به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) طی نامهای مجدد از تیمهستهای برای شرکت در جمع دانشجویان دانشگاه دعوت کردند که متن نامه به شرح زیر است:
اعضای محترم تیم مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
در ابتدای این مرقومه از کلیه زحمات و دلسوزی های شما بزرگواران که به عنوان نمایندگان ملت بزرگ ایران اسلامی، در میدان مذاکرات هسته ای مشغول خدمت هستید، نهایت تشکر و قدردانی را داریم و برای موفقیت شما دراین میدان که در واقع نزاع با گرگان درنده خوی استکبار است، دعا می کنیم.
در ضمن تشکر، رسالت مطالبه گری نیز به عنوان یک حق ونیز به عنوان یک تکلیف شرعی، عقلی و ملی بر دوش ماست. انتظار ما از تیم مذاکره کننده این است که شناخت درستی از جنس دغدغه مندی و مطالبه گری ما داشته باشد و این حداقل حق را برای ما قائل باشد که به عنوان یک دانشجوی جوان و یک ایرانی مسلمان در مقام پرسش از نمایندگان ملت بزرگ ایران برآییم و نسبت به روند مذاکراتتیم هسته ای ایران عزیزمان با گروه ۱+۵ دغدغه و سوال داشته باشیم. ما علیرغم اعتماد به شما بزرگواران معتقدیم که طرف مقابل اهل خدعه و بدعهدی است و این همه ما را بر آن می دارد که نسبت به روند مذاکرات نگران و دلواپس باشیم. درک این دغدغه مندی و دلواپسی اقل انتظار ما از شماست که در نوع مواجهه تان با مطالبه گری گروه های منتقد و دلسوز داخلی عیار آن سنجیده می شود.
مهم ترین مطالبه ما ازشما بزرگواران آن است که اهتمام بیش تری در تبیین و توضیح ابهامات موجود در متن بیانیه لوزان و روند کلی مذاکرات داشته باشید و با حضور خود در مجامع علمی و دانشگاهی، پاسخ مثبتی به دغدغه ها بدهید.
حضور شما و مخصوصا شخص وزیر امور خارجه جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف در مجامع علمی و دانشگاه ها از جهات مختلف حائز اهمیت است:
• ترجمان عمل به رهنمود قرآن کریم است که می فرماید: «و شاورهم فی الامر فاذا عزمت فتوکل علی الله».
• حرکتی در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال جدید با عنوان سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» و یک نمود عینی از همدلی دولت با ملت و نخبگان است.
• رمز پیروزی و موفقیت دولت در همراه کردن و هماهنگ کردن آحاد جامعه با رویکردهای دولت است و این مهم محقق نمی شود مگر از طریق تبیین، توضیح و اقناع نخبگان و مردم. همه باید بدانیم که کشور عزیزمان برای پیروزی در این آزمون بزرگ بیش از پیش به وحدت نظر و وحدت رویه نیاز دارد.
• حضور شما در مجامع علمی و دانشگاهی گویای آن است که مردم و نخبگان را نامحرم خود نمیدانید، همان گونه که مقام معظم رهبری نیز در دیدار خود با مداحان به این نکته اشاره کردند که نظام اسلامی با مردم خود صادق است و بر مبنای اعتماد متقابل عمل می کند. حال آن که با عدم حضور وعدم روشنگری این شائبه پیش می آید که گویا شما از آگاهی و تنویر افکار واهمه دارید و ملاحظات حزبی را بر ملاحظات ملی ترجیح می دهید. اگر طبق ادعای خودتان نسبت به شما در برخی محافل و رسانه ها کم لطفی می شود می توانید با ارائه جواب های متقن ومستدل آثار آن را خنثی نمایید در غیر این صورت شائبه های بدبینانه تری به ذهن می رسد که گویی شما با متهم ساختن منتقدان سعی در فرافکنی و فرار به جلو و طفره رفتن از پاسخگویی را دارید.
• با عنایت به شعارها و وعده های انتخاباتی دولت یازدهم مبنی بر احترام به نظر مخالف و استقبال از نقد سازنده، انتظار همفکری و توجه به منتقدان در این دولت مضاعف است. اما متاسفانه نه تنها این رویکرد دیده نمی شود بلکه منتقدان با تعابیر دون شان مقامات عالی رتبه اجرایی مورد خطاب قرار می گیرند.
• ما این ملاحظه را قبول داریم که نمی شود تمامی جزئیات مذاکرات قبل از توافق در سطح عموم پخش شود اما از طرف دیگر پنهان کردن و مسکوت گذاشتن آن تا این اندازه نیز قابل توجیه نیست. از لوازم اولیه همراهی عاقلانه و خردمندانه و به دور از جو زدگی این است که همگان در جریان کلیات و برخی جزئیات قرار گیرند تا در نهایت یک حرکت جمعی و یک حمایت ملی با حضور منتقدان شکل بگیرد.
سه تذکر مهم
۱).تیم مذاکره کننده هسته ای باید به ظرفیت مجامع علمی و دانشگاه ها واقف بوده و به مثابه یک فرصت به آن بنگرد و همچنان که به مقوله مذاکره با گروه ۱+۵ و برطرف کردن اختلافات با آنها اهتمام دارد مقداری هم به رفع اختلافات خود با منتقدین داخلی همت بورزد. با اتخاذ رویکرد تعامل محور با منتقدان سه اتفاق محتمل است:
الف. مخاطبان سوال مند خود را قانع می کند که این اتفاق بسیار مبارک است و باعث رشد همدلی و وحدت نظر می شود.
ب. افراد منتقد، مطالبات به جا و به حقی مطرح می کنند که به نفع تیم مذاکره کننده بوده و در جهت اصلاح و رفع آن بر می آیند.
ج. دو طرف به نکته اشتراک پررنگی نمی رسند اما با این همه، رویکرد تعاملی و مجال همفکری بسیار مبارک بوده و نمودی از آزاد اندیشی و احترام به نظر منتقدان است که در نهایت فضای احترام آمیز طرفین را تقویت خواهد کرد.
۲).از تیم مذاکره کننده انتظار می رود آنچنانی که تیم دشمن از ظرفیت منتقدین داخلی خود (کنگره، لابی اسرائیل) بهره می برد، از جایگاه منتقدین به نحو درست استفاده کند. تیم مذاکره کننده نه تنها نباید به دیده تهدید به منتقدان خود بنگرد بلکه از آن به عنوان یک برگ برنده و گزینه چانه زنی بر سر میز مذاکره با ۱+۵ بهره برد.
۳). به لحاظ تاریخی اثبات شده است که هر زمان نهادها و ارگان های رسمی در قالب قانونی خود به مطالبات عموم توجه نکرده اند بعد از مدتی مطالبات از طریق کانال های غیر رسمی و غیر قانونی و بدون ضابطه طرح شده اند که این اتفاق در مجموع به نفع هیچ کس نیست. لذا از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای انتظار می رودقبل از بروز چنین مسائلی با برخورد منطقی خود، جواب گوی مطالبات قشر عظیمی از جامعه باشند و از وقوع هر نوع تنش احتمالی جلوگیری کنند چرا که علاج واقعه پیش از وقوع باید کرد.
در پایان یک درخواست مشخص از شما و مخصوصا از آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران داریم و آن این که با حضور خود در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه های دیگر مراتب اهتمام خود برای همدلی با اقشار جوان و دانشجو را اثبات نمایید.
امروز و چند بار پیشین مطالبه ما از شما در قالب یک نامه احترام آمیز مطرح شد و اگر چنان چه نسبت به این مطالبه پاسخ مثبتی دریافت نشود، مطالبه ما اشکال متفاوت دیگری خواهد داشت و این روال تا صدور «گزاره برگ» و حضور در دانشگاه و پاسخ به پرسش های اساتید و دانشجویان به صورت عمومی و نه فرمایشی ادامه پیدا کرد.
والسلام علی من اتبع الهدی
بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام