کد خبر:۳۹۵۶۴۱
یادداشت دانشجویی/

مضرات خط کشی فرهنگ با خط کش زمخت و بی‌هنر سیاست!

در باب مضرات خط کشی فرهنگ با خط کش زمخت و بی‌هنر سیاست، حرف بسیار است، اما چرا چندی است «شهوت فروش» به محل دعوای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و جبهه دیگران، تبدیل شده است؟!

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ مقام معظم رهبری ابتدای سال ۹۲ در حرم مطهر امام رضا (ع) فرمودند: فرهنگ امری تزیینی و عادی نیست. «عزیزان من فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است... فرهنگ به معنای هوایی است که تنفس می‌کنید. اگر این هوا تمیز باشد یک اثر و اگر کثیف باشد اثر دیگری دارد»


وقتی که می‌خواستم تحلیلی از فرهنگ بنویسم مطالعه می‌کردم و می‌دیدم که هر دوستی قسمتی را خوب نوشته و البته خیلی بهتر از من؛ و تصمیمم بر این شد تا قسمت‌های زیبای آن تحلیل‌ها را در یک‌جا بیاورم و کمی از مطالب خودم تا خواننده بتواند همه تحلیل‌ها را خوانده باشد.


یکی از آن خطاهای محاسباتی که رهبری نیز فرمودند در قسمت فرهنگی مشاهده می‌شود این است که جایی که در بخش فرهنگی رویکرد جدالی به جای رویکرد جهادی قرار گرفته است و همچنین نقش کلیدی مردم در اعتلای فرهنگی جامعه نیز فراموش شده است.


ادامه چالش‌های مختلف حوزه فرهنگی، رویکرد جدالی را جایگزین رویکرد جهادی مورد انتظار مقام معظم رهبری در سال فرهنگ و اقتصاد می‌کند. در رویکرد جهادی لازم است که همگی از روی اخلاص و تنها و تنها برای خدا دست در دست یکدیگر دهیم و برای حاکمیت فرهنگ اسلامی و انقلابی تلاش کنیم. در این رویکرد به جای تخریب به دنبال اصلاح خواهیم بود و هدف همگی تعالی و سعادت جامعه خواهد بود که هم وظیفه حکومت است و هم وظیفه دستگاه‌های غیرحاکمیتی.


این انتقاد وجود دارد که چرا مهم‌ترین عامل فرهنگ و فرهنگ‌ سازی را در این میان نادیده می‌انگارند، مردم خود مطالبات فرهنگی فراوانی از دولت و حاکمیت دارند، چرا عده‌ای می‌خواهند فرافکنی کرده و دولت را از پاسخگویی به این مطالبات مبری بدانند. مگر می‌شود دولت وظیفه‌ای در قبال وضعیت فرهنگی مردم نداشته باشد. از سوی دیگر، چرا برخی می‌خواهند مردم را خمیر بی‌جانی دانسته و برای تبدیل آن به شیء مورد پسند خود تلاش کنند. این مردم،‌‌ همان مردمی هستند که صد‌ها سال از دین و ارزش‌های انسانی مراقبت کرده و بر آن‌ها پای‌بند بوده‌اند، این مردم،‌‌ همان مردم عاشق اسلام و اهل بیت (علیهم‌السلام) هستند. با قاطعیت می‌توان گفت، مردم به ارزشهای خود علاقمند هستند و می‌توانند مسئولیت پاسداشت، ترویج و اصلاح فرهنگ خود را به عهده گیرند.


تمام حرفم این است که ما باید هوای هم را داشته باشیم، اما نه مثل هواداران قرمز و آبی! نه سخیف، بلکه شکیل. نه با قال و قیل، بلکه با نقد و دلیل. محصول و نتیجه هواداری ما، اگر بیش از خط شکنی، خط کشی شد و نگاه صفر و صدی، حتما مشکل دارد هواداری ما از یکدیگر، که هواداری هم آداب و رسومی دارد.


در باب مضرات خط کشی فرهنگ با خط کش زمخت و بی‌هنر سیاست، حرف بسیار است، اما سخن را در این بخش از نوشتار کوتاه کنم، با این تذکر که چرا چندی است «شهوت فروش» به محل دعوای جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و جبهه دیگران، تبدیل شده است؟! آیا این بود همه رسالت فرهنگی انقلاب اسلامی؟! فیلم خوب، فیلم خوب است، گیرم که بیشترین فروش را نداشته باشد و در این زمینه رکورد نزده باشد. این درست که جماعت روشنفکر، بینیشان در بحث «گیشه» به خاک مالیده شد، اما حد سرور ما از فتح گیشه تا کجا باید باشد؟! ما برای مدح ریشه آمده بودیم یا فتح گیشه؟!


البته امیدوارم با اتمام سال ۹۲، رویکرد نام این سال هم پایان نپذیرد بلکه همراه سال جدید نیز باشد تا همهٔ امور یک مدیریت جهادی ادامه داشته باشد و همانطور که مقام معظم رهبری در نامگذاری سال بر آن تاکید فرموده‌اند؛ عزم ملی مردم مومن و انقلابی ایران و نیروی سرشار برآمده از آن، امروز نیز چون تمام روزهایی که بر این مرز و بوم گذشته است، افتخار می‌آفریند و فرهنگ بالنده اسلامی-ایرانی را بر تارک ملت‌ها می‌نشاند.

 

به قلم محمد معمارباشی

 

انتشار یادداشت فعالین دانشگاهی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالان دانشگاهی است.


 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار