کد خبر:۳۹۰۷۱۹

همایش علمی «نقش سلسله آل بویه در گسترش ادبیات شیعی» در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد

همایش علمی با عنوان «نقش سلسله آل بویه در گسترش ادبیات شیعی» امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، محمدتقی یونسی رستمی، عضو هیأت علمی گروه ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت،  امروز در همایش علمی با عنوان «نقش سلسله آل بویه در گسترش ادبیات شیعی» در سالن اجتماعات این دانشگاه، گفت: سلسله آل بویه، فرزندان بویه دیلمی از قبیله شیرزیل از گیلان بودند که با کوشش سه برادر توانستند به مدت ۱۲۷ سال (۴۴۷ – .۳۲۰ ه.ق) در بخش هایی از ایران و عراق حکومت کنند.


وی با اشاره به اینکه سلاطین این سلسله به رغم اینکه سه خلیفه را عزل کردند ولی با مقام و نهاد خلافت رابطه نزدیکی داشته و از این طریق توانستند به منویات خود که حمایت از مذهب شیعه بود بپردازند، تصریح کرد: اولین تعطیلی رسمی عاشورای حسینی در سال (۲ ه.ق) بود.


عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت افزود: به دستور معزالدوله دیلمی، بازارها بسته شد و مردم با لباس سیاه به صورت گسترده به عزاداری پرداختند.


یونسی با برشمردن محورهای گسترش ادبیات فقهی، خاطرنشان کرد: حمایت از علمای دینی، ترویج سنن و آداب شیعی مانند برگزاری جشن غدیر، بزرگداشت روز عاشورا، احیای سنت زیارت، زیارت اماکن مقدس،  به وجود آمدن زمینه برای نوحه خوانی،  مرثیه سرایی و تعزیه خوانی سبب شد شعر عاشورایی ویژه‌ای در این زمان شکل بگیرد که مجموعه‌ای از خردگرایی، ذکر مهرورزی‌ها و بیان سوزناک آن‌ها از جمله محورهای این گسترش بود که این موضوع به گسترش ادبیات فقهی و مذهبی منجر شد و در شعر و نثر هم بازتاب گسترده‌ای را پیدا کرد.


وی حمایت از علمای بزرگ و تدوین کتب اربعه فقهی را از خدمات فراموش نشدنی این سلسله دانست و تاکید کرد:  مجموع این آثار در حوزه‌های نثر،  شعر،  فلسفه،  فقه و کلام شیعی سبب شد که در قرن دهم هجری قمری سلسله صفویه بتواند از این آبشخور برای تشکیل شاهنشاهی شیعی در ایران بهره گیرد و آن آثار، چشم انداز نوینی را برای طالبان علم و فضیلت و عاشقان اهل بیت (ع) فراهم ساخت.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار