آخرین اخبار:
کد خبر:۴۰۲۰۴۷
عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه یزد: 

بیانیه لوزان بیشترین عقب نشینی را در زمینه هسته‌ای به ما دیکته کرد/ مذاکره کنندگان از توافق‌های پیشین درس عبرت بگیرند

عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه یزد با اشاره به بیانیه لوزان گفت: بیانیه لوزان بیشترین عقب نشینی را در زمینه هسته‌ای به ما دیکته کرد که امیدواریم این چنین توافقی صورت نگیرد. 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، ‌ کرسی آزاداندیشی با موضوع «توافق نامه هسته‌ای» روز گذشته با حضور غفوری، عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه یزد در ساختمان عدل دانشگاه یزد برگزار شد. 

 

غفوری در این نشست با اشاره به بیانیه لوزان و خط قرمزهای جمهوری اسلامی در بحث هسته‌ای گفت: ما با این مذاکرات نشان دادیم اهل مذاکره‌ایم و دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و حاضریم از موضع برابر با ابر قدرت‌ها مذاکره کنیم و بعد از مذاکرات ژنو ۳ قرار بود در یک روند کوتاه مدت این توافقنامه به یک توافق جامع بیانجامد ولی این طور نشد و اکنون پس از گذشت۱۸ ماه شاهد بیانیه مطبوعاتی بودیم. 

 

وی افزود: در مورد نام این توافقی که شاید حاصل شود نیز، ابهام وجود دارد زیرا که برنامه اقدام مشترک نامی است که بجای توافق ذکر شده است و بنظر می‌رسد این نام برای گریز از نقش مجلس در تصویب توافقات و معاهدات بین المللی است که بصورت شفاف در در اصل ۷۷ قانون اساسی ما آمده است. 

 

عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: برداشته شدن کلیه تحریم‌ها در یک مرحله یکی از اولین خطوط قرمز ما بوده است در حالی که ما در این بیانیه لوزان بیان شد که تحریم‌های صرفا هسته‌ای برداشته می‌شود و در مورد لغو آن نیز مقامات ۵+۱ بیان کردند که لغو تدریجی است بنابراین در این موضوع خط قرمز ما زیر پا گذاشته شده است. 

 

غفوری همچنین با اشاره به جمع اوری سانتریفیوژ‌ها تصریح کرد: جمع آوری و انبار کردن تجهیزات هسته‌ای خسارات زیادی را به این تجهیزات وارد می‌کند که ما طبق فرمایشات رهبری نیاز به ۱۹۰ هزار سانتریفیوژ داریم در صورتی که در بیانیه لوزان قریب به ۶۰۰۰ از آن‌ها را خواهیم داشت و این نه تنها نیاز کشور را تامین نمی‌کند بلکه ما رابه عقب بر می‌گرداند. 

 

وی بیان کرد: علت اینکه نظام سلطه از فردو می‌ترسد استحکامات بسیار قوی این مجموعه است ؛ در صورتی که دولت با این بیانیه فردو را به مرکز فیزیک هسته‌ای تبدیل کرد که امکان ایجاد آن در دانشگاه‌ها هم می‌باشد و با این اقدام دولت ماهیت فردو را به زیر سوال برد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار