به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، محمد کافی، ضمن ابراز خرسندی از وصول دولت جمهوری اسلامی ايران و كشورهای 1 + 5 به يک تفاهم نامه هستهای مناسب بیان داشت: اين موفقيت ناشی از تكيه دولت به انديشه اعتدالی، استفاده از نيروهای خبره و متخصص و داشتن بينش عميق و به دور از احساسات و شعار زدگی رهبران و مديران برجسته نظام جمهوری اسلامی است.
وی موضوع دانش هسته ای را موضوعی فنی، حقوقی و سياسی دانست و گفت: برای اینکه بتوان در رابطه با یک مسئله فنی سخن گفت باید به اندازه كافی در آن رابطه دانش و تخصص داشت.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه برخی اقدامات نسنجیده باعث شده بود دشمنان بيرونی و قدرتهای جهانی فرصت ایجاد فشار و تحریم پیدا کنند، تصریح کرد: اما اكنون در سايه تدبير و تلاش مديران برجسته نظام و تخصص و كارآمدی دست اندركاران سياست خارجی، آن فشارها و تحريمها بیاثر شده و قدرتهای جهانی ناگزير به پذرفتن حقوق هستهای ایران شدند.
کافی ادامه داد: همان گونه كه رئيس جمهور نيز بيان داشتند، اهميت مضاعف اين تفاهم و همكاری اين است كه میتواند نقطه عزيمت ما در روند تعاملات سازنده با جهان خارج تلقی شود.
وي نقش دانشگاهها و مراكز علمی و پژوهشی را در اين زمينه بسيار مهم دانست و تاکید کرد: در اين گونه تعاملات مسلما آنچه بايد محور اصلی باشد، ارتباطات و تعاملات علمی و پژوهشی است.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در پایان خاطرنشان کرد: از دانشگاهيان بخصوص اعضای هيات علمی و محققان دانشگاهی میخواهم تا با اظهار نظر و تبيين ابعاد فنی، حقوقی و سياسی اين تفاهم، مانع از غلبه اظهار نظرهای سست و سياسی كارانه در خصوص اين اتفاق مهم شوند.