورهای خارجی نیست
دبیر کل حزب مردم سالاری افزود: نسبت به مفهوم استقلال در مقابل دیگر مسائل از جمله آزادی، جمهوریت و اسلامیت اعتقاد راسخ تری دارم. به نظر بنده در مسیر آزادی بیشتر به استقلال رسیدهایم شاید بتوان گفت در مسیر اسلامیت ۶۰ درصد، در مسیر آزادی ۵۰ درصد و در مسیر جمهوریت ۴۰ درصد از راه را پیمودهایم؛ اما در مسیر استقلال توانستهایم ۷۰ درصد راه را بپیماییم.
وی با اشاره به اینکه نسبت به استقلال نگاه خوش بینانه تری دارم، گفت: مفهوم استقلال باید تبیین شود؛ استقلال به معنای قطع کامل روابط ما با کشورهای خارجی نیست حتی در مسیر استقلال باید مراودات اقتصادی نیز وجود داشته باشد، همچنین اقتصاد مقاومتی نیز به این معنا نیست که تمام محصولات را در داخل کشور تولید کنیم مفهوم این است که چنانچه روزی آنان اراده کردند و محصولی به ما ندادند دست و پای ما نلرزد و بتوانیم روی پای خود بایستیم، این معنی استقلال است.
حزب موتلفه نسبت به دلواپسان موضع گیری کند!
نماینده سابق مجلس ضمن بیان اینکه مقام معظم رهبری بر خلاف دلواپسان از تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کردهاند، تصریح کرد: خواهش من این است که حزب موتلفه نسبت به دلواپسان موضع گیری کند. ما چنانچه میخواستیم در مجلس هشتم در رابطه با مسئله هستهای صحبت کنیم دوستان عنوان میکردند مسئله هسته ای خط قرمز ماست؛ اما امروز همه دلواپس هستند و در این مسیر سخن میگویند این در حالی است که آنان بیشتر دلواپس مباحث و خط و ربط های خود میباشند.
وی ضمن اشاره به اینکه ما حدود ۳۰۰۰ مدیر به مفهوم سیاسی داریم، یعنی هر چه دولت خاتمی تلاش کرده باشد، به ۱۵ هزار مدیر نمیرسد، گفت: واقعیت این است که در بحث آزادی آنچه به دست آورده ایم باید مورد تقدیر قرار گیرد؛ اما بحث مهمتر این است که نباید وضعیت آزادی امروز را با رژیم سابق مورد مقایسه قرار دهیم.
کواکبیان آزادی احزاب، مطبوعات و میتینگهای سیاسی را سه شاخصه آزادی سیاسی دانست و گفت: در این مسیر موفقیتهایی داشتهایم به طور مثال قبل از انقلاب تنها چند روزنامه کنترل شده داشتیم، این در حالی است که امروزه چنین بحثهایی وجود ندارد؛ اما باید بپذیریم که امروز ما دچار یک خودسانسوری شده ایم.
دبیر کل حزب مردم سالاری در ادامه گفت: ممکن است با اظهارات مطهری موافق نباشم؛ اما آیا درست است که یک نماینده که براساس قوانین باید در بیان مطالب و دیدگاههای خود در مجلس آزاد باشد یک عده بریزند و به وی بگویند «مرگ بر منافقین» و آن گاه اشک وی در کنگره ما درآید. همه اینها نمونههایی است که نشان می دهد ما تحمل نظر مخالف را نداریم.
معتقدم هنوز یک انتخابات حزبی را تجربه نکردهایم
این نماینده سابق مجلس با تاکید بر اینکه معتقدم هنوز یک انتخابات حزبی را تجربه نکرده ایم، گفت: قوانین ما در مسئله احزاب باید اصلاح شود، همچنین در بحث آزادی اجتماعات نیز تا استاندار نخواهد ما نمیتوانیم اجتماعی برگزار کنیم. من معتقدم اینها مشکلات ماست هر چند که از آزادیهای به دست آمده نیز خرسند هستیم.
سه عامل انحراف از مسیر اصلی انقلاب از دیدگاه کواکبیان
دبیر کل حزب مردم سالاری خاطر نشان کرد: معتقدم ملت سرافراز ایران به سمت و سویی حرکت خواهد کرد که آرمان نهاییاش تحقق جامعه توحیدی با پرچم داری امام زمان(عج) خواهد بود و این وعده قطعی خداوند سبحان است که در قرآن این رابطه بارها تکرار شده که اسلام بر همگان غلبه خواهد کرد ولو اینکه کافران را خوش نیاید؛ بنابراین این مسئله یک واقعیت است.
کواکبیان بیان داشت: سه عامل موجبات ریزش در انقلاب را فراهم خواهند کرد که اولین انحراف آن انحراف فکری از خط اسلام ناب و خط امام راحل است، کسانی که این گونه رفتارکنند از مسیر انقلاب ریزش خواهند کرد.
این نماینده سابق مجلس ضمن اشاره به اینکه عامل سوم در ایجاد ریزش این است که برخی ادامه دهنده مبارزه نباشند، گفت: البته آن چه در این مسیر حائز اهمیت است این است که ریزش مصنوعی نباید ایجاد شود.
کواکبیان با بیان اینکه حرف روحانی در زمینه کم سوادی و یا بی سوادی منتقدین را قبول ندارم، تصریح کرد: در جهت گشایش وضعیت سیاسی دولت را حمایت میکنیم و معتقدیم در بحث سیاست خارجی دولت به درستی وارد عمل شده است، پیش از این غربیها مدام عنوان می کردند انواع گزینه ها روی میز است؛ اما امروز شاهد این مسائل نیستیم. شاید در مقاطعی غربیها رجزخوانی کنند؛ اما در اصل این گونه نیست.
آمریکا جرات حمله به ما را ندارد
در ادامه این مناظره اسدالله بادامچیان با اشاره به اینکه زمانی که میخواهیم انقلاب را بررسی کنیم باید آن را در چارچوب نظام مورد بررسی قرار دهیم، تصریح کرد: زمانی که میگوییم انقلاب آرمان دارد، آرمان غیر از شعار است. آرمان به معنای آرزوهای قابل تحقق میباشد؛ آرمان انقلاب این است که از سال ۴۱ که در محضر امام حضور یافتیم حاکمیت الله را مطرح کردند.
این نماینده مجلس ادامه داد: آرمان دیگر ایجاد جامعه نوین اسلامی بود. همچنین استقلال همه جانبه کشور، ساقط کردن رژیم شاهنشاهی و انتخاب همه امور و ادامه نظام بر اساس مردم محوری نیز از دیگر آرمانهای انقلاب اسلامی ایران بوده است.
قائم مقام حزب موتلفه گفت: امام در سال ۴۲ فرمودند انقلاب ما سه مرحله دارد؛ مرحله نخست این است که ایرانمان را اسلامی کنیم که ۲۰ سال طول خواهد کشید که در این ۲۰ سال باید خونهای زیادی داده شود، مرحله دوم این است که کشورهای اسلامی را اسلامی کنیم و در نهایت اسلام را به دنیا عرضه کنیم. در این میان ساقط شدن نظام شاهنشاهی و ایجاد نظام جمهوری اسلامی و انجام انتخابات و حضور مردم در آن و همچنین تحقق استقلال سیاسی از جمله مواردی بود که تحقق یافت.
بادامچیان ادامه داد: استقلال سیاسی ما نیز به گونه ای است که امروز شش کشور در مقابل کشور ایران به مذاکره میپردازند. همچنین در زمینه استقلال نظامی نیز شاهد هستیم که آمریکا بارها عنوان کرده است که ما به ایران حمله میکنیم؛ اما تا کنون چنین رخدادی رخ نداده است و این به معنای این است که آنان جرات حمله به ما را ندارند.
وی ضمن بیان اینکه در زمینه مسائل اقتصادی نیز دارای استقلال هستیم به طوری که روزی چهار میلیون بشکه نفت ذخیره کردهایم، گفت: این در حالی است که در عربستان قدرتهای غربی روزی هشت میلیون بشکه نفت میدزدند.
قائم مقام حزب موتلفه افزود: همچنین یکی دیگر از اسنادی که نشان دهنده استقلال اقتصادی کشور است این است که ایران حتی یک دلار بدهی عقب افتاده ندارد، این در حالی است که کشورهای اسپانیا، فرانسه انگلستان و حتی خود آمریکاییها دارای بدهی خارجی هستند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: امروز از آن دانشگاه غرب زده، به جایی رسیده ایم که جامعه دانشگاهی درصدد است به استقلال علمی برسد؛ بنابراین درصدی از این استقلال انجام شده؛ اما آیا این به معنای این است که به همه آن آرمانها رسیده ایم؟
وی ادامه داد: نسل جوان امروز ما باید با اقتدار و شجاعت پای این آرمانها بایستد و به دنبال تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی ایران باشد.
بسیاری تاریخ ایران را انگلیسی فرموده نوشته اند
قائم مقام حزب موتلفه خاطر نشان کرد: بحث استقلال از زمان قاجار آغاز شد، زیرا در آن دوره مردم با یک عده حکمران نادان، جاهل و ذلیل روبرو بودند؛ حکمرانان قاجار به اندازه امروز کشور ما، از ایران خاک ما را جدا کردند ما کشور متمدنی هستیم که بین هفت تا ۱۲ هزار سال سابقه داریم و کسانی که میگویند ایران دارای ۲۰۰۰ سال سابقه تمدنی است یک عده فراماسون هستند.
وی ادامه داد: شهر سوخته ایران سابقه بسیار دیرین دارد، شوش و چغازنبیل نیز به همین شکل. بسیاری تاریخ ایران را انگلیسی فرموده نوشته اند تا بگویند ایران نیز هم عرض غرب است.
بادامچیان ادامه داد: این وظیفه دانشجویان است که بیایند و در رابطه با این مسائل تفکر کنند، فراماسون کوشید تا ایرانیان از موی سر تا ناخن پا غربی تفکر کند و در صورتی که چنین تفکری در جامعه ایران به وجود نیاید به جامعه ایرانی برچسب توحش خواهند زد.
قائم مقام حزب موتلفه گفت: امروز ملت ما نشان داده که همه کار میتواند انجام دهد و چنانچه این گونه شد ما در یک نظم نوین جهانی دنیای جدیدی را در برابر کشورهای سوسیال دموکرات و کمونیسم ایجاد کردهایم.
مهمترین عامل کندی در مسیر انقلاب وابستگی فرهنگ به کشورهای غربی است
وی با اشاره به اینکه به آینده کشور بسیار امیدوار هستم، تصریح کرد: اینکه چرا حرکت انقلاب کند و یا تند میشود دلایل مختلفی دارد که مهمترین آن وابستگی فرهنگی و غرب زدگی چپ و راست در این مسیر است.
بادامچیان در پاسخ به اینکه امانتی که مردم به کارگزاران نظام سپرده اند به چه شکل صیانت میشود، گفت: انقلابی که در سال ۴۱ آغاز و امام یک حرکت اسلامی کاملی را شروع کردند که حدود بیش از ۱۶ سال به طول انجامید انواع و اقسام گروهها را به خود دیده است، در این چند ساله مجموعههایی بودند که با انقلاب رفاقت نداشتند؛ اما با ادامه کار شاه مخالف بودند از جمله کمونیستها و نهضت آزادی و به دلیل مخالفتی که با حکومت ستمشاهی داشتند تا حدودی در برخی مبانی هم مسیر ما بودند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال بازرگان هم به مبارزه پرداخت و هم به زندان رفت؛ اما همین شخص پذیرفت که نخست وزیر شاه شود و زمانی که برای تأیید نظر امام خمینی(ره) به پاریس رفتند با ایشان وارد چالش شدند و به امام(ره) گفتند انقلاب زود است؛ بنابراین مشاهده میکنید که آنان در تمامی مبانی از خط امام(ره) تبعیت نمیکردند و تنها در مبارزه رژیم ستم شاهی هممسیر انقلاب بودند.
بادامچیان تاکید کرد: بنابراین مشاهده میکنید که ما در این چند ساله انواع و اقسام خطوط را مشاهده کردهایم که امام هیچ گاه علیه آنان وارد صحبت نشدند الا در سال ۵۷ که در آن زمان برخی گروهها میخواستند نگذارند انقلاب به ثمر بنشیند.
بخشی از افراد لیبرال در بین اصلاح طلبان جمع شدند
این نماینده مجلس گفت: پس از پیروزی انقلاب نیز همین گونه بود به طوری که مشاهده میکنید بخشی از افراد لیبرال در بین اصلاح طلبان جمع شدند که با امام(ره) برخورد داشتند، تفکرات این گروهها این گونه است که همه چیز از جمله اسلام را برای ایران میخواهند این در حالی بود که امام راحل همه چیز از جمله ایران را برای اسلام میخواستند.
بادامچیان با تاکید بر اینکه اینها موانع اصلی در مسیر حرکت یکپارچه انقلاب تحت امر ولی فقیه هستند، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که آقایان به هم توهین میکنند یک نفر گفته ما دلواپس هستیم و آن گاه گروهی به مسخره کردن آنان میپردازند همچنین طرف مقابل نیز برچسب سازشگر به برخی دیگر میزنند و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب حتی یک بار هم گروه مذاکره کننده را تضعیف نکردند، ما نیز مانند مقام معظم رهبری معتقدیم نمیتوان به غربیها اعتماد کرد.
نباید وارد دعواهای سیاسی شویم
وی خطاب به کواکبیان ضمن بیان اینکه وی متوجه سخنان من در رابطه با آزادی نشده است، گفت: منظور من این است که پس از وقوع انقلاب آزادیهای بسیاری در ایران به وجود آمد از جمله آزادیهایی که ما در رابطه با تشکیل حزب داشتیم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه نباید وارد دعواهای سیاسی شویم، بیان کرد: بارها در موضع گیریها خواستهایم که نام این ۱۷۰ نماینده مجلس که از رحیمی رشوه گرفتهاند مشخص شود؛ این که تصور کنیم در دولت خاتمی، احمدی نژاد، هاشمی رفسنجانی و روحانی هیچ انسان سوء استفاده چی وجود نداشته یا ندارد، غلط است حتی در حکومت امام علی(ع) نیز اینگونه افراد وجود داشتند.
بادامچیان ضمن بیان اینکه در رابطه با حزب موتلفه هیچ کس نمیتواند ادعا کند که حتی یک ریال خلاف مالی رفتار کرده ایم، بیان داشت: همه باید مراقب باشیم کسی خلاف نکند و هر کس خلافی انجام داد نباید بازی سیاسی درآورد.
قائم مقام حزب موتلفه ضمن بیان اینکه مجلس دهم باید مجلس پاکی باشد، تصریح کرد: انسانهای متملق در همه جای دنیا بسیار هستند اینکه برخی به برخی دیگر تبرک میجستند را نباید تأمین دهیم، این بداخلاقیها باعث ایجاد دعواهای سیاسی میشود.
وی ادامه داد: ما سعی میکنیم با تمامی گروهها همکاری کنیم به جای متهم کردن افراد باید بگوییم تا کجای بحث آزادی آماده ایم و چگونه باید ادامه بدهیم.
بادامچیان با تاکید بر اینکه انقلاب فرزند پرور است، گفت: سروش، کدیور، علی افشاری، نیک آهنگ کوثر، شیرین عبادی، فاطمه حقیقت خواه و بسیاری دیگر امروز کجا هستند؟ آنان افرادی هستند که به مبانی این نظام خیانت کردهاند. امام می فرمودند: تندروی عاقبت خوشی ندارد؛ بنابراین در خط میانه الهی- اسلامی که آهنگ ولایت است باید حرکت کنیم.
این نماینده مجلس افزود: من با علی مطهری دوست هستم؛ اما اینکه وی از فتنه گران حمایت کند و انتظار نداشته باشد که نمایندگان به وی اعتراض کند را نمیپسندم. من برای علی مطهری متأسفم. چطور وی آزاد باشد چنین حرفهایی را عنوان کند؛ اما نمایندگان در اعتراض به وی آزاد نباشند! هر چند که هر دو طرف اشتباه کردند.
بادامچیان در بخش دیگری از سخنان خود نمونه آزادی را در بیان نظرات دانشجویان به صورت آزادانه در دانشگاه دانست و گفت: اینکه شما با نهایت آزادی اینجا سخن خود را بگویید و فردا سر کلاس درس حاضر شوید اگر آزادی نیست پس چیست؟ شما امروز در خانه خودتان کتابهای مختلفی دارید آیا شما را به اوین میبرند؟امروز چه کسی را به دلیل داشتن کتاب در خانه اش به اوین بردهاند؟
قائم مقام حزب موتلفه ضمن بیان اینکه ۲۰۰ حزب پس از انقلاب رشد کردند، تصریح کرد: نخست وزیر زمان جنگ آمد و نخست وزیر شد و با احترام دوران نخست وزیری خود را به اتمام برد و در انتخابات؛ شورای نگهبان به وی اجازه شرکت داد؛ اما پس از انتخابات خلاف قانون رفتار کرد و دچار این سرنوشت شد.