به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، ناصر مهرشاد از ساخت هواپیمای فوق سبک «علمدار آسمان» به همت دانشجویان گروه رباتیک و هسته علمی بسیج این دانشگاه خبر داد و با اشار به این اینکه این هواپیما پرتابل با وزن ۸۲۰ گرمی از شش قسمت تشکیل شده که داخل کوله پشتی سرباز جا میگیرد، گفت: این هواپیما در زمان کمتر از پنج دقیقه قابل مونتاژ و پرواز است و برای شناسایی مکانهای صعبالعبور میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی با بیان اینکه این پرنده رادار گریز بوده و با نیروی الکتریکی کار میکند، بیان داشت: از دیگر مزایای این طرح، هدایت راحت و آسان و پایدار بودن آن است که به راحتی قابل کنترل است.
سرپرست دانشگاه صنعتی بیرجند با اشاره به اینکه این هواپیما بدون چرخ بوده و به صورت دست پرتاب عمل میکند، گفت: این مهم باعث بهینه شدن پارامترهای آیرودینامیک آن شده و دارای سقوط ضربهپذیری بالایی است و به همین دلیل فرود آن در هر شرایطی امکانپذیر است.
مهرشاد افزود: این هواپیما مجهز به دوربین آنلاین با برد ۵۰۰ متر است و در واقع هدف این پرنده شناسایی منطقه است.
وی با اشاره به مشخصات این هواپیما اظهار داشت: طول بال یک متر، طول بدنه ۹۰سانتی متر، وزن هواپیما ۸۲۰ گرم، تایپ پروازی پایدار، تراست (رانش) موتور ۶۰۰ گرم، مدت پرواز ۲۰ دقیقه و هدف از ساخت آن بومی سازی ساخت انواع پهبادها در دانشگاه صنعتی بیرجند است.
سرپرست دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: هزینه انجام شده برای این هواپیما یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که در مدت یک ماه و در قالب کار تیمی ساخته شده است.
این که واقعا کار سختی نیست و به راحتی قابل انجام هستش و به این اختراع نمیگن.
دوستان رادار گریزی هم کار خاصی نداره یه جستجو بکنین توی اینترنت پیدا میشه. این هواپیما هیچ قابلیت خاصی نداره.
واقعا باید دانشجوهای ما یه خلاقیتی داشته باشن نه اینکه دقیقا کارایی که قبلا انجام شده رو انجام بدن با کیفیت کمتر .
من هواپیماشونو از نزدیک دیدم اصلا خوب نبود هیچ گار علمی نداشت.
خواستم بگم که بعضیا فک نکنن خیلی کار خاصی بوده
با تشکر