به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از وبگاه خبری-تحلیلی «پالیتیکو»، «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز سهشنبه گفت دو حزب این کشور بر سر لایحه نظارت بر توافق هستهای با ایران، به تفاهم رسیدهاند.
به گفته کورکر اعضای کمیته روابط خارجی در نشست امروز خود موافقت کردهاند که دوره بازبینی بر نظارت هستهای ایران را از ۶۰ روز به ۵۲ روز کاهش دهند.
این طرح، دولت باراک اوباما را ملزم میکرد در صورت حصول هرگونه توافقی با ایران، آن را ظرف 5 روز به کنگره ارائه دهد. در نسخه پیشین طرح مقرر شده بود که دولت مجاز نخواهد بود ظرف 60 روز پس از توافق و تا زمان بررسی از سوی کنگره، هیچیک از تحریمهای ایران را لغو یا تعلیق کند.
مطابق اصلاحات اعمال شده در صورتی که اوباما بعد از ۹ جولای توافق هستهای با ایران را به کنگره ارائه کند، دوره بازبینی بار دیگر به ۶۰ روز بازخواهد گشت.
یک دستیار کورکر با ارائه توضیحات بیشتر درباره دوره زمانی ۵۲ روزه گفته کنگره برای نظارت بر این طرح و تصویب یا رد آن، ۳۰ روز زمان دارد؛ رئیسجمهور برای وتوی آن ۱۲ روز زمان دارد و ۱۰ روز باقیمانده هم زمانی است که کنگره برای باطل کردن وتوی رئیسجمهور در اختیار دارد.
کورکر به تصمیم روسیه برای لغو ممنوعیت تحویل سامانه دفاع موشکی اس-300 به ایران هم اشاره کرد و گفت این امر نشاندهنده «پیچیدگیهای فوقالعاده» مذاکرات است. وی همچنین گفت مسکو با این اقدام روند مذاکرات را «بسیار بسیار دشوار» میکند.
طرح نظارت بر توافق هستهای که از سوی باب کورکر ارائه شده و مورد حمایت چند تن از دموکراتها از جمله رابرت منندز قرار دارد، اجرای توافق هستهای را به تصویب کنگره منوط میکند.
این دستیار نامش را فاش نکرده چرا که مجاز به افشای اطلاعات درباره جزئیات طرح نظارت کنگره بر توافق هستهای نبوده است.
حامیان طرح تلاش میکنند تا موافقت دموکراتها برای تصویب این طرح در سنا را به دست آورد. هرچند اوباما اعلام کرده که این طرح را وتو میکند، اما اگر شمار سناتورهای حامی طرح به بیش از دو سوم مجموع، یعنی 67 نفر از 100 سناتور، برسد، حق وتو از رئیسجمهور سلب میشود.
کورکر در برنامه «مورنینگ جو» شبکه اماسانبیسی گفت: «ما به توافقی دو حزبی رسیدیم که روند نظارت کنگره را کاملا دستنخورده و یک دست نگه می دارد.»
به نوشته این پایگاه خبری کورکر همچنین گفت برداشت وی این است که این طرح مسئله به رسمیت شناخته شدن اسرائیل از سوی ایران را نیز برطرف میکند. با این حال، وی به جزئیات بیشتری در این رابطه اشاره نکرد.
گهی لپ لپ خورد، گه دانه دانه
در توهم به رسمیت شناختن اسرائیل بمانید و در این توهم تان بمیرید.