به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسین نوش آبادی در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان که امروز در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، گفت: در سالی که رهبر معظم انقلاب آن را به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی معرفی کردند، وظیفه همگان پیش از گذشته این است که فرمایشات ایشان را در همه بخش ها به ویژه فرهنگ مورد توجه قرار دهند.
وی با بیان اینکه قوای 3 گانه مستقل از یکدیگر بوده ولی همگی زیر نظر ولایت مطلقه فقیه فعالیت می کنند، ادامه داد: تعیین سیاست های کلی و تعیین راهبردهای فرهنگی و همچنین اجرای برنامه های فرهنگی باید با توجه به قانون اساسی کشور انجام شود، خوشبختانه کشور ما یک نظام پاسخگو است و همه در برابر مقام معظم رهبری و مردم پاسخگو هستند.
سخنگوی وزارت ارشاد اظهار داشت: در قانون اساسی اجرای برنامه های فرهنگی و هنری به دولت واگذار شده است، البته سیاست های کلی نظام از سوی رهبری انقلاب و سیاست های راهبردی در حوزه فرهنگی نیز از سوی نهادهای ذیربط مشخص می شود که در بخش فرهنگ و هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست های این بخش را تصویب و ابلاغ می کند.
نوش آبادی با بیان اینکه وزارت ارشاد قانونا مسئول اجرای برنامه های فرهنگی و هنری در کشور است، تصریح کرد: ما در چارچوب سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و در چارچوب قانون عمل می کنیم.
در ادامه مراسم نوبت به پرسش دانشجویان رسید.
نوش آبادی در ادامه مراسم با اشاره به سیاست های وزارت ارشاد در حوزه موسیقی گفت: اعتلای فرهنگ از جمله مسائلی است که امام خمینی نیز به آن تاکید ویژه داشتند، بله برای رسیدن به اعتلای فرهنگی باید به سمت ارتقای آن حرکت کنیم و برای تحقق این مهم نیز نیاز است که از ابزارهای مناسب فرهنگ استفاده کنیم که موسیقی یکی از آن ابزارها به شمار می رود.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه امروزه موسیقی طرفداران زیادی را در کشورمان دارد ولی این حوزه به یکی از مسائل چالش برانگیز برای ما تبدیل شده است، افزود: ما در بحث موسیقی با لحاظ کردن موازین شرعی و بررسی دیدگاه های فقها به ویژه نگاه های مقام معظم رهبری حرکت می کنیم، با این حال برخی اتفاقات باعث می شود که از لحاظ قانونی شبهه در کشور ایجاد شود، البته سعی کردیم که در صدور مجوز برای گروه های موسیقی ضوابط لازم را از لحاظ قانونی و شرعی رعایت کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه وقتی از موسیقی در کشور صحبت می کنیم برخی افراد نگاه شان به سمت موسیقی مفسده انگیز می رود، در حالی که وزارت ارشاد این نوع موسیقی را قبول ندارد، البته ممکن است گاهی به صورت زیرزمینی و قاچاق این نوع موسیقی تولید شود. مسئله دیگر در حوزه موسیقی این است که دولت هیچ فعالیتی برای ترویج موسیقی در کشور ندارد و یک ریال نیز از بیت المال و بودجه عمومی و ملی برای این حوزه استفاده نشده است؛ البته بخش خصوصی در این حوزه فعال است و ما تنها در حوزه موسیقی نظارت می کنیم.
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه اخیرا بحث تکخوانی بانوان در کشور التهاب زیادی را ایجاد کرده است، گفت: این در حالی است که منشا این مسئله یک خبر دروغ بوده است، از این رو باید بگویم که دولت تا به حال هیچ مجوزی برای تکخوانی بانوان چه به صورت اجرای زنده و چه به صورت تولید آلبوم صادر نکرده است.
نوش آبادی درباره فرهنگ سازی وزارت ارشاد برای بالا بردن نقد و انتقادپذیری در جامعه تصریح کرد: ما حتی گاهی با سیاه نمایی هایی روبه رو بودیم اما این سیاه نمایی ها و نقدها را تحمل کردیم و یا پاسخ های محترمانه ای دادیم و قطعا رفتار مسئولان فرهنگی یک نوع فرهنگ سازی در این زمینه است.
وی درباره پرداختن به سبک زندگی و ساختار ارشاد برای تولید محصولات فرهنگی گفت: حوزه فرهنگ در بعد ساختار و محتوا تعریف می شود وزارت ارشاد نمی تواند تعیین ساختار کند بلکه برای محتوا باید ورود کند، مطمئنا ما برای سبک زندگی اسلامی که مدنظر مقام معظم رهبری است تولید محتوا خواهیم داشت و در همه حوزه ها به هنرمندان این سوژه را برای کار داده ایم.
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه مراسم خاطر نشان کرد: قطعا گروه موسیقی ماه بانو که اخیرا فعالیتی در خارج از کشور داشته است، برای اجرای برنامه در داخل کشور با مشکل مواجه می شود و وزارت ارشاد در صدور مجوز برای برگزاری برنامه های این گروه تجدیدنظر می کند.