به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، حجت الاسلام بادامی صبح امروز در طرح بصیرت دانشحویان خواهر استان فارس در قم به بیان مطالبی پرداخت.
متن کامل این سخنرانی به شرح زیر است:
پیامبر فرمود :طلب علم بر هر مرد و زن مسلمان واجب است.
سوال اینجاست که این چه علمی است؟
جواب این سوال را در روایت دیگری از پیامبر میگیریم که فرمودند :منحصرا علم ،اصول ومبانی اعتقادی ،اخلاق و فقه است
(البته این بدان معنا نیست که یک مسلمان سراغ یادگیری بقیه علوم نرود )
پیامبر در حدیث ثقلین ،منابع رسیدن به علوم مذکور را تبیین فرموده اند که همانا این دو منبع ،قران و اهلبیت میباشند .
قران واهلبیتی که هیچ گاه از هم جدا نمی شوند و برای هدایت و عدم ضلالت باید به این دو ثقل چنگ زد .
اما ویژگیهای قرآن :
قرآن خودش را کتاب پر برکتی معرفی می کند که نه فقط برای هدایت مسلمانان بلکه برای هدایت کل مردم نازل شده است (زمر 41------بقره185)
ویژگیهای دیگر قرآن ،نور (که هم خودش روشن است وهم روشنگری میکند )فرقان(جدا کننده حق از باطل )بیان کننده حلال وحرام وشفاء ورحمت بر ای مومنین میباشد.
همچنین قران در سوره نحل آیه89 خودش را روشنگر وبیان کننده هر چیزی که در طریق هدایت در زندگی دنیوی و اخروی بدان احتیاج داریم معرفی میکند .
قرآن از زبان امیرالمومنین :
بدانید که این قرآن همان نصیحت گویی هست که گول نمی زند و راهنمایی هست که گمراه نمی کند .گوینده ای هست که دروغ نمی گوید و کسی با ان ننشست مگر اینکه پس از کنار آن به زیاده یا نقصان برخواست،زیادتی در هدایت و نقصان از کوری و بدانید که برای احدی پس از قرآن و آشنایی با ان احتیاجی وکمبودی نمیماند،از قران شفاء بجویید برای دردهای خود و بر سختی ها به آن یاری جویید زیرا در آن شفاء هست از بزرگترین درد و ان کفر و نفاق و گمراهی و ضلالت است،به برکت قرآن از خدا درخواست کنید و با بودن قرآن از مخلوق چیزی نخواهید زیرا بندگان توجه نکرد ه اند بسوی خدا به دستور چیزی مانند قران،بدانید که این قران شفاعت کنند ای است که شفاعتش مورد قبول واقع میشود و. گوینده ای هست که سخنانش مورد تصدیق است--------خطبه 176 نهج البلاغه
همچنین امام سجاد علیه السلام در دعای چهل و دوم صحیفه مبارکه سجادیه ویژگیهای بسیار مهم و مبنایی از قران را بیان میکنند.
حال راه رسیدن به برکات این کتاب انسان ساز و جامعه ساز و این کتاب سبک زندگی و حرکت به سوی خدا همان دستوری است که در خود قرآن و از ائمه اطهار به ما رسیده است که این شاهراه،همان انس و تدبر در قرآن میباشد.
قبل از معنای تدبر بایستی معنای تدبیر را شناخت که از سمت خدا انجام میگیرد و آن چینش دقیق و ومنظم کلمات و ایات در قران کریم هست که از طرف خدا و بصورت هدفمند انجام شده است و تدبر یعنی پیگیری و دقت در این چینش برای رسیدن به ان هدفی که مورد نظر خدا بود است و این تدبر از سمت ما انسانها صورت میگیرد.
خداوند در سوره صاد ایه 29 میفرماید:قران کتابیست پربرکت که انرا بسوی تو نازل کردیم تا در ایاتش تدبر کنند.
شاهراه رسیدن به هدایت در بعد فردی و اجتماعی و رسیدن به سبک زندگی اسلامی و داشتن یک زندگی نورانی و پربرکت در دنیا و سعادت در آخرت ،انس با قرآن و تدبر در ایات آن میباشد.
تاکیدات بسیار زیادی هم از طرف اهل بیت بر این کار داریم.امیرالمومنین میفرماید:در قرائتی که در آن تدبر نباشد خیری نیست.
از طرف علماء بزرگ شیعه هم تاکید زیادی بر این امر شده است مثل امام خمینی و رهبری....