کد خبر:۳۹۰۳۸۶
بانکی در اتحادیه جامعه اسلامی:

اگر روند فعلی ادامه یابد درآینده به ازای هر ازدواج دو طلاق خواهیم داشت

استاد دانشگاه با اشاره به آمار طلاق در سال های اخیر گفت: چنانچه همین گونه پیش رویم در سال ۱۴۰۴ به جای نهاد مستحکم خانواده، نهاد متلاشی خانواده را خواهیم داشت و از هر ازدواجی که ثبت می‌شود دو برابر طلاق را خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بانکی عصر امروز در نوزدهمین همایش«بیداری دانشجویی و تمدن نوین اسلامی» در جمع دانشجویان اتحادیه جامعه اسلامی در مشهد، با اشاره به اینکه امروز خانواده در کشور ما در وضعیت نگران کننده‌ای قرار دارد، گفت: چنانچه ادعای تمدن اسلامی داریم، باید بدانیم که در اسلام محور خانواده است.

 

وی با بیان اینکه در سال ۷۲، معادل هر ۱۶.۵ ازدواج یک طلاق صورت می‌گیرد، تصریح کرد: این رقم در سال ۸۹ به یک طلاق در شش ازدواج و امروز به یک طلاق در ۴.۵ ازدواج رسیده است؛ همچنین در تهران از هر دو ازدواج یک طلاق به ثبت می‌رسد.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: چنانچه همین گونه پیش رویم در سال ۱۴۰۴ به جای نهاد مستحکم خانواده نهاد متلاشی خانواده را خواهیم داشت و از هر ازدواجی که ثبت می‌شود دو برابر طلاق را خواهیم داشت.

 

بانکی افزود: وضعیت بسیار نگران کننده این است که مسائلی را که روزگاری تنها در یک قشر خاص وجود داشت امروز همه گیر شده است؛ بحران‌های قبل از ازدواج بر نهاد خانواده تاثیر می‌گذارد و این بحران‌ها سبب می‌شود جوانان متاثر و ازدواج دیرهنگام را بپذیرد.

 

این مشاوره خانواده یادآور شد: بحث ازدواج و خانواده یک حلقه مفقوده است که خوشبختانه امروز بیشتر به آن پرداخته می‌شود زیرا همه می‌دانند که جامعه متشکل از افراد نیست، بلکه متشکل از خانواده‌ها است؛ متاسفانه در سالیان گذشته سن ازدواج به شدت رو به افزایش بود که خوشبختانه در چند سال اخیر رغبت ازدواج در جوانان ما مشاهده می‌شود؛ البته کاهش سن ازدواج را باید با آگاهی از ازدواج همراه کنیم.

 

وی با بیان اینکه زمانی که فرد ازدواج می‌کند، راندمانش بالا می‌رود و از لحاظ مادی و معنوی جهت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: امروز فضاهای مجازی کار را بسیار مشکل، شرم و حیای جنسی را کمرنگ و لغزش‌های بسیاری را برای ما ایجاد کرده است.

 

بانکی با تاکید بر اینکه راه مقابله با این مسیر این است که سن ازدواج را پایین بیاوریم، گفت: ادبیات ائمه و پیامبر(ص) نسبت به مسئله تجرد جوانان ادبیات خاصی بود و آن را ناپسند می‌دانستند.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: برخی تصور می‌کنند نداشتن، مسکن عامل طلاق است این در حالی است که در اصفهان دو سال تمام، تمام طلاق‌ها مورد مطالعه قرار گرفت و پس از آن مشاهده شد که۷۰درصد طلاق‌ها مربوط به کسانی است که مسکن داشتند، بنابراین اینکه برخی تصور می‌کنند مسکن عامل بقای زندگی است، توهمی بیش نمی‌باشد.

 

بانکی یادآور شد: شرط ازدواج سربازی رفتن، مسکن داشتن و فارغ التحصیل شدن نیست، بلکه شرط ازدواج، رسیدن به بلوغ جنسی، رفتاری، عقلی و اجتماعی است.

 

وی مسئولیت پذیری را شرط بروز عقلی دانست و بیان داشت: یک آفتی که دختران را تهدید می‌کند، این است که پسرانه تربیت می‌شوند به این معنا که به بحث‌های خانه داری و آشپزی نمی‌پردازند و به جای آن اقدام به فعالیت‌های پسرانه می‌کنند که همین مسئله باعث می‌شود لطافت زنانگی در آنها از بین برود.

 

این استاد دانشگاه در ادامه مشکل بیکاری در کشور را به دو مسئله بی‌عاری و ناکارآمدی افراد ارتباط داد و گفت: برای اینکه بتوانیم سن ازدواج را کاهش دهیم باید شرایط بلوغ عقلی را فراهم کنیم؛ اما این در حالی است که امروز بلوغ جنسی زودتر از بلوغ عقلی رخ می‌دهد. امروز به جایی رسیده ایم که رابطه سالم بیشتر از رابطه‌های ناسالم به افراد ضربه وارد می‌کند؛ زیرا تکلیف رابطه ناسالم مشخص است، اما در رابطه سالم افراد با نیت سالم و خوب پا به تشکیلات دانشجویی می‌گذارند، به مرور زمان بین دختران و پسران روابط عاطفی شکل می‌گیرد و با توجه به اینکه بسیاری از این ضوابط به ازدواج منجر نمی‌شود، بر روحیات افراد تاثیر منفی می‌گذارد.

 

این مشاور خانواده تصریح کرد: پیشنهاد من برای تشکیلات دانشجویی پیاده کردن مدل عینکی است، یعنی دختران و پسران هر کدام برای خود حلقه‌ای جداگانه تشکیل دهند و بدنه تشکیلات با هم در تماس نباشند.

 

بانکی در بخش پایانی سخنان خود در رابطه با مسئله تفکیک جنسیت در دانشگاه‌ها گفت: من به جای لفظ تفکیک جنسیت، لفظ اختصاصی سازی را پیشنهاد می‌کنم زیرا زمانی که می‌گوییم تفکیک جنسیت، در جامعه حساسیت ایجاد می‌شود و جامعه در مقابل این مسئله ایستادگی می‌کند؛ اما هنگامی که می‌گوییم اختصاصی سازی به دانشجو اختیار می‌دهیم بین دو کلاس اختصاصی و مشترک یکی را برگزیند؛ آنگاه شاهد نتایج مثبتی خواهیم بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار