به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسین نوش آبادی در نشست خبری خود که صبح امروز در وزارت ارشاد برگزار شد، با اشاره به تفاهم نامه این وزارتخانه با نیروی انتظامی گفت: تفاهم نامه ای که قرار است بین ما و نیروی انتظامی که مسئولیت حفظ امنیت اماکن عمومی را برعهده دارد، به امضا برسد، در حال بررسی های نهایی است و امیدوارم تا پایان سال 93 شاهد امضای این تفاهم نامه باشیم؛ تا از سال آینده برنامه های فرهنگی و هنری به خصوص برگزاری کنسرت ها با مشکلات کمتری روبرو شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا وزارت ارشاد نمی توانند مانند سایر دستگاه ها از جمله صدا و سیما موضع گیری خود را در خصوص جشنواره فیلم فجر به صراحت اعلام کند، ادامه داد: صدا و سیما، رسانه ملی است و طبیعی است که در بیان نظرات دیدگاه ها و اعتقادات خود آزادتر است در حالی که وزارت ارشاد دستگاهی اجرایی است و نمی تواند این گونه باشد؛ البته ما خود مجری و برگزارکننده جشنواره های فجر هستیم و تمام تلاش مان این است که مشکلات این جشنواره ها به حداقل برسد و بیشتر به جنبه های مثبت کار توجه کند.
وی ادامه داد: ما هیچ گونه مخالفتی با نوع برداشت ها و انتقادات رسانه ملی نداریم؛ چرا که ما در چارچوب سیاست ها و ماموریت ها برنامه هایمان را اجرایی می کنیم و از انتقاد نسبت به نقاط ضعف مان نیز خوشحال می شویم با این حال انتظارمان این است که رسانه ملی در کنار انتقادها به نقاط قوت برنامه های وزارت ارشاد نیز بپردازد تا تشویقی برای اهالی فرهنگ و هنر باشد.
وزارت ارشاد مسئول رفع محدودیتهای افراد نیست
سخنگوی وزارت ارشاد تصریح کرد: به عنوان عضوی از این وزارتخانه به صدا و سیما پیشنهاد می کنم که در کنار نقادی ها و پرداختن به نقاط منفی به نقاط قوت برنامه های خوبی که از سوی ارشاد در طول سال ها و ماه ها برگزار می شود، نیز بپردازد؛ چرا که اغلب این برنامه ها در جهت تقویت فرهنگ عمومی کشور است. نباید فراموش کنیم که وجه مشترک ما و صدا و سیما تقویت این فرهنگی در کشور است و انتظار اصحاب فرهنگ و هنر نیز همین است که صدا و سیما در کنار نقدهایی که مطرح می کند مشوق هنرمندان نیز باشد.
نوش آبادی در پاسخ به این سوال که ارشاد چه برنامه ای برای رفع محدودیت های جعفر پناهی دارد، گفت: این وزارتخانه هیچ مسئولیت و وظیفه ای برای رفع مشکلاتی که برخی افراد برای خودشان ایجاد کرده اند ندارد؛ چرا که این مشکلات مربوط به وزارت ارشاد نیست و خود این افراد باید سعی کرده تا آنها را رفع کنند. به عبارت دیگر آنها باید با نزدیکی به فرهنگ بومی و پرداختن به شیوه هایی که بتوانند مورد اقبال مردم باشد به رفع این مشکلات بپردازند و قطعا جعفر پناهی نیز باید خود مشکلاتش را پیگیری کند و محدودیت ایجاد شده برای وی نیز به خاطر خودش است و وزارت ارشاد نقشی در این محدودیت ها نداشته و ندارد.
وی افزود: اگر محدودیت های فراروی جعفر پناهی حل شود وزارت ارشاد از کارهایی که بتواند در چارچوب ضوابط باشد حمایت خواهد کرد.
نوش آبادی در خصوص کتاب «من این نسل» محمدرضا اسدزاده و اینکه وی در مصاحبه ای عنوان کرده این کتاب در مورد حجاب اجباری است، گفت: این کتاب نیز در ایران چاپ نشده و مجوز توزیع هم در داخل کشور ندارد و اگر هم به صورت محدود عرضه شده از کانال های غیرقانونی بوده است و در حقیقت هیچ کس من این نسل را توزیع رسمی نکرده؛ البته محتوای کتاب هم از نظر ما دارای مشکل است و این اثر به هیچ عنوان از وزارت ارشاد مجوز نگرفته و نخواهد گرفت.
به صراحت به اسدزاده گفتیم که «من این نسل» با ساختار فعلی هرگز مجوز نخواهد گرفت
سخنگوی وزارت ارشاد اظهار داشت: زمانی که «من این نسل» در خارج از کشور به چاپ رسیده، محمدرضا اسدزاده هیچگونه مسئولیتی در وزارت ارشاد نداشت و الان هم که وی در خبرگزاری کتاب مشغول به فعالیت است، هیچ گونه امتیازی برای دریافت مجوز کتابش ندارد و وزیر ارشاد نیز صراحتا اعلام کرد که این کتاب در کشور چاپ نشده و نخواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی رسانه ها اعلام کردند که اسدزاده از سوی وزارت ارشاد مورد تشویق قرار گرفته است، گفت: این تشویق به خاطر فعالیت های رسانه ای وی بوده نه به خاطر کتابش و قطعا این کتاب همچنان از نظر ما فاقد محتوای سالم برای چاپ است.
نوش آبادی تصریح کرد: «من این نسل» با این ساختار و محتوا قطعا چاپ نمی شود، مگر اینکه به طور کلی ساختار و محتوای آن تغییر پیدا کند و این موضوع را صراحتا به اسدزاده نیز اعلام کردیم؛ با این حال باید بگویم که بسیاری از مطالبی که درباره اسدزاده در رسانه ها مطرح شده، بی اساس بوده است.
ارشاد همیشه از کتابهایی با مضمون انقلاب و دفاع مقدس حمایت کرده است
سخنگوی وزارت ارشاد افزود: عضویت محمدرضا اسدزاده در هیئت مدیره خانه کتاب صحت ندارد و وی یک نیروی غیررسمی وزارت ارشاد است و هر زمانی که قرارداد فعالیت وی به پایان برسد و دیگر نیازی به حضورش نباشد، هیئت مدیره خانه کتاب درباره وی تصمیم گیری می کند.
وی در پاسخ به سوال که چرا وزارت ارشاد از جایزه داستان انقلاب با وجود اینکه اعلام شده بود حمایت 20 میلیونی می کند، تا به الان این اتفاق نیفتاده است، گفت: این وزارتخانه هم از برنامههایی که خودش به صورت منظم برگزار میکند و هم از کتابهایی که با مضمون انقلاب، دفاع مقدس و ارزشهای اسلامی نگاشته شده باشند، همیشه حمایت کرده است؛ البته نهادهای دیگری مانند حوزه هنری نیز از اینگونه اثار حمایت می کنند، ولی در برخی موارد به دلیل مشکلات مالی جوایز برخی برنامه ها کاهش می یابد ولی این مسئله به هیچ عنوان به معنی عدم حمایت از آنها نیست.
نوش آبادی با بیان اینکه شاهد بودیم که مشکلات مالی جایزه جلال آل احمد با مشارکت نهادهای دیگر برطرف شد، ادامه داد: قطعا از جایزه داستان انقلاب حمایت خواهیم کرد؛ چرا که ما مدافع اقدامات مثبت و برنامههای فرهنگی که در راستای تقویت ارزشهای انقلاب باشد، خواهی بود.
سخنگوی وزارت ارشاد در پاسخ به این سوال که چرا هنوز مسئله استفاده از پردیس تئاتر خاوران با وجود بازدید علی جنتی از آن هنوز حل نشده باقی مانده است، گفت: شهرداری تهران نهادی است که از منابع عمومی استفاده میکند؛ در واقع شهرداری دستگاه نیمه دولتی است که بخشی از اعتباراتش از دولت و بخشی از منابع عمومی تامین میشود و با توجه به درآمد خوب شهرداریها توجه به مسائل فرهنگی و هنری نیز در سیاست کاری آنها قرار گرفته به طوری که سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران هم که مجوز فعالیتاش را از وزارت ارشاد دریافت کرده است، شروع کارش با دستگاههای فرهنگی بود.
وی با بیان اینکه پردیس هنری خاوران از جمله برنامه های هنری و فرهنگی شهرداری به شمار می رود، تصریح کرد: شهرداری تهران بانی اصلی این پردیس بوده و قطعا ما نیز برای اینکه این مرکز به کار اصلی خود بپردازد، از هیچ حمایتی دریغ نخواهیم کرد.
نوش آبادی در خصوص اینکه محسنی اژه ای در آخرین سخنان خود عنوان کرده بود که درج تصاویر و ذکر نام رئیس جمهور اسبق ایران و همچنین سرانه فتنه در رسانه ها ممنوع است، با توجه به این مسئله آیا شورای عالی امنیت ملی مصوبه ای در این خصوص به هیئت نظارت بر مطبوعات ابلاغ کرده است، اظهار داشت: تمام آنچه در این زمینه مطرح شده را ما از طریق جراید شنیده ایم و در جریان آن هستیم و وزارت ارشاد به تصمیمات شورای عالی امنیت ملی و قوه قضاییه در چارچوب قانون مطبوعات پایبند است و آنها را لازم الجرا می داند.
ممنوع التصویر بودن رئیس جمهور اسبق در رسانهها لازمالاجرا است
سخنگوی وزارت ارشاد با بیان اینکه مخالفتی با هیچ یک از تصمیمات شورای عالی امنیت ملی نداریم و به آنچه به ما اعلام و ابلاغ شود، مطابق قانون عمل می شود، گفت: وزارت ارشاد با توجه به هویت ذاتی خود و نیز بعد نظارتی وظایف آن، گاهی تصمیماتی در خصوص رسانه ها اتخاذ می کند و این ها مسائلی است که قانون برای ما پیش بینی کرده و جزو وظایف این وزارتخانه به شمار می رود، البته ارشاد دلیلی برای کسب اطلاع از دلایل اتخاذ تصمیماتی که از سوی نهادهای دیگر مانند شورای عالی امنیت ملی و قوه قضائیه در خصوص مطبوعات گرفته می شود، نمی بیند، البته تصمیم گرفته شده از سوی قوه قضائیه و شورای امنیت ملی را ما به رسانه ها ابلاغ نکرده ایم.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور هفته گذشته سفری را به قم داشته که این سفر رسانه ای نشده و طی آن دیدارهایی نیز را با مراجع تقلید داشته است، گفت: درباره سفرهای رئیس جمهور به استان های مختلف در جایگاهی نیستم که اطلاع رسانی کنم، با این حال این مسئله را که رئیس دفتر رئیس جمهور و برخی مقامات فرهنگی دیگر برای تبیین مسائل مختلف مربوط به دولت از جمله در حوزههای فرهنگی به قم رفتند و با مراجع معظم دیدار کردند را تایید می کنیم.
نوش آبادی با بیان اینکه دولت همواره بر خود لازم می داند که ارتباط مستمری با علما و مراجع عظام داشته باشد تا ایشان را در جریان تصمیمات و سیاستگذاریها و نحوه عمل دولت در بخش های مختلف قرار دهد، تصریح کرد: شخص وزیر هم در برخی موارد که اطلاعات ناصحیح و کذبی از سوی برخی رسانه ها در خصوص مسائل فرهنگی به مراجع داده شده بود، به صورت مکتوب و رو در رو با مراجع تبادل نظر کرد که یکی از آن موارد بحث تک خوانی زنان بوده است که وزیر به صورت مکتوب این مسئله را تکذیب کرد و خوشبختانه شبهه به وجود آمده برای آقایان مرجع هم برطرف شد.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به بودجه فرهنگی کشور در سال 94 اظهار داشت: بررسی بودجه دولت همچنان در دستور کار مجلس است و هنوز دو مرحله از کار باقی مانده است؛ این موضوع باید در صحن علنی مطرح و در زمان مقرر نهایی شود؛ با این حال کمیسیونهای تخصصی نظر خود را در خصوص بودجه فرهنگی ارائه کردند و پیش بینی مان این است که علی رغم چالش های کشور و نیز کاهش شدید قیمت نفت، بودجه بخش فرهنگ و هنر نه تنها آسیبی نبیند، بلکه با اهتمام مجلس اعتبارات حوزه فرهنگ و هنر با یک «رشد احتمالی» مواجه شود.
وی با بیان اینکه وزارت ارشاد تاکنون هیچ مجوری را در هیچ کدام از حوزه های سینمایی، موسیقی، کتاب و .... خلاف موازین شرعی و قانونی صادر نکرده است، گفت: قطعا اگر کسی بخواهد وزارت ارشاد را متهم کند که مجوزی برخلاف موازین شرعی و قانونی صار کرده است، باید بتواند ادعای خود را ثابت کند؛ البته انعطاف فرهنگی وزارت ارشاد به معنای سازش و عدول از سیاست های فرهنگی نیست، بلکه گاهی برای مقابله با جنگ نرم دشمن نیاز به این انعطاف داریم.
کوثری هیچ مصاحبهای با رسانهها در خصوص وزیر ارشاد نداشته است
نوش آبادی در پایان در خصوص اظهارات اسماعیل کوثری درباره وزیر ارشاد گفت: بنده شخصا دیروز با وی در مجلس صحبت کرده و عنوان کردم که از قول شما در رسانه ها نقل شده علی جنتی نسبت به موضوع فتنه حساسیت ندارد، آیا این مطالب را شما گفته اید یا خیر، در حالی که کوثری عنوان کرد هیچ مصاحبه ای در این زمینه نکرده است.
وی با بیان اینکه به گفته کوثری، وی یک سال و نیم قبل و در زمان معرفی وزرا به مجلس این مسئله را مطرح کرده بود ولی به هیچ عنوان رسانه ای نشده بود، خاطر نشان کرد: در حالی که امروز صحبتی را که یک سال و نیم قبل مطرح شده، نبش قبر کردند و قطعا این کار درستی نیست در حالی که وزیر ارشاد مواضع شفاف و روشنی در این زمینه گرفته است و قطعا مطرح شده این مسائل در رسانه ها با نیت خاصی انجام شده است.