به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از موج چهارم، نشست هم اندیشی سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز با اصحاب رسانه، روز یکشنبه 30 فروردین ماه در این دانشگاه برگزار شد.
دکتر رعایایی در این دیدار عنوان کرد: در سایه تشکل های فعال سیاسی و اجتماعی می توانیم دانشگاه چند صدایی و فعال داشته باشیم و زمینه نقد در زمینه های مختلف علمی، سیاسی و اجتماعی را فراهم کنیم.
وی گفت: بیان آزاد نظرات در چارچوب قانون در فضای دانشگاه می تواند به پویایی و سرزندگی محیط های دانشگاهی کمک کند.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: تشکل های سیاسی و اجتماعی نظرات و حرف های خود را در فضای تعاملی بزنند و به طور قطع، تضارب آرا برای یک جامعه دانشگاهی می تواند مفید و راهگشا باشد.
دکتر رعایایی در این ارتباط از صدور سه مجوز فعالیت انجمن اسلامی دانشجویی ، انجمن پیروان رهبری و ولایت و انجمن اسلامی مدرسین در این دانشگاه خبر داد.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه این هم اندیشی با بیان اینکه که این دانشگاه در جایگاه سیزدهم کشوری قرار دارد، افزود: در سال های اخیر تلاش ها و فعالیت های زیادی برای جبران عقب ماندگی های ناشی از جنگ تحمیلی در بخش های عمرانی و زیربنایی صورت گرفته است.
دکتر رعایایی تصریح کرد: این دانشگاه با 17هزار دانشجو، 600 عضو هیات علمی و 13دانشکده، بزرگترین دانشگاه معتبر کشور در جنوب غرب کشور است.
وی با بیان اینکه رشته های کارشناسی را متوقف و رشته های کارشناسی ارشد را محدود کردیم، افزود: در راه اندازی رشته های دکترا محدودیتی در این دانشگاه نداریم.
دکتر رعایایی به برخی از مشکلات این دانشگاه در جذب هیات علمی مورد نیاز اشاره کرد و گفت: در جذب نیرو به علت شرایط خاص و متفاوت خوزستان با مشکلاتی رو به رو هستیم ولی امیدواریم در سال های آینده هیات علمی این دانشگاه را تکمیل کنیم.
وی افزود: هیچ رشته تحصیلی در این دانشگاه وجود ندارد که دکترا نداشته باشد.
دکتر رعایایی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره دسترسی دانشگاه شهید چمران به شاخص های مورد نظر برنامه چشم انداز 1404 اظهار داشت: در یک دهه اول برنامه 20ساله، به بسیاری از شاخص های مورد نظر رسیده ایم ولی امیدواریم تا پایان برنامه به همه اهداف مورد نظر در بخش های توسعه آموزش و پژوهش برسیم.
وی در ادامه با اشاره به سابقه تاسیس این دانشگاه اظهار داشت: دانشگاه شهید چمران در سال 1334 با عنوان دانشگاه جندی شاپور در زمینی به مساحت 300هکتار احداث گردید که به تدریج با جدایی بخش هایی از آن به 200هکتار کاهش یافت.
وی از برگزاری مراسم ویژه شصتمین سال تاسیس این دانشگاه در سال جاری خبر داد.
در ادامه این نشست، دکتر محمدرضا علم معاون امور دانشجویی دانشگاه شهید چمران نیز به برخی از برنامه ها از جمله حق انتخاب غذا برای دانشجو برای نخستین بار در دانشگاه های کشور خبر داد.
وی همچنین از نپرداختن مناسب حادثه تخریب دیوار کوی منازل استادان این دانشگاه در رسانه های استان که دو ماه پیش صورت گرفت انتقاد کرد.
دکتر علم گفت: انتظار ما از رسانه های استان در انعکاس این حادثه که به نوعی به حریم معنوی دانشگاه تعرض شده بود بیشتر از این بود و امید است رسانه ها رویدادهای دانشگاه ها را با حساسیت بیشتری رصد کرده و آن در افکار عمومی بازتاب دهند.
تخریب شبانه دیوار کوی استادان دانشگاه شهید چمران ، تجمع و اعتراض شدید جامعه دانشگاهی استان را به دنبال داشت.
گفتنی است پیش از این نشست تور علمی بازدید از بخش های مختلف دانشگاه شهید چمران اهواز برای اصحاب رسانه استان برگزار شد.
بازدید از کتاب های نفیس دانشکده ادبیات دانشگاه شهید چمران اهواز از جمله برنامه های این تور علمی بود که در این بخش دکتر جلیلی فر رییس دانشکده ادبیات بیان کرد: در دانشکده ادبیات بیش از 130 هزار جلد کتاب نفیس وجود داشته که این تعداد بیش از کتاب های موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه است.
وی ادامه داد: چهار سال قبل و با انتقال دانشکده سه گوش به پردیس دانشگاهی 50 درصد از این کتاب ها منتقل و باقی کتاب ها باقی ماند که از سال قبل انتقال این کتاب ها که مجموعه ای نفیس از کتب خطی و چاپی است آغاز شد.
رییس دانشکده ادبیات شهید چمران اهواز اظهار کرد: این مجموعه نفیس شامل یک هزار و 200 جلد کتاب ادبی ،مذهبی و فلسفی است که این کتاب ها تفکیک و کار غبار زدایی این کتاب ها انجام شده است.
در ادامه خبرنگاران از کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز بازدید کردند که دکتر بیگدلی رئیس این مرکز در این خصوص بیان کرد: کتابخانه دانشگاه در سال 78 ایجاد شده و بیش از 135 هزار جلد کتاب فارسی، بیش از 32 هزار جلد کتاب لاتین، بیش از یک هزار و 600 عنوان مجله فارسی و سه هزار مجله لاتین در این کتابخانه نگهدرای می شود.
وی افزود: در این کتابخانه همچنین بیش از یک هزار و 700 عنوان مجله چاپی فارسی از سال های 1290 تاکنون وجود دارد.
بازدید از موزه دانشگاه شهید چمران اهواز از دیگر برنامه های این تور علمی بود که دکتر برازنده مسوول موزه دانشگاه در این بازدید بیان کرد: این موزه در راستای آشنایی دانشجویان و مجامع علمی استان و کشور اقداماتی از جمله جمع آوری گونه های نادر جانوری را انجام داده و از این لحاظ جزء پنج موزه برتر کشور است.
وی اظهار کرد: تمامی گونه های جانوری موجود در این موزه پیش از تاکسیدرمی شدن مرده بودند و از باغ وحش های مختلف کشور به این موزه منتقل شده اند.
دکتر برازنده مراحل مختلف تاکسیدرمی کردن حیوانات و انواع حشرات را برای نگهداری در موزه برای خبرنگاران تشریح کرد و انجام برخی آزمایش ها از دیگر برنامه های این بازدید بود.
بازدید از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز پایان بخش تور علمی یک روزه خبرنگاران از این دانشگاه بود.