بنت الهدی منوچهری در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص متن اعلام شده از سوی وزیر امور خارجه ایران در لوزان سوئیس گفت: ظریف با بیاعتنایی نسبت به خطوط قرمزی که نظام بر آن اصرار داشت بیانیه لوزان را قرائت کرد.
وی با اشاره به اهمیت یک مرحلهای بودن مذاکرات افزود: بنا نبود که در مذاکرات بحث بر سر کلیات و جزئیات به صورت جداگانه باشد؛ بلکه باید در یک مرحله در خصوص حقوق ایران در انرژی هستهای بحث میشد؛ اما عملا با بیانیه خواندن یک تفاهم نامه تعهد آور، ظریف و هیات همراه او کار خود را جلو بردند.
باید رفع تحریمها جزئی از مذاکرات میبود
مسئول کانون سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه پیامنور مشهد رفع تحریمها را موضوع مذاکرات دانست نه نتیجه آن و گفت: بر اساس آن چه در کشور بر روی آن تاکید شده بود باید رفع تحریمها جزئی از موضوع مذاکرات میبود نه نتیجه تعهدات ایران و مشروط دانستن آن؛ اما عملا این موضوع نیز در متن صادر شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا پذیرفته نشده است.
منوچهری آب سنگین اراک را یک مرکز حیاتی برای مباحث هستهای ایران دانست و متذکر شد: متاسفانه این چهارمین خط قرمزی بود که هیات دیپلماسی ایران نتوانست از آن دفاع کند و بر سر توقف و نابودی هسته مرکزی این نیروگاه نیز به توافق با غرب رسیده است.
وی افزود: نکته تاسف بار دیگر الزام آور بودن ایران به انجام تعهداتش و مشروط بودن آن برای طرفین غربی است به نحوی که اگر 1+5 ادعا کنند شرایط مورد نظرشان در توافق نامه شکل نگرفته، ما نخواهیم توانست تنها تحریمهایی که بر سرش خود را تحریم کردیم؛ لغو کنیم.
هیات ایرانی باید از مذاکرات ژنو درس میگرفتند
مسئول کانون سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد به اولین توافق نامه ایران با 1+5 اشاره و تصریح کرد: آن چه در سوم آذر سال 92 اتفاق افتاد برنامه اقدام مشترکی بود که در همان ابتدا تفاوت در تعهدات و توافقاتش به وضوح مشاهده میشد.
منوچهری ادامه داد: در همان زمان از توافقی که مشترکا به آن رسیده بودیم چند تفسیر و نتیجه برداشت شد که تیم ایران را باید متوجه این موضوع میکرد در برابر طرفینی که صادق نیستند در لوزان باید چگونه گفتگو کنیم.
وی بیانیه صادر شده در لوزان را بیانیه ندانست و متذکر شد: هنگامی که در بیانیه بودن یا نبودن متن قرائت شده در لوزان تا این حد شبهه وجود دارد در مورد متن دیگر نمیتوان ادعایی را بیان کرد.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: فردو مرکزی هستهای است که 60 متر در زیر زمین تاسیس شده است و اهمیت وجود چنین مرکزی برای غرب به خصوص آمریکا مشخص است.
تعطیلی فردو و کاهش سانتریفیوژها فاجعه است/ نظارت آژانس بر ایران افزایش یافته است
وی ادامه داد: طرف ایرانی در این مذاکرات ادعای ادامه کار و تبدیل شدن فردو به آزمایشگاه تحقیقات فیزیک را دارد و طرف آمریکایی از تعطیلی فعالیتهای هستهای تا 15 سال آینده در این مرکز حرف میزند.
منوچهری کاهش سانتریفیوژهای ایران به ۶۰۰۰ عدد را فاجعه دانست و افزود: چرا باید 19 هزار سانتریفیوژ خود را به ۶۰۰۰ تقلیل و از این تعداد همان 1000 سانتریفیوژی که در فردو قرار دارد نیز حق غنی سازی نداشته باشد؟.
این فعال دانشجویی ادامه داد: چرا باید 1000 سانترفیوژ «آر کی یو دو» را تحت نظارت آژانس در انبارها نگاه داری کنیم؟ و بازرسان آژانس به زنجیره تامین که پشتیبان برنامههای هستهای ما میباشد امکان دسترسی داشته باشند؟.
وی به قبول پروتکل الحاقی از سوی ایران در بیانیه لوزان اشاره کرد و گفت: ایران با اجرای پروتکل الحاقی به آژانس امکان دسترسی بیشتر به برنامههای هستهای خود را داده است.
منوچهری به متن منتشر شده آمریکا اشاره داشت و تصریح کرد: آمریکا ادعا کرده است که بر اساس توافق انجام شده ایران باید تمامی آب سنگین خود در اراک را در بازارهای بین المللی به فروش برساند و هیچ راکتور آب سنگینی در طول 15 سال در ایران ساخته نشود.
مسئول کانون سیاسی واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد با بیان این سوال که این همه داشته خود را در قبال رفع تحریمها چرا باید معاوضه کنیم؟ بیان داشت: ظریف این حقایق را به ملت خود نمیگوید؛ زیرا میداند ایران برای رسیدن به این جایگاه خون شهدای دانشمندش را در مقابل خود میبیند.
ظریف به جمع دانشجویان بیاید
وی خاطرنشان کرد: اما امریکا ابایی از بیان آنچه به دست آورده ندارد و با افتخار متن مورد نظر را در سایت وزارت امور خارجه خود قرار میدهد و اعلام میدارد در قبال تمام این موارد تنها تخفیف و تعلیق تحریمها دستاورد ایران است.
این فعال دانشجویی در پایان از ظریف خواست تا برای دادن توضیح به فرزندان ملت و نخبگان جامعه در دانشگاه تهران حاضر شود و خاطرنشان کرد: ظریف مطمئن باشد آنچه که او در مذاکرات فشرده با 1+5 به دست آورده در مباحثه با یک دانشجوی انقلابی کشور رنگ خواهد باخت.
چرا آمریکا و اروپا نمیخواهند ما انرژی هسته ای داشته باشیم آیا واقعا از سلاح اتمی میترسند یا از پیشرفت ما هراسان هستند.پزشکی ،کشاورزی،برق و صنعت ما چرا باید از انرژی هسته ای محروم شود؟