به گزارش گروه سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پرس تی وی، حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه ایران گفت: سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) و دیگر سازمانهای اطلاعاتی برای سوق دادن تروریستهای تکفیری داعش به یمن در تلاشند.
امیرعبداللهیان افزود: شواهد اطلاعاتی به دست آمده در دو ماه اخیر نشان میدهد که برخی از سازمانهای اطلاعاتی خاص در داخل و خارج منطقه و البته با ارتباطی که با رژیم صهیونیستی دارند، به دنبال آن بودند تا تروریستهای داعش را از سوریه، عراق و برخی از کشورهای منطقه به جنوب یمن انتقال دهند و این مساله اتفاق افتاده است.
وی یادآور شد: ستیزه جویان بوکوحرام و الشباب نیز از نیجریه و سومالی (به یمن) انتقال داده شدند.
معاون وزیر خارجه ایران همچنین در این مصاحبه تصریح کرد: «موساد، عناصر داعش، بوکوحرام و الشباب را در یمن گردهم آورده است.»
امیرعبداللهیان گفت: تروریستهای مرتبط با القاعده به واسطه همکاری با موساد هرگز به منافع اسرائیل در هیچ نقطه دنیا حمله نمیکنند و حتی در جریان جنگ اخیر اسرائیل علیه غزه، داعش از رویارویی با این رژیم خودداری کرد.
وی تاکید کرد: جنبش انصارالله یمن با حمایت نیروهای مردمی و ارتش با حمله به صفوف نیروهای داعش و ستیزه جویان مرتبط با القاعده پیروزیهای چشمگیری کسب کردهاند.
معاون وزیر خارجه ایران همچنین استانداردهای دوگانه آمریکا و عربستان سعودی را در قبال تروریسم محکوم کرد.
این دیپلمات ایرانی همچنین هرگونه حضور نیرو و یا مشاور نظامی ایران در یمن را رد کرد.
امیرعبداللهیان همچنین بازگشت به گفتوگوی ملی و تشکیل دولتی متحد مبتنی بر شرکت تمامی گروهها در یمن را خواستار شد.
وی همچنین از طرح چهار مادهای ایران برای حل بحران یمن خبر داد و افزود: این طرح روز چهارشنبه به سازمان ملل ارائه خواهد شد.
امیرعبداللهیان در ادامه این مصاحبه، اقدام عربستان در جهت کاهش قیمت نفت را یک خطای استراتژیک توصیف کرد.
این دیپلمات ایرانی افزود: اقدام عربستان و همکاری این کشور در کاهش بی سابقه قیمت نفت یک خطای استراتژیک بود.
وی گفت: در حوزه امنیتی [نیز ما] شاهد خطای استراتژیک بودیم و هستیم و آن استفاده ابزاری از تروریسم است که علیه امنیت میباشد.
امیرعبداللهیان همچنین ادامه داد: متاسفانه برخی از اقدامات در منطقه ما در یک دهه گذشته براساس محاسبات و تحلیلهای غلط انجام شده است. یک طراحی هماهنگ که برخی از جریانهای داخلی، منطقهای و بینالمللی را در پشت خود داشت.