کد خبر:۳۹۱۳۴۴

همایش «یافته‌های نوین در بهداشت، ورزش و تغذیه» در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد

همایش «یافته‌های نوین در بهداشت، ورزش و تغذیه» با هماهنگی حوزه پژوهش و فنآوری و به همت دفتر انجمن های علمی روز گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی رشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، محمدرضا فدایی، عضو هیات علمی گروه آموزشی تربیت بدنی دانشگاه آزاد رشت در همایش «یافته‌های نوین در بهداشت، ورزش و تغذیه» در سالن اجتماعات این دانشگاه، با اشاره به موضوع سخنرانی علمی با عنوان «عوامل مانع از کاهش وزن افراد چاق، پس از شرکت در تمرینات ورزشی» گفت: چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از موارد چالش برانگیز روز دنیا، همچنین در صدر موضوعات پژوهشی قرار دارد که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان اضافه وزن دارند.

 

وی گفت: روش های مختلفی برای پیشگیری و درمان چاقی و اضافه وزن وجود دارد که از بین آنها می‌توان از رژیم غذایی، دارو، جراحی و ورزش را  نام برد.

 

عضو هیات علمی گروه آموزشی تربیت بدنی دانشگاه آزاد رشت گفت: ورزش نقش مهمی در حفظ وزن کاهش یافته بر عهده دارد.

 

فدایی با تاکید بر عوامل محدود کننده کاهش وزن متعاقب از تمرینات ورزشی گفت: عوامل رفتاری، عوامل ارثی و عوامل فیزیولوژیکی از جمله عوامل محدود کننده کاهش وزن به شمار می‌روند.

 

وی عوامل رفتاری را یکی از عوامل محدود کننده کاهش وزن تعریف کرد و گفت: فردی که ورزش می‌کند، بیشتر می‌خورد و به کاهش وزن مورد انتظار خود پس از ورزش نمی‌رسد؛ همچنین دامنه ای از پاسخ های متابولیکی و اندوکرینی غیر طبیعی ناشی از استرس نیز ممکن است مانع کاهش وزن پس از برنامه ورزشی شود.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد رشت، با بیان تاثیر عوامل ارثی به عنوان عاملی دیگر تصریح کرد: مطالعات نشان می‌دهد زنان نسبت به مردان برای کاهش وزن ناشی از ورزش، با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند.

 

فدایی گفت: زنان در مقایسه با مردان، در پاسخ به ورزش، میزان متفاوتی از لیپولیز پاسخ کمتر کاتکولامینی و سیستم عصبی سمپاتیک دارند و همچنین بزرگسالانی که هنگام تولد وزن بیشتری داشتند، احتمالا دارای ژنی هستند که در آنها ذخیره سازی چربی، نه اکسیداسیون آن، فعالتر است.

 

وی  عوامل فیزیولوژیکی را موثر دانست و تاکید کرد: میزان اکسیداسیون چربی در افرادی با درصد بالای تارهای کند انقباض بیشتر است؛ بنابراین تفاوت بین افراد از لحاظ ترکیب و کارآیی تارهای عضلانی، ممکن است سبب تفاوت در کاهش وزن پس از مداخله ورزشی شود و همچنین تعداد و اندازه سلولهای چربی و فعالیت لیپولیتیک آنها با سطوح متفاوت هورمون های تاثیرگذار بر اشتها مانند انسولین، لپتین، نوروپپتید y نیز ممکن است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار