آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۹۰۵۲
گزارشی از فعالیت گروه‌ جهادی پیام نور نهبندان؛

روستایی‌که دانش‌آموزانش بدلیل بعدمسافت ترک‌تحصیل می‌کنند

تعداد ۱۲ نفر از خواهران دانشجوی بسیجی دانشگاه پیام نور نهبندان خراسان جنوبی در قالب گروه جهادی منتظران ظهور به روستای تاریخی و محروم نایبند طبس رفتند تا علاوه بر خودسازی به انجام کارهای فرهنگی آموزشی نیز بپردازند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، روستای تاریخی نایبند در فاصله ۲۲۵کیلومتری جنوب شهر طبس در کنار جاده طبس- کرمان واقع شده است.

 

بافت و نحوه استقرار ابنیه روستا که ساخت کالبدی ماسوله و ابیانه را در ذهن تداعی می‌کند، بر روی صخره سنگ بزرگی در دامنه کوههای نای بند و به صورت کاملا ارگانیک شکل گرفته و غالبا ۲ طبقه هستند. بیشتر خانه‌ها دارای حد و مرز مشخصی نیستند و اغلب در استفاده از بسیاری فضا‌ها نظیر: تنور خانه، آغل و فضاهای ورودی و حیاط مالکیت اشتراکی دارند.

 

عمده‌ترین مصالح مورد استفاده در ساختمانهای این روستا، خشت و کاهگلی است که به سبب استفاده از شن‌های تیره رنگ این نواحی، خاکستری رنگ می‌باشند.

 

نایبند طبس در حال حاضر دارای بیش از ۱۵۰ خانوار یعنی حدود ۶۰۰ نفر جمعیت می‌باشد که بیشتر جمعیت ان را جوانان و کودکان تشکیل می‌دهند.

 

وجود برخی از مشکلات فرهنگی مانند رواج خرافات و شیوع در بین مردم این روستا باعث شده تا تعداد ۱۲ نفر از از دانشجویان جهادی خواهر دانشگاه پیام نور نهبندان، اردوهای جهادی خود را امسال از۴ تا ۱۴ فروردین در این روستای زیبا و تاریخی برگزار کنند تا شاید بتوانند اندکی بر روی فرهنگ مردم روستا نیز تاثیر بگذارند.

 

به گفته مرادیان، مدیر دبستان روستای نایبند حضور دانشجویان جهادگر در این روستا برکات زیادی را برای مردم به همراه آورده است.

 

استقبال خوب مردم نایبند مردم از گروه جهادی منتظران ظهور

 

وی با بیان اینکه مردم و دانش آموزان روستای نایبند طبس استقبال بسیار خوبی را از گروه جهادی کردند، گفت: همین که این دانشجویان از اوقات فراغت و عیددیدنی خود گذشتند و در این ایام تعطیلات بجای مسافرت رفتن به این مکان امدن تا لحظات خوش خود را با بچه‌های مناطق محروم تقسیم کنند برای ما بسیار ارزشمند است.

 

مرادیان با اشاره به اینکه کلاس‌هایی که دانشجویان جهادی برای بچه‌ها و والدین آن‌ها گذاشتند بسیار مفید و با ارزش است، گفت: این روستا به شدت نیازمند انجام کار فرهنگی است؛ هرچند که گروه جهادی در این مکان کارهای فرهنگی بسیار خوبی انجام می‌دهند اما مسئولان باید با مستقر کردن یک روحانی در این روستا کار بچه‌های گروه را تکمیل کنند.

 

وی با اشاره به اینکه با اشاره به اینکه این روستا حدود ۶۰۰نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۱۰۰ نفر دانش آموز هستند، گفت: برخی از کلاس‌هایی که بچه‌های جهادی برای دانش اموزان گذاشتند بسیار به تقویت پایه علمی ان‌ها کمک می‌کند.

 

مرادیان با اشاره به اینکه مردم روستای نایبند از نظر فرهنگی بسیار ضعیف هستند، گفت: مردم این روستا کمی خرافاتی هستند و نیاز است که یک روحانی مستقر در روستا حضور داشته باشد تا این مشکلات به مرور زمان حل شود.

 

نایبند با دو مسجد؛ بدون روحانی

 

وی با بیان اینکه در گذشته در این روستا روحانی حضور داشت اما الان چند سالی است که روحانی ندارند، افزود: این روستا دو مسجد و یک هیات دارد؛ خانه عالم دارد؛ اما روحانی ندارد.

 

یکی از اهالی نایبند هم با اشاره به اینکه روستای نایبند نیازمند توجه ویژه مسئولان از نظر فرهنگی است، گفت: در این روستا ۸۰درصد جوانان بیکار هستند و بعد از طی کردن سطح ابتدایی و راهنمایی بدلیل نبود دبیرستان و نبود سرویس برای رفتن به دبیرستان ترک تحصیل می‌کنند.

 

وی اعتیاد و وجود ماهواره را یکی از مشکلات این روستا عنوان کرد و گفت: در این روستا تنها سه شبکه تلویزیونی می‌گیرد و به همین دلیل مردم از ماهواره استفاده می‌کنند که بسیاری از معضلات فرهنگی و اجتماعی را بدنبال دارد.

 

این فرد نایبندی افزود: مسئولان صدا و سیما با راه اندازری ایستگاه شبکه‌های دیجیتال در این روستا می‌توانند از مشکلاتی که ماهواره برای مردم به وجود آورده است جلوگیری کنند.

 

وی با اشاره به اینکه نایبند دچار مشکلات فرهنگی بزرگی است که نیازمند حضور یک روحانی مستقر در روستا است، گفت: بچه‌های گروه جهادی در حال حاضر تمام تلاش خود را برای تاثیرگذاری روی فرهنگ مردم روستا گذاشته‌اند اما این اقدامات نیازمند کار مستمر و ادامه دار است که فقط با حضور روحانی در روستا می‌توان آن را تکمیل کرد.

 

یکی از دانش آموزان روستا هم با ابراز خوشحالی از حضور دانشجویان جهادگر در روستای نایبند گفت: بچه‌های گروه برای ما کلاس‌های کامپیو‌تر، قرآن، نقاشی و ریاضی و زیان گذاشتند.

 

ابراهیمی مسئول گروه جهادی منتظران ظهور هم با بیان اینکه خیاطی، گلدوزی، کارگاه حجاب و عفاف، کلاس طراحی و دوخت مانتوهای سنتی و انواع بافتنی‌ها، کامپیو‌تر، احکام، قرآن، مشاوره، روخوانی و حفظ قرآن، انیمیشن و سرود‌های قرآنی و کلاس‌های ورزشی از جمله کلاسهایی است که برای دانش آموزان و خانم‌های این روستا برگزار می‌کنیم، گفت: کلاس بهداشت روان، آشپزی، احکام نوجوانان و بانوان، آموزش کمک‌های اولیه برای زنان روستا و کلاس‌های علمی، آموزشی، ریاضی و زیان از دیگر کلاسهایی است که در حال برگزار است.

 

وی با اشاره به اینکه حلقه‌های صالحین دانشجویی نیز در این اردو بسیار مورد توجه است، گفت: این حلقه‌ها هر روز با حضور اعضای گروه جهادی برگزار می‌شود.

 

مسئول گروه جهادی منتظران ظهور برگزاری سفره ختم صلوات، برگزاری جشن عبادت برای نونهالان روستا، برپایی نمایشگاه حجاب و عفاف، پخش کلیپ، برگزاری کلاس پوشش اسلامی، برگزاری کلاس مشاوره اعتیاد را از دیگر برنامه‌های گروه جهادی منتظران ظهور در روستای نایبند طبس عنوان کرد و گفت: با توجه به تعداد زیاد معتاد در این روستا بدنبال این هستیم تا فرمانداری طبس یک کمپ ترک اعتیاد در این روستا مستقر کند.

 

ابراهیمی با اشاره به اینکه این روستا دارای دانش اموزان باهوش و استعدادی است، گفت: متاسفانه بدلیل عدم وجود دبیرستان دانش آموزان تا پایان راهنمایی درس می‌خوانند و بعد ترک تحصیل می‌کنند.

 

وی گفت: در بخش دیهوک که تقریبا ۱۰۵ کیلومتر با این روستا فاصله دارد، دبیرستان وجود دارد اما بدلیل عدم سرویس مناسب دانش آموزان نمی‌توانند برای تحصیل به آن مکان بروند و مجبورند ترک تحصیل کنند.

 

مسئول گروه جهادی منتظران ظهور با اشاره به اینکه این روستا دارای کودک و نوجوان زیادی است، گفت: با توجه به اینکه در بیشتر خانه‌ها ماهوراه دارند و روحانی هم در روستا مستقر نیست؛ لذا نیازمند کار فرهنگی زیاد است.

 

ابراهیمی افزود: بیش از ۵۰درصد مشکلات فرهنگی این روستا با حضور یک روحانی مستقر حل شدنی است که این توجه و همت مسئولان مربوطه را می‌طلبد.

 

استقبال خوب دانش آموزان از کلاس‌های قرآنی گروه جهادی

 

برگزاری کلاس قرآن یکی دیگر از فعالیت بچه‌های گروه بود که در مسجد روستا این فعالیت دنبال می‌شد و استقبال دانش آموزان از این کلاس بسیار خوب بود.

 

گروه‌های جهادی علاوه بر انجام فعالیت‌های آموزشی و عمرانی بدنبال یک هدف بالا‌تر که‌‌ همان خودسازی و پا گذاشتن روی نفس است نیز می‌پردازند.

 

یکی از خواهران دانشجوی گروه جهادی منتظران ظهور با اشاره به اینکه از این روستا تا شهرستان نهبندان حدود ۴۵۰ کیلومتر راه است، گفت: وقتی انسان یک خدمتی را به هم نوع خود می‌کند آرامشی به آدم دست می‌دهد که در هیچ کجای دیگر وجود ندارد.

 

وی افزود: دوران دانشجویی یک دوران کوتاه و زودگذر است که باید به نحو مطلوب از آن استفاده کرد و علاوه بر درس خواندن که جزئی از وظیفه ما است؛ باید به سایر فعالیت‌های جانبی نیز پرداخت که این اردو‌ها موقعیت مناسبی است تا مدتی را بدور از خانواده و تعلقات شهری فقط به خود بپردازیم.

 

خدمت به محرومین یک نوع عبادت است

 

این دانشجوی دانشگاه پیام نور نهبندان با بیان اینکه خدمت به محرومین یک نوع عبادت است، گفت: در این اردو‌ها دانشجویان بیشتر به عبادت و نماز اول وقت و نماز شب توجه می‌کنند و این باعث نزدیکی بیشتر به خدا می‌شود.

 

وی گفت: همین حضور بچه‌های جهادی در روستا‌ها و مناطق محروم باعث می‌شود تا مردم روستا احساس کنند عده‌ای در کشور هستند که بدون هیچ گونه انتظاری حاضرند به مردم خدمت کنند.

 

یکی دیگر از دانشجویان خواهر این گروه که دومین مرتبه است به اردوهای جهادی آمده است، گفت: کلاس برای کودکان، خانواده‌ها، هنری داریم.

 

وی با بیان اینکه کم سوادی والدین مهم‌ترین مشکلی است که مانع پیشرفت فرزندان این روستا می‌شود، گفت: نایبند با وجود جمعیت زیاد امکانات کمی دارد و دانش آموزان نمی‌توانند در اینجا ادامه تحصیل دهند؛ در این روستا یک عده از مردم بسیار فقر هستند و عده‌ای هم از وضعیت خوبی برخوردارند.

 

این دانشجوی دانشگاه پیام نور نهبندان با اشاره به اینکه از چهارم فروردین ماه به این منطقه آمدیم و تا ۱۴ حضور خواهیم داشت، گفت: زندگی آدم باید وقف مردم باشد‌‌ همان طور که ائمه اطهار (ع) زندگی و عمر با برکت خود را وقف مردم کردند.

 

وی افزود: ما با آمدن در میان مردم روحیه می‌گیریم و اینکه یک نفر را بتوانیم دست گیری کنیم برای ما بسیار ارزشمند است.

 

وی با بیان اینکه بسیار خوشحالم وقتی می‌توانم به کسانی کمک کنم که نیاز دارند، گفت: اگر خدا توفیق دهد بنده در اردوهای جهادی بعدی هم شرکت خواهم کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
حسین غلامزاده
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰
خدا خیر این گروههای جهادی رو بده، پیروز و سربلند باشین همیشه
1
0
m
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۷
اگه این روستا 600 جمعیت و دو مسجد داره روستای هوجقان از توابع مرند تو آذربایجان شرقی با 3 مسجد و 3 حسینیه و 1800 نفر جمعیت روحانی دائم نداره و فقط ماه رمضون روحانی میاد
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار