به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 21 بهمن ماه 1393، شاخص کل با 931 واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم 64 هزارو 841 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 725 واحد کاهش به رقم 47 هزارو 763 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 1574 واحد کاهش عدد 127 هزارو 536 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 49 / 1 درصد و 22 / 1 درصد کاهش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 4 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 5439 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 17 درصد کاهش یافته است.
در ضمن تعداد 2672 میلیون سهم در 237 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 4 / 19 درصد و 5 / 14 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر این اساس 115397 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 114 میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب 2 / 28 درصد و 1 / 28 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.
طی هفته جاری قند و شکر با 82 / 4 درصد، محصولات کاغذی با 02 / 3 درصد و انتشار، چاپ و تکثیر با 59 / 2 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: شکل گیری بازار اولین روز این هفته مرهون اخبار و وقایع دو روز گذشته و تاحدودی ادامه روند مثبت روز چهارشنبه بود. طبق روال گذشته، قیمتهای جهانی و اخبار سیاسی در صدر این وقایع بودند. شک و تردید در بازار این روز موج می زد. طبق معمول بازار با بلوکهائی هم همراه بود که باعث شد حجم عالی و خوبی در 180 میلیارد تومان بزند. همراه، شپدیس و وغدیر بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص داشتند. پارسان، کگل و فارس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص اعمال کردند. از لحاظ نموداری نیز به وضوح افول بازار تا نزدیکیهای اواخر وقت دیده می شود. با ثبات قیمت نفت به نظر می رسد اخبار سیاسی که اواخر شب جمعه منتشر شد به شدت بازار روز شنبه را تحت تاثیر قرار داده بود. برخی انتظارات از اعلام توافقی سیاسی در مونیخ وجود داشت که شنیده های این روز این مساله را تایید نکرد. بازار همیشه با اخبار سیاسی از این دست بالا و پایین شده است و این بار نیز مستثنا نبود. نشست خبری فطانت نیز در روز شنبه برگزار شد و وی خبر از بازگشائی قریب الوقوع پالایشگاه ها داد. به نظر مجموعه این عوامل باعث ایجاد تعادلی شکننده و البته با تشدید عرضه ها بر بازار شد.
یکشنبه: رفتار بازار این روز بسیار شبیه یک موج کامل سینوسی بود. در ابتدای وقت نزولی، سپس بهبود و دوباره افول و نهایتاً بهبود در روند بازار را شاهد بودیم. اتفاقات روز شنبه و اتفاقات مهمی که روز یکشنبه رخ داد در شکل گیری این وضع بازار نقش اساسی داشت. البته انتظار منفی به این شدت را هم نداشتیم. بازار این روز بیش از هر چیز به سخنان رهبری واکنش بیش از حد منفی نشان داد، خصوصاً در ساعات آخر معاملات این واکنش را شاهد بودیم. صفوف فروش تشکیل شد، اما نکته بسیار مهم در این بود که منفی ها را خوب می خریدند و بازار در منفی ها حجم خوبی زد و این نکته مهمی است. از طرفی برخی سفارش های حمایتی را هم در برخی نمادهای تاثیرگذار نظیر فارس و خودرو شاهد بودیم، اما از بلوکها خبری نبود. نهایتاً پارسان، مپنا و فارس بیشترین تاثیر منفی را در شاخص داشتند و ارزش معاملات نیز بیش از 100 میلیارد بود.
دوشنبه: بازار روز دوشنبه تراژدی غمناکی بود. بازار این روز از بالا به پایین بود. با سخنان روز یکشنبه رهبری اینکه بازار منفی می شد قابل پیش بینی بود، اما این شدت منفی غیر قابل پیش بینی بود. شاخص کل حمایت روانی 65000 واحدی را نیز اندکی رو پایین شکاند. در این روز از بلوکها هم خبری نبود. تنها اول صبح سعی شد با یک بلوک پارسان و سفارش های حمایتی در لیدرهای بازار، همچون خودرو و خبهمن بازار را نگه دارند. اما تمام تلاشها ناکام ماند. به نظر مدیریت جدید نهاد ناظر سیاستهای کنترلی شاخص را بی خیال شده است و تنها در همان چند روز بود. البته این روش هم خودش مورد انتقاد بسیاری از فعالان بازار بود. اما در این لحظه برخی معتقدند که به نظر آن سیاستها تا حدودی توانسته بود جلوی ریزشها را بگیرد. به هر حال قضاوت با خواننده است. در روز دوشنبه سهم ها یکی یکی صف فروش شدند و برخی از صفوف نیز تا آخر وقت باقی ماندند. برخی معتقدند که بار دیگر وارد یک فاز منفی و فرسایشی جدید شده ایم. شاید این گروه پر بی راه هم نگفته باشند. به هر حال شرایط خاص و پیچیده ای را پشت سر می گذاریم. همچنین سه بانک ملت، صادرات و تجارت بیشرین تاثیر منفی در شاخص را داشتند و نهایتاً شاخص با 448 واحد منفی به کار خود پایان داد.
سهشنبه: همانطور که انتظار می رفت عمده فشار فروش روز دوشنبه گرفته شد. رفتار سینوسی وار همچنان در بازار این روز نمود داشت. در ابتدای وقت با بلوکهای تصنعی همانند گذشته سعی شد تا در نمادهای مهمی همچون خبهمن، مپنا، فارس و وبملت فشار فروش تا حدودی گرفته شود که به نظر این اتفاق باعث شد اندکی از فشار کاسته شود، اما در ساعات میانی مجدداً سهم ها به منفی گرویدند. بلوکها این بار با پارسان و پارسانح ادامه داشت. معاملات رو به منفی کاملاً مشهود بود. البته انتشار برخی اخبار سیاسی نامناسب نیز در شکل گیری این روند نقش داشت. اما در ادامه در ساعات پایانی بازار شاهد افول فروشندگان و ظهور خریداران بودیم، بطوریکه این رویه باعث گردید برخی سهام منفی مثبت شوند و حتی به درصدهائی از مثبت نیز برسند. در این روز بیشترین تاثیر منفی را تاپیکو، ونوین و فولاد در شاخص داشتند. نهایتاً بازار روز سهشنبه که آخرین روز کاری این هفته بود با ارزش معاملاتی اندکی بیش از 100 میلیارد تومان و در کانال 64000 واحد به کار خود پایان داد.