به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار محمدرضا مقیمی روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: سال 93 با اولویت مبارزه با سرقت در سراسر کشور با مدیریت بر جرم آغاز شد و بر این اساس به جای برخورد با مجرم مدیریت بر جرم در اولویت قرار گرفت.
وی ادامه داد: قرارگاه مبارزه با سرقت بهمن و اسفند سال گذشته آغاز به کار کرد و از این طریق جلوی رشد مضاعف سرقت گرفته شد.
مقیمی با بیان اینکه از بهمن و اسفند ماه امسال نیز این قرارگاه فعالیت های خود را تشدید کرده است، گفت: قرارگاه مبارزه با سرقت با رویکرد توسعه فعالیت های اطلاعاتی و جمع آوری اسناد و مدارک و همچنین کشف علمی جرم و بهره گیری از تجهیزات و آزمایشگاه ها دو هدف عمده هم افزایی و استفاده از توان داخلی ناجا بر مدیریت جرم و مسوولیت سازی نهادها، ارگان های دولتی و خصوصی و جلب مشارکت های عمومی را دنبال می کند.
مقیمی افزود: در راستای هم افزایی و تمرکز و استفاده از توان داخلی ناجا از تمام پلیس های تخصصی، مرکز پژوهش های ناجا و بازنشستگان برای استفاده از تجربیات آنها استفاده شده است.
به گفته وی شعار پلیس آگاهی ناجا «هر کارآگاه یک محقق است» عنوان شده و به عنوان یک اصل در پلیس آگاهی نهادینه شده و در این راستا با مراکز تحقیقاتی ارتباط برقرار کرده تا در بحث های پژوهشی و تحقیقاتی در مبارزه با سرقت راهکارهایشان را ارایه کنند.
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه 14 استان در لیست استان های اولویت دار مبارزه با سرقت قرار داشتند، گفت: 75 درصد سرقت ها در این استان ها انجام می شود و با راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت ، همه استان ها در مبارزه با سرقت موفق بودند اما میزان سرقت در استان لرستان بسیار کاهش یافت.
وی، تشدید اقدامات عملیاتی با بسیج تمام امکانات درون و برونی پلیس آگاهی با هدف کاهش وقوع سرقت، تمرکز رسیدگی به پرونده های جرایمی که با خشونت همراه است، اشراف اطلاعاتی بر جرم، تقویت آزمایشگاه های علمی ، ارتقای آموزش ، استانداردسازی رفتار کارکنان ، افزایش سطح رضایتمندی مردم و حضور به موقع در صحنه های جرم را از انتظارات حاکم بر فعالیت های قرارگاه مبارزه با سرقت عنوان کزد.
سردار مقیمی با بیان اینکه جغرافیایی جرم هر استان هدف گذاری می شود، گفت: با این هدف گذاری مدیریت بر جرم آغاز و با آسیب شناسی به برطرف شدن زمینه های جرم پرداخته می شود.
مقیمی با اشاره به اینکه از صندوق امانات بانک ها برای نگهداری از نقدینگی مردم در سال 93 استفاده شد، گفت: چنانچه نقدینگی مردم در این صندوق ها نگهداری شود، میزان سرقت از منزل در ایام سال بویژه در ایام نوروز کاهش می یابد.
وی اضافه کرد: صندوق های امانات بانک ها نیازمند زیرساخت های کلان است تا تعداد آن ها افزایش یابد براین اساس باید تسهیلاتی فراهم شود تا عموم مردم از این صندوق ها استفاده کنند.
مقیمی با بیان اینکه این زیرساخت ها کافی نیست، گفت: بانک مرکزی و سایر بانک ها باید در این زمینه بیشتر فعالیت داشته باشند و مراکز دیگری در این حوزه فعال شوند تا مردم اسناد و اموال با ارزش خود را در این مراکز نگهداری کنند.
رییس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اینکه باید به مساله مدیریت بر جرم، مجرم، قربانی و فضای جرم تواما پرداخته شود، گفت: شرایط اجتماعی نقش جدی و مکمل در وقوع جرم دارد.
برخورد جدی با موسسات کاغذی انجام شود
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به فعالیت موسسات کاغذی و شرکت ها گفت: برخی از این موسسات دفتر هم ندارند و کنترلی در ایجاد این گونه دفاتر وجود نداشته و سازمانی در این حوزه نظارت بر آن را عهده دار نیست.
مقیمی اضافه کرد: این گونه شرکت ها به تبلیغات در روزنامه ها و صدا و سیما مبادرت کرده که آمار جرایم و تخلفات این گونه شرکت ها بسیار است براین اساس لازم است تا برخورد جدی با تخلفات آن ها صورت گیرد.
وی تاکید کرد: در آسیب شناسی انجام شده از این شرکت ها، تذکرات لازم داده شده و از رسانه ها خواسته شده تا کنترل لازم در تبلیغات این گونه شرکت ها را داشته باشند.
مقیمی افزود: تخلفات این گونه شرکت ها در بخش جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی رصد می شود و در این حوزه در تهران بزرگ و برخی از استان ها، کشفیات خوبی داشته ایم اما متاسفانه از آن جایی که برای آن ها حکم موقت صادر می شود بار دیگر فعالیت خود را آغاز می کنند.
کاهش شمار وقوع جرم در سال 93
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به اقدامات و توفیقات انجام شده در سال 93، گفت: روند شمار وقوع جرم در پایان سال 91، 25 درصد رشد داشته است این در حالی است که در بهمن و اسفندماه سال 92 با راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت، 23 درصد افزایش وقوع جرم داشته ایم.
مقیمی اضافه کرد: در 11 ماه ابتدای امسال وقوعات کاهش منفی 33/1 داشته است.
وی با اشاره به آمار کشف ، گفت: روند کشف در سال 91، 23 درصد، 92، 27 درصد و ابتدای امسال هشت درصد مثبت بوده است.
مقیمی اضافه کرد: روند کشف به وقوع در سال 91 یک درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، پایان سال گذشته نسبت کشف به وقوع 2 درصد و امسال 6 درصد افزایش داشته است.
ارایه آخرین شگردهای سرقت خودرو به خودروسازان
رئیس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به تعامل با خودروسازان، گفت: آخرین شگردهای سارقان خودرو به شرکت های خودروسازی ارایه شده تا آن ها این شگردها را در خط تولید مورد توجه قرار داده و تاجایی که ممکن است نواقص را اصلاح کنند.
مقیمی با بیان اینکه شرکت های خودروسازی در این زمینه موفق بوده اند، گفت: افزایش وقوع در این حوزه نداشته ایم اما بالغ بر 95 درصد خودروهای سرقتی کشف شده اند.
پرونده اسید پاشی اصفهان در اولویت است
رییس پلیس آگاهی ناجا با تاکید بر اینکه پرونده اسید پاشی اصفهان در اولویت است، گفت: اسید پاشی به عنوان یک جرم در کشور مطرح است و در اولویت مبارزه با جرایم جنایی قرار دارد.
مقیمی با بیان اینکه رسیدگی به این پرونده به صورت مستمر انجام می شود، افزود: اطلاعات خوبی در این زمینه جمع آوری شده و به نکات خوبی رسیده ایم .
وی اضافه کرد: این پرونده به صورت هفتگی به عنوان پرونده ای مهم در اتاق فکر مورد بررسی قرار می گیرد و از تجربیات پلیس های پیشکسوت که در این زمینه تجربه کاری داشته اند، استفاده می شود.
مقیمی گفت: سایر سازمان های خارج از ناجا یا افرادی که اطلاعاتی در این زمینه داشته، درخواست می شود تا اطلاعات خود را به پلیس آگاهی اصفهان اعلام کنند.