به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، رضا ملکزاده امروز در دیدار با اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در حال حاضر دارای اعضای هیات علمی خوب و آزمایشگاه و تعداد دانشجوهای بیشتری نسبت به گذشته است، گفت: بنده ۲۰ سال قبل به بیرجند سفر کردم که الان نسبت به آن زمان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پیشرفتهای بسیار زیادتری کرده است.
وی با بیان اینکه وظیفه دانشگاه علوم پزشکی، آموزش پزشکان و پرستاران کارآمد و خوب است، گفت: یکی از رسالتهای اصلی دانشگاه که در این مقطع زمانی باید بیشتر به آن توجه شود مباحث علمی و پژوهشی است؛ چراکه آنچه دانشگاه را معنا میدهد خلاقیت و تحقیقات است که با آن بتوانیم علم پزشکی را به پیش ببریم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در سال آینده توجه ویژهای به حوزه تحقیقات خواهد داشت، گفت: کل مقالات ایران در IsI طی ۴۰ سال گذشته به ثبت رسیده، حدود ۲۰۰هزار مقاله بوده است که از این تعداد ۶۱هزار مقاله یعنی ۳۰درصد آنها در زمینه پزشکی بوده است.
ملک زده با بیان اینکه ۳۲ درصد از کل مقالات تحقیقاتی که در ایران در همه علوم انجام میشود مربوط به حوزه پزشکی است، گفت: ۲۸ درصد از مقالات خوب کشور هم مربوط به حوزه پزشکی است که این نشان میدهد که تحقیقات در حوزه پزشکی در پیشرفت علمی ایران تاثیر بسزایی داشته است.
وی با اشاره به اینکه ایران در زمینه چاپ مقاله در دنیا رتبه ۱۷ و در منطقه رتبه اول را دارد، گفت: مقالات در ایران از نظر کمی خوب است؛ اما از نظر کیفی مطلوب نیست؛ چراکه قرار است در آینده در منطقه مرجعیت علمی پیدا کنیم لذا باید از نظر کیفی بیشتر روی علوم و تحقیقات توجه کنیم که این مهم از سال آینده بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه در بیشتر کشورهای دنیا بخش خصوصی در تحقیقات و فناوری سهم عمدهای دارد، افزود: در کشورهای اسلامی ۹۰درصد تحقیقات در بخش دولتی است.
ملکزاده با اشاره به اینکه لازمه پیشرفت کشور در دنیا پیشرفت در زمینه تحقیقات و فناوری است، بیان داشت: ۵۰درصد تولیدات علوم در علوم پزشکی مربوط به علوم بالینی است و مابقی به تولید دارو مربوط میشود.
وی با بیان اینکه ایران بیشترین ارتباط علمی را با کشورهای آمریکا، انگلستان و کاناندا دارد، افزود: رتبه علمی ایران در دنیا در بین دانشگاههای تیپ ۲ رتبه ۲۱ است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه امسال ۳۹دهم درصد از تولید ناخالص ملی کشور برای تحقیق اختصاص یافته است، گفت: این میزان برای سال آینده به ۴۴ دهم درصد خواهد رسید؛ اما هنوز هم نسبت به آنچه در برنامه پنجم توسعه مشخص شده است بسیار ناچیز و اندک است.
ملکزاده گفت: با استفاده از نیروی انسانی متخصص و کارآمد، محیط کار امن و باثبات اقتصادی و سیاسی، سپردن امور سرپرستی و اجرایی به دانشمندان و محققین و حمایت از پژوهشها و توسعه علمی میتوان توسعه علمی و فناوری را در سطح ملی و استانی تقویت کرد.
وی گفت: باید برای سال آینده تلاش کنیم تا مسئولان کشور را قانع کنیم که سهم بیشتری از بودجه به پژوهش و تحقیقات اختصاص دهند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه پروژه دانشمند پروری در دستور کار وزارت بهداشت است، گفت: این طرح بزودی در کشور اجرایی خواهد شد.