کد خبر:۴۰۴۲۷۰
آیت‌الله مکارم شیرازی:‏

تحریم برخی خوراکی‌ها در اسلام به دلیل ضرر/ دولت نظارتی جدی بر تولید و عرضه مواد غذایی داشته باشد

یکی از مراجع تقلید با تأکید بر دقت بیشتر دولت و وزارت بهداشت در امر نظارت بر تولید و ‏عرضه مواد غذایی، گفت: نظارت‌ها تاکنون کافی نبوده‌اند به همین دلیل مواد ناسالم در بازار ‏دیده می‌شوند.‏

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی عصر امروز در دیدار رئیس و مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان قم اظهار کرد: اینکه سازمان بهداشتی جهانی و وزارت بهداشت، شعار «امنیت غذایی از مزرعه تا سفره» را در سال جاری اجرایی می‌کنند اهمیت بسزایی دارد.

 

وی افزود: حقیقت آن است که بسیاری از بیماری‌ها و ناتوانی‌ها مربوط به عادات غذایی غیر صحیح هستند.

 

این مرجع تقلید با بیان اینکه چنانچه پیام‌های هفته سلامت عملی شوند به یقین تاثیر مهمی در ارتقای سلامت جامعه خواهند گذاشت گفت: به این ترتیب در آینده نزدیک دستگاه‌های موظف در حیطه سلامت و پزشکی هم بار مسئولیت کمتری خواهند داشت.

 

وی ادامه داد: یکی از مشکلات این است که جامعه ما هزینه‌های زیادی بابت عدم سلامت غذایی می‌پردازد بنابراین تحقق این شعار می‌تواند از بار این هزینه‌ها هم بکاهد.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه نبود امنیت غذایی دارای عوامل متعددی است خاطرنشان کرد: یکی از این عوامل، کسانی هستند که تنها سود بیشتر را ملاک قرار می‌دهند و به همین دلیل، استفاده از مواد غذایی و افزودنی ارزان و بی‌کیفیت را در دستور کار دارند که روغن پالم از جمله همین موارد بود و به دلیل ارزانی آن نسبت به دیگر مواد، استفاده گسترده‌ای داشت.

 

استاد حوزه علمیه قم عنوان کرد: اسلام اجازه نمی‌دهد به خاطر درآمد بیشتر دست به چنین کارهایی بزنیم به ویژه اینکه آسیب رساندن به مردم از طریق مواد غذایی، ضمان‌آور نیز هست.

 

وی خواستار نظارت قوی بر فعالیت تولیدکنندگان مواد غذایی شد و افزود: می‌دانیم که برخی به دنبال مخفی‌کاری و کسب درآمد بیشتر هستند که باید جلوی آنها را گرفت.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر دقت بیشتر دولت و وزارت بهداشت در امر نظارت بر تولید و عرضه مواد غذایی خاطرنشان کرد: نظارت‌ها تاکنون کافی نبوده‌اند به همین دلیل مواد ناسالم در بازار دیده می‌شوند.

 

این مرجع تقلید در ادامه به عادت‌های ناصحیح مصرف غذاها توسط مردم به عنوان دیگر عامل آسیب‌های غذایی اشاره کرد و گفت: بسیاری به دنبال موادی به عنوان غذا می‌روند که صرفا خوشمزه‌تر باشند و به همین دلیل غذاهای چرب و شیرین و حاوی ادویه‌های فراوان مورد اقبال آنهاست بنابراین نباید انتظار داشته باشند که دیگران به فکرشان باشند وقتی خودشان درصدد آسیب رساندن به بدنشان هستند.

 

وی آموزش از طریق رسانه به مردم در مورد امنیت غذایی را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: لازم است خطرات و آسیب‌های غذاهای ناسالم را به مردم گوشزد کرد و آثار منفی آنها را برایشان شرح داد و در این امر تکرار و مداومت ضروری است زیرا انسان برخی مسائل را فراموش می‌کند.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه تقلید‌های کورکورانه از فرهنگ غربی از دیگر عوامل گرایش به سمت مواد غذایی ناسالم و فاقد ارزش است گفت: امنیت غذایی اهمیت بسیار زیادی دارد و حال که دولت به فکر اصلاح عادات غذایی افتاده کار خوبی است.

 

استاد حوزه علمیه قم تحقق شعارهای هفته سلامت را نیازمند برنامه‌های عملی دانست و عنوان کرد: سمینارها و کنگره‌های بهداشتی تنها زمینه این برنامه جامع هستند و باید به فکر برنامه‌ریزی عملی بود.

 

وی به دستورات اسلامی در مورد غذاها و اهمیت توجه به پاکیزگی آنها اشاره کرد و افزود: از آیات قرآن می‌توان درس توحید و همچنین سبک زندگی صحیح را آموخت؛ چنانکه می‌بینیم در مورد مصرف مواد غذایی نیز دستورات مهمی در قرآن و روایات وجود دارد.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی ادامه داد: تحریم برخی خوراکی‌ها در اسلام به دلیل ضررهایی است که برای جسم و روح آدمی دارند.

 

این مرجع تقلید افزود: از دیگر عوامل آسیب به بدن می‌توان به پرخوری اشاره کرد و به نظر اسلام، کار و فعالیت مناسب و پرهیز از زیاد خوردن، نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار