آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۰۲۹۷
عبدالملکی در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو»:

رنجش اسرائیل به معنای پیروزی ایران در مذاکرات نیست/ بیانیه لوزان در بهترین حالت خنثی است

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) گفت: در بهترین حالت در مذاکرات لوزان حتی چنانچه بتوانیم بگوییم تمام حرف‌های عنوان شده در آمریکا از سوی اوباما واقعی نبوده است ایران نیز به هیچ دستاوردی دست نیافته و به حالت خنثی باز می گردد.

حجت الله عبدالملکی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با بیان این نکته که نمی‌توان به طور واضح متن بیانیه لوزان را شفاف سازی کرد، گفت: در بیانیه مشترک طرف غربی اصرار بر این موضوع دارد که فردو دیگر غنی سازی نخواهد کرد که البته این حرف غلطی نیست؛ زیرا طرف ایرانی نیز اعلام کرده است که فردو دیگر غنی سازی نخواهد کرد.

 

وی ادامه داد: اما طرف ایرانی می‌گوید در این مرکز تحقیقات پیشرفته فیزیک هسته‌ای دنبال خواهد شد؛ اما طرفین غربی این موضوع را اعلام نکردند، البته حقیقت داشتن یا نداشتن این موضوع دارای اهمیت چندانی نخواهد بود؛ زیرا در صورت پذیرفتن پروتکل الحاقی از سوی ایران، آژانس می‌تواند با نصب آن لاین نظارت بر اتفاقات این مرکز اشراف کامل داشته باشد.

 

نمی‌گویم توافق دومرحله‌ای شده است

 

عبدالملکی با بیان این نکته که من نمی‌خواهم بگویم توافق دو مرحله‌ای شده است، بیان داشت: من اصراری بر این نکته ندارم که این توافق دو مرحله‌ای شده است، هر چند تعدادی از افراد و کارشناسان تحلیل کرده‌اند که این همان چهارچوب توافق دو مرحله‌ای است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: من بر این مطلب تاکید بسیار دارم که طرف ایرانی با بیانیه‌ و یا تفاهم‌ نامه‌ای که در لوزان بر آن توافق کرده است کار را در توافق نهایی تیر ماه برای ایران بسیار سخت کرده است.

 

این استاد دانشگاه به متن بیان شده از سوی ظریف اشاره و با بیان این‌که این سخنان کاملا عملیاتی، اجرایی و دقیق هستند، گفت: آن‌چه که ما در بیانیه لوزان بر انجامش تاکید داریم برای طرف غربی در توافق نهایی سه ماه آینده فصل الخطاب خواهد بود.

 

وی افزود: بر این اساس در توافق تیر ماه، طرفین مذاکره کننده با ایران به زیاده خواهی بر موارد تاکید شده در بیانیه لوزان از سوی وزیر امور خارجه کشورمان اصرار خواهد کرد و در هر صورت حتی بدون برداشتن تحریم‌ها می‌تواند خواستار اجرایی شدن بیانیه باشد.

 

طرف ایرانی بیانیه را پذیرفته است

 

عبدالملکی بیانیه لوزان را دارای تاملات بسیار دانست و متذکر شد: در بیانیه اعلام شده، تعهدات طرف ایرانی به وضوح مشخص است و تقریبا مورد توافق تمامی طرفین مذاکرات حتی خود ایران می‌باشد، آن‌چه مشخص است این نکته می‌باشد که گویی طرف ایرانی نیز بر سر پذیرفتن بیانیه مشکلی ندارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) بیان داشت: ظریف در سخنان خود در خصوص متن بیانیه مسئله کاهش ذخایر ایران از هشت تن به 300 کیلو را پذیرفته است.

 

این استاد دانشگاه با انتقاد از اشاره ظریف در برنامه تلویزیونی به توجیه در بی‌نیازی به این مقدار ذخیره اورانیوم در کشور گفت: این حرف ظریف که اعلام کرد «ما این مقدار ذخیره اورانیوم را می‌خواهیم برای چه» برای من بسیار سنگین آمد. سئوال من این است اگر ما به این مقدار اوررانیوم نیاز نداشتیم پس چرا در این راه خون شهیدان ما ریخته شده است؟!.

 

آمریکا اعتقاد ندارد تحریم‌ها باید یک باره برداشته شود

 

وی به تعهدات طرف غربی اشاره و با در ابهام بودن این تعهدات تصریح کرد: موارد حیاتی برای ایران در تعهدات طرف غربی کاملا در ابهام است، نکته مهم‌تر این‌که آمریکا اصلا اعتقاد ندارد که تحریم‌ها باید به یک باره برداشته شود، در حالی که طرف ایرانی بر این نکته تاکید دارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) تاکید کرد: گویا آن‌چه که سبب نگرانی ملت بوده است و ما از آن ترس داشتیم در حال رقم خوردن است و آن این‌که طرف غربی بتواند تعهدی قطعی و منفعتانه از ایران بگیرد و خودش تعهداتی در قبال حقوق ایران ندهد.

 

عبدالملکی به تعهدات نهایی میان ایران و 1+5 اشاره و بیان داشت: بر این اساس و در این شرایط، هنگام نگارش توافق نهایی در تیر ماه، تعهداتی که ایران قبول کرده است به صورت مشخص درج خواهد شد و در خصوص تعهدات طرف غربی به این دلیل که به صورت کلی و نامعین نگارش شده است، دست ایران بسته خواهد بود.

 

این استاد دانشگاه در ادامه کار تیم ایرانی را جهت هم طراز کردن تعهدات طرف غربی با خود بسیار سخت دانست و در پاسخ به تحلیل عکس العمل اسرائیل در قبال بیانیه لوزان متذکر شد: این امکان وجود دارد که عکس العملی که نتانیاهو در قبال روند مذاکرات در لوزان انجام داده است یک بازی سیاسی باشد.

 

رنجش اسرائیل به معنای پیروزی ایران در مذاکرات نیست

 

وی ادامه داد: ولو اینکه این رفتار یک بازی سیاسی هم نباشد؛ اما این نکته دارای اهمیت است که رنجش و ناراحتی نمایش داده شده از سوی اسرائیل به این معنا نخواهد بود که ما پیروز مذاکرات بوده‌ایم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) نابودی ایران را آرزوی اسرائیل دانست و گفت: اسرائیل ذاتا نمی‌خواهد ایرانی وجود داشته باشد و این‌که سطح غنی سازی ما در چه درصدی خلاصه شود برای او زمینه نابودی ایران اسلامی است نه اصل نابودی.

 

عبدالملکی خاطرنشان کرد: این را مطمئن باشید اسرائیل آرزو دارد ایران فاقد انرژی هسته‌ای، صلاح اتمی، توان موشکی و نظامی و در نهایت کشوری وابسته و آماده انهدام از سوی این رژیم باشد.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به تصورات اسرائیل در بحث هسته‌ای ایران گفت: این را فرض کنید که تصور اسرائیل این باشد که مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 به آن جایی برسد که ایران به هیچ عنوان فناوری هسته‌ای نظامی نداشته باشد و این نکته نیز محقق شود، آیا این نکته اسرائیل را راضی می‌کند؟ پاسخ خیر است زیرا این رژیم نابودی ما را خواستار است.

 

وی به مذاکرات هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت: این موضوع که نتانیاهو از روند مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در لوزان ابراز ناراحتی کرده است به هیچ عنوان دلیلی بر موفق بودن ما در مذاکرات نیست و نشان می‌دهد اسرائیل ضرری بیش از آن چه اعلام شده بر علیه ایران در مذاکرات را خواستار است.

 

اسرائیل برای ما موجودیت ندارد

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: البته این نکته را نیز تاکید می‌کنم که برای ما اسرائیل به هیچ عنوان نه تنها دشمن محسوب نمی‌شود؛ بلکه موجودیت ندارد و در خصوص موضوعات مهم ایران در سطح بین المللی این‌که چه عکس العملی نشان بدهد اهمیتی ندارد.

 

عبدالملکی در ادامه به ادبیات رئیس جمهور در خصوص پیروزمندانه بودن بیانیه لوزان اشاره کرد و گفت: این ادبیات رئیس جمهور که بیان داشت این گام اول در تعامل با دنیا است را نمی‌توان پسندید، شاید تصور روحانی این است که تا قبل از ریاست وی در پست ریاست جمهوری ایران در غاری به سر می‌برده و هیچ ارتباطی با عالم بیرون نداشته است.

 

این استاد دانشگاه به ارتباطات گسترده ایران پس از انقلاب با کشورهای جهان اشاره و افزود: ما پس از انقلاب به شدت در ارتباط با دنیا پیشرفت داشتیم و این عمق راهبردی تا به امروز رو به رشد بوده است؛ اما این‌که آمریکا و انگلستان خیلی خواستار دیدن ما نیستند به دلیل بالا رفتن قدرت ما است نه عدم توانایی ما در برقراری ارتباط با جهان.

 

منظور روحانی از داشتن تعامل بیشتر با دنیا مشخص نیست

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: حقیقت این است که دنیا در حال آمدن به سمت ما است و در این میان سخن روحانی که اشاره به انجام اقداماتی برای داشتن تعامل بیشتر با دنیا است با این سئوال رو به رو است که منظور چه تعاملی است؟ زیرا ایران با دنیا در حال تعاملی سازنده بوده و هست.

 

عبدالملکی آمریکا را عنصر اساسی نقض حقوق بشر دانست و افزود: باید منظور رئیس جمهور ایران از گام اول مشخص شود و اگر منظور این است که به عنوان مثال در خصوص حقوق بشر بخواهند با آمریکا وارد مذاکره شوند باید گفت طرح این بحث با آمریکا زیر سئوال بردن موضوع است و در شان جمهوری اسلامی ایران نیست.

 

وی با بیان این نکته که ما هیچ گاه نمی‌خوهیم با دنیایی که اسمش آمریکا است همراه شویم؛ متذکر شد: ما با آمریکا دشمن جدی هستیم و این موضوع را هیچ کسی نمی‌تواند کتمان کند، این که دنیا را آمریکا بدانیم چیزی است که دشمن می‌خواهد و ما نباید به خواست آن‌ها تن در دهیم.

 

بیانیه لوزان ما را عقب برده است

 

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان این نکته که بیانیه لوزان ما را بسیار عقب برد، بیان داشت: این بیانیه ما را در آینده دچار خسارت بسیار خواهد کرد، در حقیقت چیزی شبیه به آن‌چه که در ژنو اتفاق افتاد در لوزان نیز برای باری دیگر رخ داد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) ادامه داد: به گمان من تیم مذاکره کننده پس از انتقاداتی که در خصوص ژنو شنید پذیرفت که ایران در ژنو خسارت دیده است و چیزهای زیادی را از دست داده‌ بدون این که چیز خاصی را به دست بیاورد.

 

عبدالملکی از مذاکرات لوزان سوئیس تحت عنوان ضرری دوباره یاد کرد و بیان داشت: در بهترین حالت در این مذاکرات حتی چنانچه بتوانیم بگوییم تمام حرف‌های عنوان شده در آمریکا از سوی اوباما واقعی نبوده است ایران نیز به هیچ دستاوردی دست نیافته و به حالت خنثی باز می گردد.

 

وی افزود: ما به هیچ وجه در لوزان مثبت نبوده‌ایم و در نهایت اگرطرف غربی بتواند از حرف‌های خود نتیجه مطلوب را بگیرد قطعا برای ایران اتفاقی بسیار منفی و بدون دستاورد رخ خواهد داد.

 

رسانه ملی هماهنگ کننده ارتباط میان نخبگان، دولت و مردم است

 

این استاد دانشگاه در بخش دوم و پایانی گفتگوی خود به اهمیت رسانه ملی در ایجاد بیداری در میان مردم اشاره کرد و گفت: رسانه ملی به خوبی می‌تواند نخبگان، دولت و بدنه عمومی مردم را با هم هماهنگ کرده و ارتباط مورد نظر در این خصوص را فراهم کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) متذکر شد: این در حالی است که دولت به تنهایی دارای رسانه می‌باشد و تنها به رسانه ملی اکتفا نمی‌کند و مردم نیز مخاطب رسانه و دریافت کننده صرف هستند در این شرایط نظرات نخبگان و ملت در رسانه ملی منتقل نمی‌شود.

 

عبدالملکی در ادامه با اشاره به آغاز مذاکرات هسته‌ای در دولت یازدهم گفت: تیم مذاکره کننده در این مدت ساعت‌ها آنتن زنده داشتند و تقریبا هر چه دلشان خواسته در خصوص لوزان و مباحث هسته‌ای بیان کردند، اکنون ما انتقاد جدی خود را از روند مذاکرات به مردم چگونه باید انتقال دهیم؟.

 

وی به حضور برخی منتقدان در رسانه ملی در روزهای اخیر در خصوص مذاکرات هسته‌ای اشاره و بیان داشت: رسانه ملی در حال باز کردن فضا برای حضور نخبگان جامعه در صدا و سیما است و ما به عنوان نخبگان دانشگاهی نیز انتظار داریم فضا برای بیان آن چه احساس می‌کنیم باید تغییر کند داشته باشیم.

 

دولت با رسانه‌های خود مردم را بمب باران اطلاعاتی می‌کند

 

این استاد دانشگاه عموم مردم را در فضای رسانه‌ای تحت تاثیر بمب باران و جوسازی رسانه‌ای دولت دانست و متذکر شد: ما با این روند مخالف نیستیم، دولت باید حرف خود را به گوش مردم برساند؛ اما نخبگان دانشگاهی و متخصصان جامعه که همان نمایندگان ملت هستند تحلیل و نظرات خود را حق دارند به گوش ملت برسانند؛ اما از چه طریقی مشخص نشده است.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) بیان داشت: نخبگان باید از فضای رسانه امکان استفاده داشته باشند و تنها این امکان در اختیار تیم مذاکره کننده و دولت قرار داده نشود.

 

عبدالملکی افزود: در صورتی که تحلیل گران نخبگانی جامعه بیایند و مردم را در جریان امر قرار دهند آن گاه شفاف سازی صورت گرفته و کشور به سمتی که نباید حرکت نخواهد کرد.

 

رسانه‌های دیجیتالی رسانه بین نخبگانی است

 

وی در ادامه با اشاره به اهمیت انتشار نظرات نخبگانی در کشور بیان داشت: برخی ادعا دارند که شما از طریق رسانه‌های دیجیتال، روزنامه و غیره می‌توانید حرف خود را انتقال دهید، سئوال من این جا است آیا انتقاد و نظر جامعه نخبگانی به وسیله این رسانه‌ها می‌تواند به گوش مردم در دل روستا و شهر برسد؟.

 

این استاد دانشگاه رسانه‌های فضای مجازی و روزنامه‌ها را رسانه‌های بین نخبگانی دانست و گفت: این ابزارها بین نخبگانی است و هنگامی که دقت می‌کنید متوجه می‌شوید در این فضا نظرات نخبگانی شبیه به هم و تقریبا  یکدیگر را تائید می‌کنند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) رسانه ملی را واسطه رساندن نظرات نخبگان به جامعه دانست و در پایان بیان داشت: جهت ایجاد بصیرت افزایی در میان مردم باید نظرات نخبگان جامعه به راحتی در اختیار مردم قرار بگیرد. 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
راضیه
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۶
خیلی خوب بود واضح و روشن و بدون ابهام...کاش توافق لوزان هم شفاف بود!!! کاش دل هیچ مادر شهیدی در شیعه خانه امام زمان نلرزه....! ممنون از مصاحبه و حرفای صادقانه و روشن استاد.تشکر.
2
0
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۵
صدا و سیما حق را بیان کند مردم خودشان تصمیم می گیرند که چه چیزی درست است. بنابراین باید فضای مناظره و بحث های دوجانبه بیشتر شود و نظرات مختلف بیان شود. همدلی و همزبانی دولت و ملت از طریق بیان حقایق به وجود می آید نه دورویی با یکدیگر!
2
0
سید حبیب
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۰
حقیر هم با نظرات این استاد عزیز موافقم
و ما نیز از صدا و سیما تقاضا می کنیم فضای منازره ها و حرفهای موافقین و منتقدین را در صدا سیما پخش کنند تا مردم هم بهتر متوجه این جریانات بشوند مردم هم نظرات خود دارند و این برای بصیرت افزای مردم بهتر است ما چقدر در کشور انسانهای نخبه و دلسوز و انقلابی داریم که صدای شان شنیده نمی شود در ضمن صدا سیما این گونه مباحث را فقط در شبکه خبر نگذارد در شبکه های یک و دو و سه سیما هم بگذارد چون در بعضی از روستاها شبکه خبر دریافت نمی کنند
با تشکر
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار