به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، ترمک دانشجویان شروع شد! از اواسط بهمن ماه نیمه دوم آموزش عالی کشور در دانشگاههای سطح کشور شروع میشود. ترمی که نزد دانشجویان به ترمک معروف است و این نام گذاری بیشتر بواسطه زمان قرار گرفتن این ترم است.
ترم دوم تحصیلی در دانشگاه بعد از گذر از پیچ و خم حذف و اضافه و تا بازگشت خوابگاهیان از شهرهای خود با یکی دو هفتهای تاخیر شروع میشود و در میان راه تا به اوج می رسد، تعطیلات عید از راه می رسد که دانشجویان را به مدت زیاد از فضای درس و دانشگاه دور میکند.
بعد از اتمام تعطیلات عید و در همان پروسه تکراری بازگشت دانشجویان و تشکیل کلاسها چند هفتهای بطول میانجامد که همه اینها برای سیستم آموزش کشور مناسب نیست و هم دانشجویان و هم اساتید را در ادامه دچار مشکل میکند که میطلبد دور اندیشی بهتری برای آن صورت بگیرد.
از آنجایی که به طور میانگین و در حالت واقع بینانه سه تا چهار جلسه در طول ترم هم از ابتدا و هم در انتهای ترمهای زوج کلاسها به اصطلاح عامیانه «تق و لق» است، عملاً وقت و فرصت بسیار کمی برای تدریس کامل یک واحد درسی دانشگاهی در طول ترم خواهد بود که این خود میتواند عاملی برای پایین آوردن سطح علمی دانشگاهها باشد و تبعاتی همچون تنبلی دانشجویان را در پی خواهد داشت؛ چرا که بر آنها نیز بی تأثیر نخواهد بود.
اصول تعهد کاری برای اساتید دانشگاهی موارد زیادی است که یکی از آنها تشکیل کلاسها به صورت کامل و به دور از اتلاف وقت است.
اساتید در دانشگاهها را شاید بتوان به دو گروه کلی تقسیم بندی کرد: ۱-گروه متعهد به تدریس و کار ۲-گروه بدون تعهد به تدریس که در اصل گروه دوم از روی علاقه به تدریس در دانشگاه نمیپردازند و فقط به حق التدریس خود فکر میکنند، حتی اگر کم کاری کرده و وظیفه خود را به طور کامل انجام نداده باشند.
اما از نگاهی دیگر هم میتواند ترمی جالب و جذاب باشد مخصوصا برای سال اولیها که باید طبق برنامه در این ترم و بوسیله خود انتخاب واحد کنند که شاید از این دوره به بعد خود را در قواره یک دانشجوی واقعی ببینند؛ اما باتوجه به مناسبتهای متعدد بهمن ماه و تدارکات پایان سال بخصوص برای متاهلهای دانشجو که اگر شاغل هم باشند دیگر هیهاتی است برای آنها.
اینجاست که باید یک دانشجوی نخبه و توانمند از صافی عبور کند و تواناییهای خود را به عرصه ظهور برساند که در سایه یک برنامه ریزی مناسب امکان انجام همه آنها می باشد .
پسر دکتر حسابی در همایشی میگفت: ما از روی ساعاتی که پدرمان بسوی مطالعه روزنامه و یا دیگر کارها میپرداختند ساعت را متوجه میشدیم و یقینا این موفقیتها حاصل یک برنامه ریزی منسجم بوده است.
از همین رو با توجه به کمبود وقت دانشجویان در ترم بهمن ماه میطلبد که با برنامه ریزی مناسب و دقیق از عرصههای علمی و غیر علمی باز نمانند و سطح علمی خود را در همان نقطه نگه دارند.
البته از نگاه متفاوتتر هم می توان به این ترم نگاه کرد و آن فرصت طلایی ایام عید است. معمولا در ایام عید با یک برنامه ریزی عالی می توان هم از موهبات این ماه ایام استفاده کرد و همچنین پیشرفتی در تحصیل حاصل کند.
دانشجویان مشتاق و فعال با بهرهگیری از این زمان سعی در پیشرفت و پیشبرد مطالعات علمی و غیر علمی خود میکنند که این یقینا بهترین کاری است که یک دانشجو در این زمان می تواند، انجام دهد.
اما گاهی اساتید هم از این ترم و زمان نامناسب آن گله می کنند و به دلیل اینکه نمی توانند بطور مبسوط و کافی تدریس کنند؛ معتقدند که این باعث ایجاد مشکلات برای دانشجویان می شود.
و حالا بازهم شروع دانشگاه همراه است با شروع دوباره غذاهای سلف، شروع دوباره جزوه نوشتن و کپی گرفتن، شروع سرکلاس حاضر شدن و گه گاه چرت بعد از ناهار در کلاس، شروع دوباره شب بیداری شب امتحانات، شروع رونق گرفتن جمعه بازارهای کتاب، شروع دوباره استراحت در نمازخانه و شروع همه خاطرات خوب و بد دانشجویی است.
فرستنده: محمد حسین کیانی
انتشار یادداشت دانشجویان به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالان دانشجویی است.