به گزارش خبرگزاری دانشجو به نقل از کُرددانش؛ محمد قربان کیانی روز دوشنبه در جریان بازدید از غرفه های شرکت های دانش بنیان استان در پنجمین جشنواره ملی علم تا عمل، گفت: اگر می خواهیم در عرصه اقتصاد جهانی قدرت رقابت داشته باشیم باید در مسیر توسعه شرکت های دانش بنیان قدم برداریم.
وی افزود: ایران اسلامی جایگاه ویژه ای در عرصه های مختلف علمی در منطقه و جهان دارد و می توان گفت که فعالیت های دانش بنیان نیز به عنوان مبنایی مهم در حوزه اقتصاد مقاومتی نقش ویژه ای در تعالی کشور دارد.
کیانی گفت: با هزینه کم می توان علم را تبدیل به محصول کرد و فعالیت های دانش بنیان در واقع زمینه ویژه ای را در راستای تجاری سازی علم و فراهم کردن زیربناهای توسعه پایدار جامعه فراهم می کند.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج تصریح کرد: ایران جزو کشورهای برتر در حوزه فعالیت های دانش بنیان و تولید علم بوده و در سال های اخیر دستاوردهای علمی بزرگی داشته ایم و دولت نیز برای حمایت از شرکت های دانش بنیان همت والایی را به کار گرفته است.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی چهار محور را سرلوحه امور قرار داده است که گسترش فعالیت های دانش بنیان به عنوان استراتژی اصلی این دانشگاه قلمداد شده و بر اساس سیاست های کاری دانشگاه از 35 تا 42 درصد در پروژه های دانش بنیان می توانیم سرمایه گذاری کنیم.
کیانی افزود: اصلاح هرم هیات علمی، درآمدزایی غیر شهریه ای و انجام پروژه های فرهنگی ماندگار از جمله محورهای کاری دانشگاه آزاد بوده و بر اساس برنامه های تدوین شده تا پنج سال آینده 180 مرکز رشد، 30 پارک علم و فناوری و 800 واحد فناور در کشور راه اندازی خواهد شد که در استان کردستان نیز این رویکرد با جدیت هرچه تمام دنبال خواهد شد.
وی گفت: هم اکنون مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت دریافت کرده و در آینده نزدیک نیز مراکز رشد در سایر واحدهای دانشگاه آزاد در شهرهای مختلف استان راه اندازی خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سنندج تصریح کرد: بر اساس مصوبات اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی کشور در 15 آذر امسال مراحل ساخت و راه اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی سنندج آغاز شده و هم اکنون زمین و مکان لازم برای این موضوع تملیک شده است.
کیانی افزود: هم اکنون 16 واحد فناور در مرکز رشد این دانشگاه مستقر هستند و چندین شرکت نیز درخواست حضور داده اند.
وی تصریح کرد: خدمات پارک علم و فناوری استان کردستان شایسته تقدیر بوده و دانشگاه آزاد نیز با این مرکز تخصصی و علمی ارتباط خوبی دارد و مراحل راه اندازی مرکز بین المللی پارک علم و فناوری در شهر مریوان نیز مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
کیانی افزود: با تمام توان حاضر به هم افزایی با مجموعه پارک علم و فناوری استان هستیم و خودمان نیز در مراکز شهرستانی و بر اساس افق تدوین شده به دنبال راه اندازی مراکز رشد هستیم.
وی ادامه داد: هم اکنون کمیته حمایت از استقرار واحدهای فناور، شورای اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد استان فعال بوده و هیات امنای دانشگاه هم کمیسیون دائمی را در این خصوص تشکیل داده و از اینگونه امور حمایت ویژه می کنند.
رئیس دانشگاه آزاد سنندج تصریح کرد: برای حضور در پنجمین جشنواره ملی علم تا عمل نیز چهار شرکت از دانشگاه آزاد اسلامی سنندج متقاضی بودند که یک شرکت از 14 شرکت حاضر در جشنواره از مرکز رشد این دانشگاه بوده و امیدواریم شاهد حضور هرچه فعال تر شرکت های دانش بنیان استان و دانشگاه آزاد در جشنواره های آتی باشیم.
کیانی افزود: مسئولان به این نتیجه رسیده اند که امور دانش بنیان می تواند کمک شایان توجهی به استان نماید و چاره ای جز توسعه فعالیت های دانش بنیان نداریم.
وی در پایان گفت: خوشبختانه استاندار کردستان، مجموعه مسوولان پارک علم و فناوری نگاه ویژه ای به توسعه فعالیت های دانش بنیان داشته و امیداریم در استان کردستان در حوزه دانش بنیان قدم های بزرگی برداریم و شاهد حمایت هرچه بیشتر مسوولان در این خصوص باشیم.
کیانی افزود: بهره وری و ارزش افزوده بیشتر، رفاه عمومی و تولید ثروت در جامعه به فعالیت های دانش بنیان بستگی دارد و باید حمایت ها از این بخش روز به روز بیشتر شود.