کد خبر:۳۹۸۲۹۲
ناشناخته های طبیعت-۵؛

یک سفر رویایی به بهشت روی زمین: «تنگ بستانک»

شاید «تنگ بستانک» را نتوان در ناشناخته های طبیعت ایران دسته بندی کرد اما هنوز خیلی ها هستند که لذت دیدن این بهشت را تجربه نکرده اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، تنگ بستانک در استان فارس واقع شده است. به این مکان زیبا لقب بهشت گمشده داده اند که یکی از جاذبه های شگفت انگیز طبیعت ایران است. این منطقه در حوالی شمال غربی دشت کامفیروز قرار گرفته و ارتفاع متوسط آن از سطح دریا 1740 متر است . این دره در میان کوههای نسبتا مرتفع در مرز انتهایی دهستان های کامفیروز و بیضا در شهرستانهای مرودشت و سپیدان پدید آمده است .

 

در ابتدای روستای مهنجان که در دامنه کوههای شمال غربی و غرب دشت کامفیروز قرار دارد خطی سبز شروع می شود . و به طرف غرب امتداد می یابد . این خط سبز در عمق دره و حاشیه رودخانه مملو از درختان بید و چنار است . تنگ بستانک در حوزه آبریز سد درودزن واقع شده است و سالانه در حدود 33 میلیون مترمکعب آب از خود عبور می دهد .

 

همجواری تنگ با دریاچه سد درودزن و نزدیکی آن به مناطق سردسیر و زیبای (تنگ گنبیل) (آبشار مارگون ) (تنگ براق ) (چشمه شش پیر ) و (قله رنج) و برم فیروز و دیگر مناطق ییلاقی این منطقه را به یک مجموعه وسیع و زیبای گردشگاهی تبدیل کرده است .

 

يكي از ويژگي‌هاي اين پديده طبيعي بستر سنگي كف دره است كه رويشگاه درختان چنار، گردو و گياهان سايه پسند است. اين درختان درفضاي كم نور تنگ بستانك براي دسترسي به نور،دررقابت هستند و قامت بلند و تاج پوشش به هم پيوسته‌اي دارند.

 

زيست بوم آبي درياچه پشت سد درودزن، مهمترين زيستگاه آبي بخش كامفيروز است كه زيستگاه جانبي منطقه حفاظت شده تنگ بستانك مي‌باشد. اين درياچه آب شيرين، زيستگاه دو گونه از ماهيان بومي و سه‌گونه از كپور پرورشي است و از مكان‌هاي حائز اهميت براي زمستان گذراني پرندگان مهاجر است.

 

 

 

در این منطقه حیواناتی چون خرس قهوه ای- کفتار- رودک- راسو- گربه وحشی- بز- و پازن- خارپشت ایر انی- سنجاب ایرانی- هامستر دم دراز- خرگوش- روباه- شغال و گراز-  کبوتر جنگلی- کبک و انواع پرندگان شکاری از مهره داران زندگی می کنند.

 

مسیر دسترسی به تنگ بستانک از میان روستاهای بیضا و کامفیروز و کوچه باغ ها مزارع و باغات اولین جاذبه ای است که گردشگران درسفر به بهشت گمشده تجربه می کنند.

 

منظره بدیع دریاچه  سد درودزن در مسیر جاده جنگل های انبوه بلوط معماری روستا های منطقه در کنار مزارع وسیع و شالیزارها ی سر سبز تا ورودی بهشت گمشده انسان را  مشایعت می کند.

 

برای آن ها که می خواهند بهشت روی زمین را از نزدیک ببینند، سفر به این منطقه توصیه می شود!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار