به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در نشست خبری نهمین جشنواره شعر فجر که عصر امروز در محل این بنیاد برگزار شد، با بیان اینکه افتتاحیه محافل جشنواره شعر فجر هفته گذشته در مشهد آغاز شده است، گفت: دومین محفل شعری مان نیز در شهر کابل بود که با یک هیئت 7 نفره از کشورمان در آن حضور پیدا کردیم که ظرفیت های زیادی برای حضور ما در این محفل شعری وجود داشت.
وی اظهار داشت: یکی از برنامه های حضور ما در کابل، برنامه ای بود که در آن اساتیدی از افغانستان به همراه سفیر، رایزن فرهنگی و معاون وزارت فرهنگ و ارتباطات افغانستان حضور داشتند؛ همچنین دومین برنامه مان برای محفل شعری کابل، محفلی با حضور شاعرانی ایرانی و افغانی بود.
دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر با بیان اینکه بزرگ ترین و کلان ترین هیئت ادبیاتی که تا به حال به افغانستان سفر کرده است، همین هیئت ایرانی بود، ادامه داد: دوستان افغانستانی ما توانستند در این هیئت اعزامی ایران صدای شعر ایران را بشنوند، چون هم شاعر جوان، شاعر پیشکسوت و همینطور ار روحانیون نیز در این هیئت حضور داشتند؛ البته جلسه شعرخوانی نیز در دو نوبت صبح و بعدازظهر در کابل و چند نشست خصوصی نیز با حضور نماینده پارلمان افغانستان در طول این سفر برگزار کردیم.
قزلی افزود: قطعا برگزاری این محافل و شعرخوانی ها باعث دیپلماسی فرهنگی می شود؛ علاوه بر آن دیدارهایی که ما با نمایندگان پارلمان و معاون وزیر فرهنگ و ارتباطات افغانستان داشتیم، خود باعث ایجاد دیپلماسی فرهنگی می شود؛ همچنین قرار است طی صحبت هایی که با دوستان افغانستانی داشتیم اوایل سال آینده جشنواره شعری در کابل برگزار شود که ما صحبت کردیم که اگر بخواهند به آنها داور معرفی می کنیم تا در این جشنواره حضور داشته باشند.
وی با اشاره به مشکلات شاعران افغانستان گفت: شعر افغانستان به دلیل وضعیت چاپ و توزیع کتاب وضعیت خوبی ندارد و به همین دلیل شاعران جوان آنها به فضای مجازی بسیار روی آورده اند، از این رو به خوبی با شعر ایرانی آشنا هستند.
دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر با بیان اینکه این موضوع که امسال شاعران خارجی به جشنواره نمی آیند، مسئله بدی نیست؛ اظهار داشت: زمانی که تنها شاعران از خارج از کشور به کشورمان بیایند، این مسئله محدود به شناخت ما می شود؛ در حالی که وقتی که ما به کشور آنها سفر می کنیم می توانیم بحث دیپلماسی فرهنگی و همچنین شعرمان را به آنها بشناسانیم.
قزلی افزود: دومین محفل خارجی جشنواره در اواخر این هفته در بصره برگزار می شود و تمام کارهای مربوط به این سفر انجام شده است، علاوه بر آن در حال تدارکات برگزاری محفل سوم در گنجه هستیم.
وی با بیان اینکه تا همین لحظه کسی برای ما خط قرمزی را تعیین نکرده است، ادامه داد: همچنین می خواستیم محفل شعری را در اروپا پیگیری کنیم، اما چون امکانات مان آنچنان فراهم نبود این کار را به جشنواره های آینده واگذار کردیم.
دبیر اجرایی جشنواره شعر فجر گفت: 15 جلد کتاب از نویسندگان وشاعران ایراین به اتاق ایران در دانشگاه کابل اهدا شد و این کار را در محافل دیگر نیز انجام خواهیم داشت؛ درخصوص داوری ها نیز می گویم که این کاردر حال اتمام است و سعی می کنیم طی روزهای آینده برگزیدگان چند بخش را نیز معرفی کنیم.