به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ امروز (چهارشنبه) سه تن از مقامات ارشد دولت باراک اوباما امروز به کنگره آمریکا رفتند تا از مجوز درخواستی دولت برای عملیات نظامی علیه داعش، دفاع کنند.
«جان کری» وزیر خارجه، «اشتون کارتر» وزیر دفاع و «مارتین دمپسی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در این جلسه استماع که در کمیته روابط خارجی سنا در جریان است، تلاش کردند تا نمایندگان را متقاعد کنند مجوزی را تصویب کنند که گفته میشود راه را برای مداخله زمینی مجدد در خاورمیانه، باز میکند.
ریاست این نشست را «باب کورکر» سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی و رئیس کمیته روابط خارجی بر عهده داشت. هرچند که این نشست با موضوع بررسی مجوز درخواستی اوباما برای مقابله با داعش برگزار شد، اما بخش مهمی از بحث به ایران ارتباط داشت و تقریبا تمامی سناتورهای حاضر، سوالاتی در مورد مذاکرات هستهای با ایران و نقش تهران در منطقه، از کری، کارتر و دمپسی پرسیدند .
«سناتور کورکر» از ژنرال «دمپسی» پرسید شنیده ها حاکی از این است که ایران در حال تحت تاثیر قرار دادن و اعمال نفوذ بر پیامدهای مبارزه با داعش است. اینکه این کشور شبه نظامیان شیعی در محل دارد و نیروهای کنترل و فرماندهی در عراق دارد آیا باید در این باره نگرانی درباره امنیت ملی آمریکا وجود دارد؟
ژنرال دمپسی گفت بله از دیدگاه نظامی شش مسئله وجود دارد که موجب نگرانی ما درباره نفوذ ایرانی ها می شود.
وی افزود: چهار مورد منطقه ای و دو مورد جهانی است. چهار نگرانی منطقه ای گروههای وابسته به ایران در عراق ، سوریه ، لبنان و یمن؛ قاچاق سلاح ، فناوری های موشک های بالستیک و مین هایی است که ایران با هدف بستن تنگه هرمز ساخته است، اگر شرایطی ایجاد شود که ایرانی ها از آن استفاده کنند. و سپس دو تهدید جهانی است که یکی از این دو تهدید درباره اهداف هسته ای ایران وجود دارد.
دمپسی گفت: این نگرانی مربوط به اهداف برنامه صلح آمیز هسته ای این کشور نیست بلکه نگرانی درباره اهداف این کشور برای دستیابی به سلاح هستهای است که در حال حاضر در مسیر دیپلماتیک این نگرانی در حال برطرف شدن است. دیگر درباره تهدید جهانی سایبری است که ایران ایجاد می کند. فعالیت های ایران در منطقه درباره مسایل اهداف هسته ای و فعالیت های سایبری به طور قطع نگران کننده است.
رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در نشست کمیته روابط خارجی سنا تصریح کرد من همین روز گذشته از سفرم به خاورمیانه بازگشتم.
وی گفت من یک روز در بغداد بودم و با سران عراق و مسئولان بلندپایه آمریکایی درباره استراتژی مبارزه با داعش گفتگو کردم. من همچنین یک روز با همتای فرانسوی خود روی عرشه ناوهواپیمابر شارل دوگل دیدار کردم.
حضور این ناو هواپیما بر در کنار ناو هواپیمابر «کارل لوینسون» نمادی از همکاری های بین المللی در زمینه مبارزه با تهدید های تروریسم است. با این حال دولت عراق همچنان کارهای زیادی باید انجام دهد تا درباره شکست دادن داعش اطمینان حاصل کند و این مسئله به طور قطع زمان بر خواهد بود.
در بخش دیگری از نشست امروز، مارتین دمپسی به عملیات جاری نیروهای عراقی برای آزادسازی شهر تکریت مرکز استان صلاحالدین عراق پرداخت و گفت در این عملیات ۱۰۰۰ نفر از نیروهای عشایر، حدود ۳۰۰۰ نفر از نیروهای عراقی و ۲۰۰۰۰ نفر از نیروهای مردمی مشارکت دارند.
وی افزود: «آنها دارند داعش را از تکریت خارج میکنند. سوال این است که بعدش چطور میشود و اینکه آیا آنها اجازه میدهند تا خانوادههای سنی به محلاتشان بازگردند.»
دمپسی در بخش دیگری از نشست به نقش ایران در عراق پرداخت و گفت: «ببینید، ایران در عراق نفوذ داشته و از این به بعد هم خواهد داشت. آنچه مایه نگرانی ماست، این است که آنها چطور از این نفوذ استفاده میکنند.»
حمایت دو حزب از طرح مبارزه با داعش پیامی مهم از حمایت ملی برای افرادی خواهد بود که در حال اجرای این ماموریت هستند. من هفته گذشته با شماری از آنها دیدار کردم و همانطور که انتظار می رود عملکردی فوق العاد