به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، سال 93 هم با تمام فراز و نشیبها و اتفاقات خوب وبد خود به پایان رسید. از دیرباز رسم بر این بوده است که با تمام شدن سال، نگاهی به یک سال گذشته خود بیندازیم و ببینیم که در این 365 روز چه کردهایم. در عرصه کلان و به ویژه در بستر فرهنگ و هنر، اتفاقات بسیار زیادی رخ داد و شاید تلویزیون از پرخبرترین آنها بود. چرا که در زاویه دید مخاطب و مورد قضاوت قرار میگیرد. البته این دیده شدن و قضاوت ها به خاطر اهمیت این رسانه در افکار عمومی است.
خداحافظی سید عزت الله خندان ضرغامی پس از ده سال از ریاست رسانه ملی ، یک خبر داغ بین اهالی رسانه بود و از همان ابتدا گمانه زنی ها برای رییس رسانه ملی به روز، و لحظهای بود، و محمد سرافراز با روی کارآمدن خود برکرسی ریاست صدا و سیما امیدهای روشن تری را پیش چشم همه ترسیم کرد.
گرچه در این مدت اندک انتظار تغییرات بسیاری نمیرود، اما انتصاب مدیران جدید گام نخست در همه تغییرات است. یکی از تغییراتی که با روی کار آمدن سرافراز به چشم میآید، بازگشت دوباره علی اصغر پورمحمدی به جام جم آن هم نه به عنوان مدیر شبکه سه یا پنج سیما بلکه به سمت معاونت سیمای تلویزیون بود. به طوری که بسیاری از جمله اهالی هنر، از بازگشت پورمحمدی ابراز خرسندی کردند.
تغییر معاونت سیاسی این سازمان به معاونت خبر یک اتفاق دیگر برای این رسانه بود. مدیران شبکه ها نیز به نوبت تغییر کردند و از همان ابتدا جوان گرایی در تغییرات و رویکرد سازمانی مشهود بود. نمونه آن مدیر جوان شبکه مستند است. البته هنوز تلویزیون به تغییرات اصلی خود نرسیده است و باید دید که در سال آینده چه روی خواهد داد.
یکی از تغییرات دیگری که سرافراز انجام داد و بسیاری از مخاطبان هم از آن استقبال کردند، ادغام شبکه های نمایش و تماشا بود. که به گفته پور محمدی«با ادغام شبکه تماشا در شبکه نمایش، فرصت حضور شبکه نسیم در گیرندههای دیجیتال که مورد درخواست مردم سراسر کشور است فراهم خواهد شد».
افتتاح رسمي شبكه هاي HD» ، «افق» و «نسيم» مدتي با پخش آزمايشي توانستند مخاطبان را با اين شبكه ها آشنا كردند. در این مدت نیز این شبکهها تلاش کردندبا تولید و نمایش برنامههای خاص چشم مخاطب را به سوی خود معطوف کنند. نمونه آن شبکه نسیم است که با برنامهای بکر و مفرح چون «خندوانه» و «شکرآباد» توانست مخاطب خود را پیدا کند.
ممنوعيت پخش سريالها از سه شبكه «قرآن»، «آموزش» و «سلامت» یکی دیگر از اتفاقات سال بود. چراکه مهمترين گونه برنامه سازي و عامل جذب مخاطب تلويزيون از سه شبكه ای كه مخاطب چنداني به نسبت ساير شبكه ها ندارد، حذف شدند. البته نمی توان به سرعت در مورد این مسائل اظهار نظر کرد، چرا که در مرحله ابتدایی گام نخست تحول سازمانی قرار داریم و نتیجه این تصیمات خود را در بلند مدت نشان میدهد. گویا به نظر میرسد باز هم باید شاهد تغییرات مهم دیگری در سال آینده باشیم.