به گزارش خبرنگار احزاب «خبرگزاری دانشجو»، حسن محمدی، سردبیر پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان در مناظره از ژنو تا لوزان به تفاوت میان معنای واژه های توافق و تفاهم اشاره کرد و اظهار داشت: ما هنوز توافق نکرده ایم در ژنو و لوزان بر روی چارچوب هایی تفاهم شد، بنده بسیار خوشحالم از اینکه تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی که مورد حمایت رهبری نظام هم هستند، در لوزان افتخار آفریدند.
وی ادامه داد: طی مذاکرات لوزان تیم مذاکره کننده به دستاوردهایی رسید که شاید ما در آینده صفحه 40 الی 50 کتاب تاریخ باشیم، به اعتقاد بنده از مذاکرات ژنو تا لوزان خطوط قرمز نظام حفظ شد و رهبری تاکید داشتند که توافق یک مرحله ای باشد و ما می بینیم که این توافق هم یک مرحله ای خواهد بود.
محمدی تصریح کرد: در لوزان هیچ توافقی صورت نگرفت و فقط یک تفاهم بود طی یک سال و نیم گذشته غربی ها حتی از گفتن لفظ آب سنگین اراک خودداری می کردند اما امروز خودشان در آن تفاهم نامه نوشتند آب سنگین اراک.
سردبیر پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان گفت: گاهی دوستان از لفظ تغییر کاربری برای آب سنگین اراک استفاده می کنند بنده خطاب به آنها می گویم زمین که نیست تا تغییر کاربری بدهیم بلکه اراک با تکنولوژی نوین بازطراحی می شود.
وی ادامه داد: ما همه زیر یک پرچم هستیم و یک رهبر داریم نباید این ها را فراموش کنیم. مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 مصاف اراده ها بود.
محمدی ادامه داد: فارغ از اینکه در حوزه تکنولوژی چه پیش می آید و فارغ از اینکه ما 5 هزار سانتریفیوژ داریم یا 10 هزار سانتریفیوژ آنچه که برای نظام مهم بود این است که ما وارد باشگاه هسته ای جهانی شدیم و توانستیم سبد هسته ای خودمان را پر کنیم و در مقابل قدرتهای جهانی یک سر بالاتر باشیم و اصلا اهمیتی ندارد که کدام دولت این دستاورد را به دست آورده است بلکه مهم اصل انجام مذاکرات خواهد بود.
وی ادامه داد: تیم مذاکره کننده ما خطوط قرمز اصلی را رعایت کرده است طرح آب سنگین اراک را همین بچه های سازمان انرژی اتمی پیش بردند حال آمریکایی ها نیایند و اجرا نکنند چه خواهد شد؟ ما خودمان اجرایش می کنیم و اگر آنها به توافق نهایی پایبند نباشند مسلما در جامعه جهانی دچار مشکل خواهند شد و چهره شان بد می شود.
سردبیر پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان در ادامه به ارائه توضیحاتی درباره تکنولوژی به کار رفته در آب سنگین پرداخت و افزود: تکنولوژی آب سنگین اصولا از آب سبک پایین تر است ساخت نیروگاه آب سنگین بین 3 تا 5 سال زمان می برد.
محمدی تاکید کرد: یک زمانی همین غربی ها می گفتند که نباید در دانشگاه های ما فیزیک هسته ای تدریس شود، لفظ وزیر خارجه فرانسه این بود که گفت باید در فردو را گل بگیرید اما امروز دیدیم که در مصاف اراده ها ما برد کردیم که متاسفانه عده ای این چیزها را نادیده می گیرند.
وی تصریح کرد: ما 19 هزار سانتریفیوژ داشتیم که 11 هزار از آنها هم در زمان جلیلی بیکار بود یعنی گازی به آنها تزریق نمی شد حال برای اینکه بتوانیم غرب را به احترام گذاشتن مجاب کنیم چند هزار سانتریفوژ دیگر را هم در بازه زمانی تعطیل می کنیم.
وی افزود: جلیلی گفت غرب باید حق غنی ساز ما را بپذیرد، بنده می گویم غرب چه کاره است که باید حق غنی ساز ما را بپذیرد.
محمدی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد: ما در یک مصاف دیپلماتیک با دنیا قرار داریم روزی که صدام به این کشور حمله کرد هیچ کدام از رسانه های آن زمان صدام را تیتر نکردند اما فردای مذاکرات لوزان بعضی از رسانه های خودی حرف های نتانیاهو را تیتر کردند ما باید از تیمی که تمام تلاشش را صرف به دست آوردن منافع ملی می کن حمایت کنیم.
سردبیر پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان با بیان اینکه مذاکرات به معنای بده و بستان است ادامه داد: رهبری هم فرمودند که بله ما محدودیت های نسبی را می پذیریم.
محمدی افزود: آن زمانی که قطعنامه های سازمان ملل را کاغذ پاره می خواندند باید دقت می کردند که این صحبت ها چه نتایجی را برای کشور دارد امروز می بینیم که باید یک تیمی برود و امتیاز بدهد تا همان قطعنامه ها لغو شود.
وی با بیان اینکه بر اساس چارچوب تفاهم لوزان هیچ کدام از مراکز هسته ای کشور تعطیل نمی شود، گفت: در مذاکرات هسته ای تیم فنی در کنار تیم سیاسی قرار دارد و به یکدیگر کمک می کنند همه امتیازاتی که در مذاکرات می دهیم زمان دار است، دقت کنید کشور هلند که در دنیای غرب قرار دارد سی سال طول کشید تا اعتماد غربی ها را جلب کند اعتمادسازی ژاپنی ها نیز همین مقدار طول کشید اما ما طی بیست سال اعتمادسازی می کنیم.
سردبیر پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان ادامه داد: بر اساس پروتکل الحاقی نظارت بر معادن زمان ندارد اما تیم هسته ای ما اینجا یک کلاه سر غربی ها گذاشت و ما زمان برای نظارت بر معادن تعیین کردیم، غرب مجبور شده است به حق غنی سازی ما احترام بگذارد.
وی با بیان اینکه غنی سازی نان شب ما نیست و جزو اصول انقلاب هم نبوده است، ادامه داد: غنی سازی بر اساس دانشی است که جوانان ما به دست آوردند و ما امروز داریم برای همین از غرب امتیاز می گیریم نباید بر سر تیم هسته ای که برای منافع ملی می جنگد گردن کشی کنیم.
وی تاکید کرد: استکبارستیزی فقط این نیست که ما بیاییم بگویم مرگ بر امریکا بلکه اینجا ما به صورت عملی اعمال اراده خودمان را بر جهان استکبار دیدیم.
محمدی تصریح کرد: فردو یک مرکز استراتژیک و راهبردی است و در آنجا نمی توان غنی سازی صنعتی انجام داد و بیشتر از 2 الی 3 هزار سانتریفیوژ آنها جا نمی شود.
سردبیر پایگاه خبری امید هسته ای ایرانیان در پاسخ به قسمت هایی از اظهارات کمیل نقی پور که به عنوان منتقد مذاکرات لوزان در این مناظره حضور داشت، گفت: ما سه نوع تحریم داریم یک دسته از تحریم ها تسلیحاتی هستند دسته ای دیگر از تحریم ها اشاعه ای هستند که مربوط به بحث هسته ای و موشکی می شوند و دسته سوم هم اقتصادی هستند در چارچوب مذاکرات لوزان همه تحریم های اقتصادی لغو خواهد شد ما درباره هسته ای مذاکره می کنیم و مسلما هم باید تحریم های هسته ای لغو شوند اما بر اساس این تفاهم نامه تحقیق و توسعه هسته ای حفظ خواهد شد.
محمدی گفت: غنی سازی نان شب ما نیست اصول اولیه انقلاب هم نبوده است بلکه غنی سازی موجب شد که به ما اتهام بزنند و برخی از رفتارهای نابخردانه اعضای دولت قبل نیز نتیجه اش صدور شش قطعنامه علیه ما بود.