به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در پایان معاملات هفته منتهی به 20 اسفند ماه 1393، شاخص کل با 56 واحد افزایش نسبت به هفته قبل، به رقم 64 هزارو 70 واحد رسید.
شاخص بازار اول با 76 واحد کاهش به رقم 47 هزارو 444 واحد بالغ گردید و شاخص بازار دوم با 884 واحد افزایش عدد 124 هزارو 394 واحد را تجربه کرد و به ترتیب با 16 / 0 درصد کاهش و 72 / 0 درصد افزایش نسبت به هفته قبل مواجه شدند.
در 5 روز کاری این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به 3831 میلیارد ریال بالغ شد که نسبت به هفته قبل 6 / 30 درصد کاهش یافته است.
در ضمن تعداد 2018 میلیون سهم در 163 هزار دفعه مورد معامله قرار گرفت، و به ترتیب 32 و 18 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته تجربه کرد.
بر این اساس 128980 هزار برگه اوراق مشارکت به ارزش 127 میلیارد ریال معامله شد که به ترتیب 74 درصد و 4 / 73 درصد کاهش را نسبت به هفته گذشته نشان می دهد.
طی هفته جاری استخراج سایر معادن با 67 / 3 درصد، حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات با 6 درصد، خدمات فنی و مهندسی با 84 / 3 درصد و ماشین آلات و دستگاه های برقی با 21 / 2 درصد بیشترین تغییر مثبت در شاخص را نسبت به سایر گروه ها به خود اختصاص دادند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: در یک کلام بازار اولین روز هفته، آنچنان هم خوب نبود و فروشنده آنچنانی هم نداشت و این در حالی بود که انتظار می رفت بازار بهتری داشته باشیم، اما برخی اظهار نظرهای سیاسی و برخی شایعات بازار مانع شک گیری این روند شد. سرانجام در روز شنبه صندوق سپاس مورد معامله قرار گرفت. همچنین حدود 50 میلیون یونیت این صندوق به قیمت 1000 تومان حدوداً مورد معامله قرار گرفت. این صندوق همانطور که قبلاً عنوان نموده بودیم با اعتراض جمعی از فعالان بازار مواجه گردیده بود. نهایتاً بازار این روز با تاثیرپذیری شایعه تعدیل منفی سنگین خودرو، اظهارات شب گذشته ظریف و البته افزایش عرضه ها به دلیل نزدیکی به پایان سال رفته رفته از مثبت به منفی گرائید. برخی تحولات جهانی هم بسیار مهم بود. بازار روز شنبه با 103 واحد منفی به 63911 بازگشت.
یکشنبه: بازار یکشنبه نتوانست مثبت شود و با نوسان اندکی همراه بود. دو بلوک به ترتیب در تجارت و خبهمن داشتیم. فارس نیز به صورت حمایتی مثبت شد. به طور کلی این روز، روز کم خبری بود. ریزش یورو برخی شرکتهای بورسی را متاثر کرد. بازارهای جهانی هم بسته بود. بازار روز شنبه به نظر از پایین به بالا بود. به طور کلی بازار در اواخر وقت شرایط بهتری را تجربه کرد، اما بدون بلوک با حجم بسیار پایینی مواجه بود. حجم پایین بی رمقی را نشان می دهد. برخی اظهار نظرهای سیاسی در شب گذشته، ابهام گزارش خودرو و برخی دیگر از عوامل در منفی شدن بازار این روز نقش داشتند. نهایتاً بازار روز شنبه با بیشترین اثر منفی وبملت، شپدیس و کگل با 104 واحد منفی به عدد 63806 واحد نزول کرد.
دوشنبه: مطابق انتظارات جو بازار روز دوشنبه بهتر شد، اما خرابی هسته معاملات روند رو به رشد را متوقف کرد. این خرابی که قریب به 2 ساعت طول کشید، اثر بسیار بدی بر معاملات این روز داشت. تقریباً می توان گفت بعد از ابداع صندوق سپاس که نارضایتی بسیاری از فعالان بازار را برانگیخته بود، اشکالات اینچنینی می تواند ضربه جبران ناپذیری به روند معاملات وارد کند. بعد از اصلاح خرابی سیستم مقرر شد که نیم ساعت به طول زمان مجاز معاملات افزوده شود. به طور کلی روند معاملاتی این روز بعد از اصلاح سیستم معاملاتی، روندی تعادلی و متمایل به منفی را در پیش گرفت. روز دوشنبه، روز معامله عمده غدیر، فولاد و فملی بود. همچنین در سایپا نیز یک بلوک داشتیم. صندوق سپاس نیز بدون اعلام NAV و سایت رسمی این روز نیز با افزایش حجم معاملات همراه بود. عدم انتشار NAV این صندوق نیز بار دیگر اعتراض فعالان بازار را برانگیخته بود. البته محاسبات، NAV کاهشی برای این صندوق را نشان می دهد. بازار روز دوشنبه نهایتاً با حجمی بسیار کم نسبت به گذشته نه چندان دور خود و با اثر مثبت حکشتی، غدیر و فارس و با 46 واحد رشد به عدد 63852 واحد رسید.
سهشنبه: بازار روز سهشنبه حال روز عجیبی داشت. بازاری منفی، اما مثبت! وغدیر، فارس، وصندوق، مپنا و وکار بلوکهایی بودند که زده شدند و برخی از آنها سبب گشتند تا شاخص وارد حیطه مثبت شود. البته بازار به این رفتارها عادت کرده است. برخی اخبار سیاسی، بازگشائی خودرو پس از اعلام تعدیل منفی و خبر بازگشائی پالایشگاه ها تا حدودی بر رفتار بازار این روز موثر بودند. با اعلام رسمی ارسال اعلامیه های شرکت ملی پالایش و پخش، پالایشگاه ها یک گام به بازگشائی نزدیک شدند. در این روز تعدادی از پالایشگاه ها نیز آمار تولید و فروش خود را منتشر کردند. گزارش وبانک نیز در این بازار تقریباً سوخت شد. مطمئناً در شرایط خوب بازار نماد حداقل 10% مثبت باز می شد. به طور کلی بازار حرفی برای گفتن نداشت و زیر بار فشار عرضه بود. البته پیش بینی می شود این عرضه ها به تدریج کاهش یابد. در این روز یک عرضه اولیه کوچک نیز داشتیم. گمانه ها نسبت به عرضه دیگری در روز یکشنبه نیز وجود دارد. نهایتاً اینکه با اثر مثبت مصنوعی فارس و وغدیر و البته اثر مثبت خودجوش وبانک شاخص توانست در محدوده اندکی مثبت درجا بزند و ریزش زیادی را تجربه نکند. بانک صادرات نیز با صف فروش بیشترین تاثیر منفی بر شاخص این روز را داشت.
چهارشنبه: اگر بتوان یک تعریف کلی از بازار روز چهارشنبه داشت، می توان گفت که متعادل بود. حمایتها از پارسان و فارس باعث شد شاخص مثبت خوبی شود. البته معاملات در آستانه مثبت در پارسان کمی عجیب بود. پس در یک کلام می توان گفت بازار آنچنان هم خوب نبود و به طور کلی به صورت حمایتی البته با شدت و حدت بیشتری نسبت به روز قبل مثبت شد. البته خوش بینی های سیاسی هم افزایش پیدا کرده است که در شکل گیری این رویداد دخیل بود. قیمتها هم واقعاً جای ریزش بیشتری از این چیزی که هستند را دارند. بنابراین تا حدودی رفتار بازار این روز در سایر نمادها طبیعی بود. شرایط همچنان ناپایدار و مبهم است، اما همانطور که طی روزهای قبل عنوان شد هر چه به روزهای پایانی سال نزدیک می شویم، فروشنده به تدریج کمتر می شوند. روز چهارشنبه دلار نیز ریزش محسوس داشت. فارس، پارسان، وتجارت، غدیر و فولاد در شکل گیری بازار مثبت آخرین روز معاملاتی هفته نقش داشتند. نهایتا بازار چهارشنبه توانست مجدداً به کانال 64000 واحدی باز گردد.