به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۲۴ اسفند) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی بندهای لایحه بودجه ۹۴ کل کشور اعاده شده از شورای نگهبان، با اصلاح بندهای مختلف تبصره ۱۳ ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
نمایندگان در اصلاح جزء الحاقی بند (الف) تبصره مذکور با ۱۱۷ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۹ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند که براساس آن عبارت «مکلف است» به «عبارت مجاز است» تغییر یافت و عبارت «از محل ردیف ۸-۱۲۷۵۰۰» بعد از عبارت «ارائه کند» اضافه شد.
براساس این جزء الحاقی اصلاح شده؛ وزارت آموزش و پرورش مجاز است در مناطقی که نمیتواند خدمات آموزشی ارائه کند، از محل ردیف ۸-۱۲۷۵۰۰ سرویس ایاب و ذهاب رایگان به نزدیکترین محل آموزشی برای کلیه دانشآموزان فراهم نماید.
در ادامه نمایندگان در بررسی بند (ج) تبصره ۱۳ لایحه بودجه ۹۴ کل کشور، با اضافه شدن عبارت «از محل اعتبارات ردیفهای ۱۲۷۵۰۰ و ۱۲۸۵۰۰ جدول شماره ۷ این قانون» بعد از عبارت «و معادل آن را» با ۱۳۲ رأی موافق، ۳ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس این بند اصلاح شده؛ به وزارت آموزش وپرورش اجازه داده میشود درآمدهایی را که براساس قوانین مصوب دریافت میکند به استثنای درآمدهای موضوع بند (م) تبصره (۳) این قانون به حساب درآمد اختصاصی که توسط خزانهداری کلکشور افتتاح میشود، واریز نماید و معادل آن را از محل اعتبارات ردیفهای ۱۲۷۵۰۰ و ۱۲۸۵۰۰ جدول شماره ۷ این قانونوصول کند. مازاد درآمد اختصاصی ادارات کل آموزش و پرورش هر استان به همان استان وصولکننده اختصاص مییابد.
همچنین نمایندگان در ادامه به اصلاح بند (ز) این تبصره پرداختند و با اضافه شدن عبارت «موضوع ردیفهای ۱۱۳۶۶۴ و ۱۲۹۰۰۰» بعد از عبارت «خزانهداری کل کشور» با ۱۱۶ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس بند (ز) اصلاح شده تبصره ۱۳ لایحه بودجه سال آینده کل کشور؛ وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری (سازمان امور دانشجویان) و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مجازند طبق قوانین و مقررات، درآمد حاصل از خرید عدم انجام تعهدات بورس و ارزبگیر با هزینه شخصی و جریمههای آن را أخذ و به حساب درآمد اختصاصی نزد خزانهداری کل کشور موضوع ردیفهای ۱۱۳۶۶۴ و ۱۲۹۰۰۰واریز کنند. صددرصد (۱۰۰%) این درآمد به عنوان درآمد اختصاصی وزارتخانههای یادشده تلقی میشود و به منظور تحقق برنامههای مؤسسات آموزش عالی درمناطق شهری کمتر از دویست هزار نفر جمعیت به آنها اختصاص مییابد.
نمایندگان در اصلاح بند (ح) این تبصره نیز با اضافه شدن عبارت «تا سقف ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال» بعد از عبارت «بازپرداخت وامهای مذکور» در بند مذکور با ۱۲۳ رأی موافق، بدون رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس این بند اصلاحی؛ صددرصد (۱۰۰%) وجوه اداره شده پرداختی از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۱ به صندوق رفاه دانشجویان، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان کمک جهت افزایش سرمایه صندوقهای رفاه دانشجویان تلقی میشود و وجوه حاصل از بازپرداخت وامهای مذکور تا سقف ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریالدر قالب درآمد اختصاصی برای پرداخت مجدد به دانشجویان به مصرف میرسد.