به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسن علمالهدایی امروز در نشست خبری که در ساختمان پارک علم و فناوری خراسان رضوی در مشهد برگزار شد، گفت: از قرن بیستم با عنوان قرن انفجار اطلاعات یاد میشد و امروز باید به گونهای رفتار کنیم که در جهت توسعه به اطلاعات جهت دهیم و به سمت توسعه پایدار و متوازن حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: ایران با توجه به ظرفیتهای گسترده انسانی و منابع طبیعی که دارد زمینه پیشرفت را دارا میباشد، به طور مثال ما در منابع گازی رتبه نخست دنیا را دارا میباشیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ضمن اشاره به اینکه امروز باید به سمت تولید دانش و تبدیل آن به فناوری حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: در نهایت باید این فناوری به خلق ثروت بینجامد و پس از آن منجر به رفاه عمومی و عدالت اجتماعی شود.
علمالهدایی با بیان اینکه چرخش دانش به سمت فناوری و سپس خلق ثروت برای ما تبدیل به یک گلوگاه اقتصادی، سیاسی و کارآفرینی است که هر اندازه در آن پیش برویم به پیشرفت خواهیم رسید، گفت: یکی از نکاتی که امروزه مورد توجه باید قرار گیرداقتصاد یادگیری است به این معنا که همه ما باید در مسیر یادگیری باشیم.
وی با اشاره به اینکه فناوری مانند سری در بدن میماند که کوچک مانده است، تصریح کرد: در پارک علم و فناوری ایده تبدیل به یک فناوری میشود تا بدین طریق کشور پیشرفت کند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: از حدود ۱۰ سال پیش توسعه پارکهای علم و فناوری در دستور کار بوده به طوری که امروز حدود ۱۸۰ مرکز رشد و ۳۰ پارک علم و فناوری در کشور فعالیت میکنند که پارک علم و فناوری خراسان رضوی در بین آنان رتبه دو یا سه را به خود اختصاص داده است.
علمالهدایی با بیان این موضوع که پس از رشد و فناوری، شرکتهای توسعه یافته دارای اهمیت میباشند، گفت: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم این است که حدود ۴۰ درصد از فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی ما بیکار هستند که این مسئله نشانه خوبی برای کشور ما نیست.
وی با بیان اینکه شاخص کسب و کار در ایران 152 از 189 است بیان داشت: چنانچه نوآوری در هر کشوری ضعیف شود آن کشور و جامعه دچار مشکل خواهد شد؛ بنابراین نیازمند این مسئله هستیم که در رابطه با نوآوری تلاش جدی صورت گیرد. در حال حاضر در زمینه نوآوری نیز دارای شاخص ۱۲۰ از ۱۴۳ هستیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در ادامه خاطرنشان کرد: قانون شرکتهای دانش بنیان از سال ۹۳نوشته شده و در خراسان رضوی به دلیل اهتمامی که مسئولین استان دارند و پیگیریهای پارک، عنایت خوبی به مسئله فناوری در استانمان وجود دارد، چرا که خراسان رضوی امروز توانسته کریدور علم و فناوری خود را مصوب کند و ما نیز در توسعه این راه، عزم خود را به طور جدی جزم کردهایم.
علم الهدایی با اشاره به اینکه هر ماه کارگروهی با استاندار جهت بررسی مسائل و مشکلات میپردازد، تصریح کرد: بحث ساخت کریدور در استان تبدیل به یک داستان طولانی و تراژیک شده است که چنانچه این کُریدور محقق شود خواهیم توانست کارآفرینی کنیم که در حال حاضر مراحل قانونی آن انجام و دانشگاه فردوسی به عنوان دبیرخانه آن تعیین شده است.
وی با بیان اینکه کسب و کارهای مزاحم باید از منطقه کُریدور حذف شوند بیان داشت: این کریدور با ۱۰ یا ۲۰ میلیارد تومان شکل نخواهد گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: یکی از بحثهای ما این است که بنگاههای اقتصادی به سمت بنگاههای دانش بنیان هدایت شوند که خوشبختانه در بسیاری از شرکتها این مسئله مشاهده میشود.
وی با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۸۰ شرکت دانش بنیان در خراسان رضوی شناسایی شده است، یادآور شد: کشورهای در حال توسعه اصولا رغم پایین صادرات فناوری را به خود اختصاص دادهاند که خوشبختانه پارک علم و فناوری خراسان رضوی در جهت افزایش فعالیتهای بینالمللی خود اقدام به برگزاری نمایشگاهی در آلماتی قزاقستان خواهد کرد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در بخش دیگری از سخنان خود از ارزیابی ۱۰۰ اختراع در مرکز مالکیت فکر پارک علم و فناوری خراسان رضوی خبر داد و گفت: برتر شدن پارک علم و فناوری در نمایشگاه بینالمللی خراسان رضوی در هفته پژوهش تهران از جمله موفقیتهایی است که در سال جاری کسب کردهایم.
علم الهدایی در رابطه با اقداماتی که در سال آینده در دستور کار پارک علم و فناوری خراسان رضوی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: حمایتهای جدی از شرکتهای فناور، تدوین برنامه عمرانی، پایش و آسیب شناسی موسسات فناور پارک، تحرک بیشتر در حوزه کسب و کارهای فرهنگی، افتتاح نمایشگاه مبادلات تجاری در قزاقستان و افتتاح همین نمایشگاه در افغانستان، افتتاح ساختمان چند مستاجره که بیش از شش هزار متر مربع مساحت خواهد داشت، ایجاد یک نمایشگاه دائمی در پارک، اجرایی شدن سند مطالعات ICT که بیش از ۱۳۴ میلیارد تومان اعتبار برای آن در نظر گرفته شده که سالانه به آن اختصاص مییابد از جمله اقداماتی که در سال آینده پیگیری خواهند شد.
وی در ادامه بحث اختراع و تجاری سازی را یک بحث مهم دانست و گفت: یکی از اقداماتی که در این رابطه انجام میشود این است که ما به هر ایده تا سقف یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به صورت بلاعوض پرداخت میکنیم که در سال ۹۳ حدود ۹۷طرح را مورد حمایت خود قرار دادیم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ثبت اختراع را یکی دیگر از اقدامات این پارک دانست و بیان داشت: ۹۴ پرونده، ثبت اختراع به دبیرخانه ارسال شده که ۸۰درصد از این تعداد به ثبت رسیده است.
علم الهدایی یادآور شد: در سال جاری جشنوارهای به نام ایدههای برتر در شرق کشور برگزار شد که در این جشنواره حدود ۱۷۷۰ ایده در ۱۳ حوزه به دبیرخانه ارسال شد که ۲۵ایده منتخب و در نهایت به تجاری شدن آنان کمک خواهد شد.