آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۳۴۴۹
در میزگرد ارتباط صنعت و دانشگاه مطرح شد:

سایر دستگاه‌ها در دانشگاه دفتر ایجاد کنند/ ۱۰ هزار مهندس به جمعیت مهندسی کشور اضافه شده است/ کمیته اشتغال را در سازمان نظام مهندسی کشور راه‌اندازی کرده‌ایم

میزگرد آسیب شناسی ارتباط صنعت و دانشگاه در بخش پایانی همایش روز مهندسی در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به میزبانی موئسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد با حضور دانشجویان، مسئولان دانشگاهی ، مهندسین و صنعتگران استان خراسان رضوی برگزار شد.

 به گزارش خبرنگار «خبرگزاری داشجو» از مشهد، میزگرد آسیب شناسی ارتباط صنعت و دانشگاه در بخش پایانی همایش روز مهندس در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد به میزبانی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد با حضور دانشجویان، مسئولان دانشگاهی، مهندسین و صنعتگران استان خراسان رضوی برگزار شد.

 

در ابتدای این میزگرد فاضل نسب، معاون مرکز آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد به عنوان مجری برنامه بیان داشت: ارتباط صنعت با دانشگاه نیاز به رسیدن به یک روند تکاملی در تفسیر این ارتباط دارد.

 

ارتباط علم و صنعت نیاز به بررسی پیشینه تاریخی دارد

 

وی ادامه داد: در ارتباط میان صنعت و دانشگاه ما باید در ابتدا به رابطه تاریخی این ارتباط مهم نگاه بیندازیم و این موضوع مبنای کار ما قرار بگیرد.

 

فاضل نسب افزود: پس از انقلاب فرانسه بحث ارتباط صنعت و  دانشگاه در تاریخ 18 میلادی مطرح شد و عنوان گشت، هنگامی علم دارای ارزش است که دارای محصولی قابل استفاده برای مردم باشد.

 

معاون مرکز آموزش عالی اقبال لاهوری مشهد این برداشت را موجب شکل‌گیری ارتباط دانشگاه و صنعت دانست و متذکر شد: با گذشت زمان این سیر تکاملی راه خود را پیدا کرد و موجب شد برخی در اشتباه وظیفه دانشگاه و صنعت را مجزا از یکدیگر؛ اما برخی خروجی دانشگاه را در ارتباط با صنعت بدانند.

 

در ادامه علی آبسالان، رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مشهد به اشاره به ایجاد شهر هوشمند تصریح کرد: تلاش داریم تا شهر مشهد را تبدیل به شهر هوشمند در کشور کنیم.

 

ایجاد شهر هوشمند با تکیه بر دانش دانشجویان امکان پذیر است

 

وی ادامه داد: ایجاد شهر هوشمند هیچ گاه یک هدف نبوده است؛ بلکه یک مقصد است و رسیدن به آن وظیفه شایسته جوانان خلاق و نوآور در دانشگاه‌های این استان است تا ما را یاری کنند.

 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مشهد ۷۰ درصد تولید ناخالص ملی در جهان را اختصاص به مباحث فناوری اطلاعات دانست و متذکر شد: ۷۰ درصد تولید ناخالص ملی به مباحث حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات رسانه اختصاص دارد و این نشان می‌دهد این بخش تا چه اندازه در اشتغال زایی دارای اهمیت است.

 

آبسالان ادامه داد: ما تلاش داریم تا نگاه خود را به دانشگاه معطوف کنیم و قشر جوان را به سمت صنعت برده و نگاه دانشجویان در رشته‌هایی چون شیمی، فیزیک، ریاضی، متالوژی برنامه‌ریزی شهری و غیره را، نگاهی تخصصی بر مبنای حمایت از صنعت و اقتصاد کشور کنیم.

 

وی با ابراز امیدواری از ایجاد ارتباط میان همه حوزه‌های شهری با علم  آی تی خاطرنشان کرد: برای ایجاد مسکن و یا برنامه‌ریزی شهری آی تی، ما تمام تلاش خود را در استفاده از نیروهای دارای خلاقیت کرده‌ایم.

 

مدیریت پژوهشی شهرداری به دنبال ایجاد دفاتر در دانشگاه است

 

رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مشهد ابراز امیدواری کرد تا شهر مشهد الرضا(ع) را در خور زائران و مجاورانش به فناوری مجهز و بیان داشت: در این خصوص مجموعه شهرداری مشهد تحت عنوان مدیریت پژوهشی مجموعه‌ای را ایجاد کرده است تا دفاتر صنعت و دانشگاه در دل این مجموعه در کنار یکدیگر قرار بگیرند.

 

آبسالان ایجاد دفاتری از سایر نهادها و دستگاهای دولتی و صنعتی در دانشگاه را یک نیاز دانست و گفت: باید تقاضاها از تمام دستگاه‌های صنعتی استان با ایجاد دفاتر این دستگاه‌ها در دانشگاه به فضای دانشگاهی برسد و ارائه رشته و پذیرش دانشجو بر مبنای تقاضای صنعت در دانشگاه شکل بگیرد.

 

در ادامه این میز گرد علی رضا موحدیان، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری بیان داشت: مشکلات ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ایران اسلامی به موارد بسیاری باز می‌گردد.

 

وی ادامه داد: در کشور کانادا دانشگاه و صنعت دوش به دوش هم رشد کردند و در حقیقت پاسخگوی نیاز هم بودند و این موجب دریافت عرضه و تقاضا در کنار هم شد.

 

عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری افزود: در آن جا دانشجویی که قصد دارد کار تحقیقاتی انجام دهد انتظار منابع مالی از دانشگاه و مسئولان دارد و در نظام ارزشیابی اساتید در دانشگاه‌های این کشور اساتیدی دارای بالاترین رتبه هستند که برای دانشگاه ایجاد ثروت کنند.

 

مکانیزم‌های ارتباط با صنعت در پذیرش استاد در کشور به کار رود

 

موحدیان به استخدام اساتید در دانشگاه‌های ایران اشاره کرد و گفت: در این جا استادانی که بنا است وارد دانشگاه شوند تا چه اندازه کار صنعتی انجام داده‌اند؟ و همین مکانیزم ارتباط با صنعت باید جهت پذیرش دانشجو در موسسات آموزش عالی کشور نیز به کار رود.

 

وی نبود انگیزه در میان دانشجویان دولتی را موجب بروز مشکل دانست و متذکر شد: چرا دانشجوی دولتی انگیزه‌ای در ارتباط گیری با صنعت ندارد؟ باید سئوال شود چرا فردی که از دانشگاه می‌رود برای ارتباط گیری با صنعت نمی‌رود؛ بلکه جهت دریافت شغل و ایجاد زندگی مالی بی دغدغه دانشگاه را ترک می‌کند.

 

در ادامه ملک جعفریان، مدیر عامل شرکت مخابرات خراسان رضوی با بیان این نکته که زندگی همه به نوعی با فناوری اطلاعات گره خورده است، بیان داشت: امروز تاثیر مخابرات و دنیای الکترونیک بر زندگی مردم بر کسی پوشیده نیست.

 

وی ادامه داد: اگر سرمایه گذاری از سوی سرمایه داران دولتی و خصوصی در این حوزه به اندازه ۱۰ درصد اتفاق بیفتد مسئولان کشور مشاهده خواهند کرد ثروت در داخل کشور تا چه اندازه رشد پیدا خواهد کرد.

 

از میان ۱۰ شغل برتر دنیا پنج شغل مربوط به فناوری اطلاعات است

 

مدیر عامل شرکت مخابرات خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۱ درآمد ناخالص ملی ما در حوزه فناوری ۹۹۷ میلیارد تومان بوده است، باید گفت از ۱۰ شغل برتر دنیا پنج شغل برترش اختصاص به فناوری اطلاعات و شرکت‌های کامپیوتر دارد.

 

ملک جعفریان در ادامه گفت: مشهد دارای شش میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت است که از این تعداد دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دارای تلفن ثابت خانگی و تجاری و حدود چهار میلیون نفر مشترک تلفن همراه هستند.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که ۹ شرکت آی دی اس ال پر سرعت در ۶۰ نقطه استان و ۲۵۰ هزار مشترک ای دی اس ال در استان حضور دارند.

 

آمادگی آشنا کردن دانشجویان با دنیای مخابرات را دارا هستیم

 

مدیر عامل مخابرات خراسان رضوی به اعلام آمادگی این سازمان جهت ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت اشاره کرد و گفت: ما جلساتی را در دانشگاه فردوسی و آزاد با مسئولان این دانشگاه داشته‌ایم تا دانشجویان را با دنیای گسترده مخابرات آشنا کنیم و این آمادگی را داریم در موسسه اقبال لاهوری و دیگر دانشگاه‌های استان نیز جهت ایجاد این تعامل درخواست داشته باشیم.

 

در ادامه این میزگرد پور حسینی، معاون سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی با اشاره به سازمان نظام مهندسی در استان خراسان رضوی افزود: نظام مهندسی، سازمانی مردم نهاد است که دارای اتحادیه و صنف مهندسین می‌باشد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر سازمان نظام مهندسی ساختمان در کشور دارای ۳۰۸ هزار نفر عضو است که از این تعداد ۱۰ هزار نفر عضو نظام مهندسی ساختمان در استان خراسان رضوی می‌باشند.

 

معاون سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی از گرایش دانشجویان به رشته‌های مهندسی یاد کرد و بیان داشت: بسیاری از دانشجویان دارای گرایشات دیگر در دانشگاه‌های استان، اکنون به رشته‌های مهندسی علاقه نشان می‌دهند و جذب این رشته‌ها در کنکور می‌شوند.

 

برترین‌های کنکور جذب رشته‌های مهندسی شده‌اند

 

پورحسینی خاطرنشان کرد: دانشجویان رشته‌های ریاضی و برترین‌های کنکور جذب رشته‌های مهندسی شده‌اند و مثال بارز در این خصوص ریاست بانک مرکزی ایران است که در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده است و اکنون ریاست کل بانک مرکزی را بر عهده دارد.

 

وی علاقه به حوزه مدیریت در میان مهندسین را آفت این گروه دانست و متذکر شد: متاسفانه قبولی رشته‌های مهندسی در دانشگاه‌ها زیر 10 درصد است که باید آسیب شناسی شود و روحیه علاقه به مدیریت را باید از میان مهندسین خود برداریم زیرا کار در هر بخشی که باشد فواید خاص خود را دارد.

 

معاون سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی ادامه داد: در نظام مهندسی استان کمیته اشتغال را راه‌اندازی و تاسیس کرده‌ایم تا برخی ادارات و شرکت‌ها نیاز خود به مهندسین را از طریق این کمیته تقاضا و رفع کنند.

 

پورحسینی نداشتن تسلط به زبان خارجه در میان دانشجویان به ویژه دانشجویان مهندسی را دارای اشکال دانست و گفت: باید دانشجویان مهندسی جهت توسعه ارتباطات و انتقال علم و دانش خود به جهان به یک یا دو زبان بین الملل تسلط داشته باشند که متاسفانه این‌گونه نیست.

 

در شرف عقد تفاهم نامه با دانشگاه‌ها هستیم

 

وی از عقد تفاهم نامه با دانشگاه‌های امام رضا(ع) و فردسی مشهد خبر داد و تصریح کرد: در شرف عقد تفاهم نامه با این دو دانشگاه هستیم و استقبال می‌کنیم که مرکز آموزش عالی اقبال لاهوری نیز از ظرفیت موجود در این سازمان استفاده کند.

 

معاون سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی ارائه چند واحد درسی به رشته‌های مهندسی در دانشگاه را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: مباحث مهندسی دارای سر فصل‌هایی در مقررات ساختمان است که می‌توان در دانشگاه‌ها این مباحث را ارائه داد، آنچنان که اکنون ۲۲ قانون آن تدوین و در رشته‌های کارشناسی ارشد مهندسی در دانشگاه ارائه می‌شود.

 

در ادامه این میزگرد اکبر زاده ابراهیمی به عنوان مسئول دبیرخانه دائمی فناوری های نوین صنعت ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، با اشاره به این‌که نباید اجازه داد تا وارد کننده فناوری‌های نوین شویم، گفت: متاسفانه اخیرا در حال وارد کردن تکنولوژی از دیگر کشورها هستیم که این پسندیده نیست.

 

پژوهش‌های دانشگاهی کاربردی نیستند

 

وی ادامه داد: آن چه که اتفاق افتاده است این نکته می‌باشد که پژوهش‌های ما در دانشگاه‌ها در حال حاضر کاربردی نیست که در بخش‌ها و دانشگاه‌های دولتی نیاز است این پژوهش‌های کاربردی‌تر مقصد خود را دنبال کند.

 

مسئول دبیرخانه دائمی فناوری های نوین صنعت ساختمان وزارت مسکن و شهرسازی، از وجود ۴۰۰ نوع فناوری در این دبیرخانه در ارتباط با ساخت و ساز خبر داد و بیان داشت: برای موفق بودن در ایجاد ارتباط میان دانشگاه و صنعت در ابتدا نباید اجازه داد آموزش عقیم شود.

 

اکبر زاده ابراهیمی با انتقاد از عدم آموزش فناوری‌ها در دانشگاه گفت: در مذاکرات با وزارت راه و شهرسازی و وزارت علوم بر آن شده‌ایم تا به صورت تخصصی آموزش فناوری در دانشگاه‌ها را آغاز کنیم.

 

وی در پایان از برگزاری همایشی بین المللی فناوری‌های نوین در مشهد در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این همایش بین المللی به صورت دانشگاهی خواهد بود که در برگزاری آن حوزه‌های صنعت، نظام مهندسی، انبوه سازان و مشاوران بخش‌های دولتی همکاری خواهند داشت.

 

در پایان این میزگرد مهندس روحی نیز نظرات خود را بیان و دانشجویان به پرسش و پاسخ پرداخته و مقرر شد تا چنین میزگردهایی با حضور مهندسان و صنعتگران بخش‌های دولتی، خصوصی و دانشگاهی در موسسه آموزش عالی اقبال لاهوری بیش از پیش برگزار شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار