به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، کارگاه پیش گیری و مبارزه با مواد مخدر، صبح امروز در دانشگاه پیام نور تنکابن برگزار شد.
در این کارگاه شکل، اثرات جسمی و اثرات روانی و رفتاری مربوط به مصرف مواد مخدر خصوصا مواد مخدر صنعتی نظیر متاآمفتامینها، آمفتامینها، پان، هروئین، داروهای مسکن و خواب آور، مواد استروئیدی و نیروزا و داروهای غیر تجویزی یا در دسترس مطرح شدند.
بحث در خصوص آخرین یافتههای مربوط به اثرات بیولوژیکی و تاثیر مواد مخدر صنعتی بر سیستم اعصاب مرکزی و همچنین راه های پیشگیری از گرایش به مواد مخدر از دیگر مسائلی بودند که در این کارگاه ارائه شدند.
شمسی سخنران این کارگاه، با اشاره به پیامدهای اقتصادی و اجتماعی سوء مصرف مواد مخدر گفت: مواد مخدر طبیعی همچون تریاک و هروئین فرد را بعد از مصرف آرام کرده و فرد معتاد دست به رفتارهای خشن و مجرمانه نمی زند؛ اما مواد مخدر صنعتی همچون شیشه و LSD و مواد روان گردان به دلیل اثرات مخرب بر مغز و سیستم اعصاب موجب می گردد که فرد رفتارهای خشن و مجرمانه از خود نشان دهد.
وی در ادامه ماهیت جرم زا بودن، در گیر شدن در مواد مخدر را بیان کرد و افزود: فردی که در اعتیاد به شدت درگیر می شود به لحاظ اقتصادی هر آنچه را که دارد از دست می دهد و احتمال اینکه به جرائم مالی رو آورد افزایش می یابد.
شمسی در قسمت پایانی کارگاه با اشاره به پیامدهای اقتصادی اعتیاد برای فرد، خانواده و جامعه تصریح کرد: با توجه به اینکه هزینه پیشگیری کمتر از درمان است، در این زمینه خانواده، مدرسه و دانشگاه و رسانه ها با آگاهی رسانی از عواقب اعتیاد، جوانان را از تمایل به مواد مخدر بازدارند.