به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، یحیی آلاسحاق در پنجاه و یکمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که امروز پنجم اسفندماه برگزار شد، به بیان مشکلات مربوط به اقتصاد دولتی پرداخت و مهمترین راهکار برای حل مساله وابستگی بودجه کشور به نفت را تبدیل دولت اجرایی به دولت حاکمیتی عنوان کرد.
وی اگر به فرمایشات مقام معظم رهبری در عرصه مشکلات اقتصادی توجه کنیم میبینیم که ایشان مشکل اصلی اقتصاد کشور را در دو مساله عنوان کردند. یکی دولتی بودن اقتصاد و دیگر وابسته بودن بودجه عمومی به نفت.
آل اسحاق افزود: امیدواریم در عمل راهکارهایی برای این مشکلات پیدا کنیم. واقعا اگر به اقتصاد مقاومتی و اصل 44 عمل شود، بخش زیادی از مشکلات مربوط به دولتیبودن اقتصاد حل میشود.
رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی دارای دو ستون درآمد و هزینه است. اگر بخواهیم وابستگیمان را به نفت کاهش دهیم یا باید جایگزینی برای آن پیدا کنیم و یا شاخههای هزینه را کم کنیم.در حال حاضر 60 تا 70 درصد شاخههای هزینه مربوط به دستمزد و هزینههای جاری است. در این شرایط یا باید این میزان هزینه کاهش یابد و یا جایگزینهایی مانند مالیات و یا فروش داراییها اضافه شود.
آلاسحاق اضافه کرد: در این عرصه مقام معظم رهبری سیاستهای کلی را اعلام کردهاند و گفتهاند که وظایف دولت حاکمیتی است و نه اجرایی.
وی ادامه داد: اگر دولت قصد دارد به اهداف مورد نظر دست یابد، باید از دولت اجرایی به دولت حاکمیتی برسد. دولت 1394 باید دولتی حاکمیتی باشد. وظایف زیادی که دولت بر عهده گرفته است مربوط به دولت اجرایی است.
رییس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تشکیل مجدد سازمان مدیریت و برنامه عنوان کرد: پیشنهاد من به سازمان مدیریت این است که بررسی شرح وظایف دولت حاکمیتی را جزو اولین اقدامات خود قرار دهد تا براساس آن شرح وظایف و تعداد وزارتخانهها مشخص شود.
آلاسحاق با اشاره به وظیفهی اصلی اتاق بازرگانی آینده اضافه کرد: اتاق بازرگانی آینده باید مطالبهکننده دولت حاکمیتی باشد. البته برطرفکردن این مسائل با حرفزدن امکانپذیر نیست و باید ریشهای با آن برخورد کرد.
رییس اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از صحبتهایش به انتخابات پیشروی اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: امیدواریم در دوره جدید اتاق بازرگانی اعضای جدید ارزشمندی انتخاب شوند تا حرکت اتاق سریعتر و متعالیتر جلو برود.اتاق آتی باید، اتاق پربارتری از قبل باشد.
وی عنوان کرد: در این دوره استقبال مطلوبی برای حضور در اتاق بازرگانی صورت گرفته و ارزیابیها نشاندهنده میزان بالاتر شرکتکنندگان نسبت به دورههای گذشته است.
آلاسحاق در بخش دیگری از صحبتهایش به ارائهی گزارشی از روابط اقتصادی با عراق پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر 12 میلیارد دلار میزان روابط تجاری ما با عراق است که شش میلیارد آن مربوط به خدمات فنی – مهندسی و شش میلیارد دیگر به کالا اختصاص دارد.
رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه به تازگی قراردادها و موافقتنامههای جدیدی با عراق به امضاء رسیده است، تصریح کرد: در حوزههای مختلف از جمله نیروگاهها و بخشهای دارویی قراردادهایی با عراق به امضاء رسیده است. امروز یک واحد دارویی ما در عراق قرارداد امضاء کرده است و همچنین یکی از شرکتهای ما در کربلا کارخانه لبنیاتی را با مشارکت عراقیها در حال تاسیس دارد.امروز رابطه تجاری ما با عراق از شکل مبادلات ارزی به سرمایهگذاری تبدیل شده است.