کد خبر:۴۰۰۷۹۱
صادقی در دانشگاه یزد:

۱۴۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور داریم/ ۶۵ درصد شرکت‌ها نوپا هستند

مشاور عالی رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اهداف این صندوق گفت: اکنون در کشور ۱۴۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که ۶۵ درصد از آن‌ها نوپا هستند؛ که باید با حمایت از آن‌ها، این بذر را به خوبی به نتیجه برسانیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد؛ محمد حسین صادقی، مشاور عالی رییس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی عصر روز گذشته در سالن شهید صدوقی دانشگاه یزد گفت: شرکت‌ها، شرکت‌های خدمات تجاری سازی، صندوق‌های پژوهش و فناوری می‌توانند با این صندوق تعاون داشته باشند، ولی با هیچ شرکت دولتی نمی‌توانیم، قرار داد پولی منعقد کنیم که این در قانون تصریح شده است.

 

وی افزود: هدف از راه‎‎اندازی این صندوق کمک به تحقق و توسعه اقتصاد دانش بنیان و تکمیل زنجیره ایده تا بازار است که سرمایه اولیه صندوق براساس قانون سه هزار میلیارد تومان از محل حساب صندوق توسعه ملی بود که باید طی سه سال داده می‌‎‎شد و خوشبختانه علی رغم مشکلات بودجه‌ای دولت، تامین شد و در اواخر سال گذشته نیز تامین ۳۰۰ میلیون دلار از این سرمایه از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب شد.

 

مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: برای استفاده از خدمات صندوق بایستی شرکت خصوصی ثبت داده شود و در ادامه نیز مراحل آن طی شود که این شرکت‌ها می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت دانش بنیان از راهکارهای آن آشنا شوند.

 

صادقی تصریح کرد: ارزیابی شرکت‌های دانش بنیان، ارائه طرح به صندوق و بهره برداری از خدمات صندوق، بهترین راهکار برای این صندوق است.

 

وی گفت: این صندوق نهاد مالی است که هدف آن توسعه تکنولوژی منجر به توسعه اقتصادی است و انتقال دانش فنی از خارج از کشور نیز از جمله موارد این صندوق می‌باشد.

 

مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: نرخ ترجیهی ۵ تا ۸ درصد زیر نرخ شورای پول و اعتبار، سرعت بررسی بالا‌تر، عدم نیاز به آورده نقدی، تضامین ساده‌تر، قبول ریسک بالا‌تر، توانمندسازی و نظارت بر شرکت‌ها، اهمیت به فناوری به موازات اقتصادی بودن از جمله تفاوت‌های این صندوق با بانک‌ها است.

 

صادقی گفت: ابتدای کار ما تجاری سازی و انتهای آن ورود به شرکت بورس است، اما ما نمی‌توانیم طبق قانون در محدوده پژوهش ورود پیدا کنیم و در این راستا نیز ما سالی هزار میلیارد تومان می‌توانیم منابع در اختیار قرار دهیم و مشارکت مدنی و حقوقی نیز می‌توانیم داشته باشیم.

 

وی با اشاره به انواع حمایت‌های مالی گفت: ارائه وام به قرض الحسنه برای نمونه‌های صنعتی و ارائه تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان با بهره ۴ درصد از جمله این موارد است.

 

مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: ما برای تولید انبوه می‌توانیم با نرخ ۱۴ درصد از ۱ میلیون تا ۱۰ میلیارد تومان در اختیار شرکت‌های دانش بنیان برای طرح توسعه و تولید انبوه اختصاص دهیم.

 

صادقی ادامه داد: ما برای حضو در مناقصه‌ها و ضمانت نامه‌ها نیز می‌توانیم کمک کرده و به شرکت‌ها ضمانت نامه ارائه داده و خدمات از این قبیل داشته باشیم.

 

وی افزود: اگر شرکت‌هایی بتوانند با دانشگاه‌ها کنسرسیوم تشکیل دهند با شرایط خاص و مشروط به تعلق اکثریت سهام ان به شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان داخلی می‌توانیم به آن‌ها نیز کمک کرده و تا ۲۰ درصد از هزینه فعالیت‌های تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه و طرح‌های مربوط خود را در ازای ارائه اسناد اثبات کننده کمک کنیم.

 

مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: نوع دیگر مشارکت ما مشارکت خطر پذیر است بدین معنا که با توجه به ارزش شرکت‌های دارای ایده، می‌توانیم در این شرکتها مشارکت کرده و در سود و زیان آن‌ها شریک باشیم و سود آن را تقسیم کنیم و در ضرر‌ها نیز شریک باشیم.

 

صادقی بیان کرد: تلاش ما این است که طرح‌ها واقعی باشد و بودجه‌ها نیز به جا مصرف شده و برای جامعه اهمیت داده شود؛ که اگر این موارد انجام شود بر خلاف گذشته می‌توانیم بسیاری از طرح‌ها و برنامه‌ها مناسب در جهت ارتقای کشور و جامعه انجام دهیم.

 

وی افزود: ما حدود ۴۰ کارگزار داریم که ۱۵ صندوق پژوهش و فناوری و همچنین ۲۴ شرکت خصوصی به عنوان کارگزار و عامل صندوق ما در کشور هستند و عمده طرح‌ها را از طریق کارگزاری و عامل‌های خود بررسی می‌کنیم و بخشی از آن‌ها مستقیم زیر نظر صندوق و با استفاده از کار‌شناسان انجام می‌دهیم.

 

مشاور رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: برخی از شرکت‌های دانش بنیان برای برخی از محصولات دانش بنیان می‌توانند تا ۱۵ سال معاف شده و برای استقرار در پارک‌های علم و فناوری و مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد اولویت دارند.

 

صادقی گفت: الان در کشور ۱۴۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که ۶۵ درصد از ان‌ها نوپا هستند که باید با حمایت از آن‌ها این بذر را به خوبی به نتیجه برسانیم.

 

وی افزود: مهم‌ترین چالش‌های ما تعداد و حجم زیاد طرح‌های رسیده، شرکت‌های نوپا و طرح‌های ضعیف، لزوم تعامل مناسب با نهادهای دولتی، ناشناخته بودن صندوق نوآوری و شکوفایی توسط نهادهای دولتی و شرکت‌های خصوصی است

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار