سید علیرضا شبیری در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان در رابطه با محتوای نامه اخیر تشکلهای دانشجویی کشور به نمایندگان مجلس گفت: در تلاطم حوادث کشوری، مردم همواره به عنوان عنصر اصلی بوده و هستند. همراهی با مردم و مهیا کردن زمینه رشد عقول و فهم عمومی مردم همواره مورد تاکید رهبران جمهوری اسلامی بوده است.
وی افزود: به عنوان مثال حضرت امام(ره) بعد از عزل بنی صدر فرمودند «من از اول با او مخالف بودم». پس چرا به او اجازه داده شد این خسارات را وارد کند و چندین ماه در مسئولیت باقی بماند؟ چون مراد این بود که بی کفایتی وی برای اذهان عمومی مردم روشن شود و مردم خود به بی کفایتی بنی صدر پی ببرند. و گرنه عزل سریع السیر بنی صدر توسط امام امکان پذیر بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: همه اتفاقات جمهوری اسلامی را نیز باید در این پازل تفسیر کرد. وقتی مطالبه عمومی مذاکره با امریکایی که به گفته رهبری سابقه سیاهی دارد زیاد میشود، ایشان این اجازه را میدهند و در بیان دلیل چنین اجازهای مکرر فرمودهاند تجربهای به تجربههای ملت ایران اضافه خواهد شد. پس در نگاه رهبری مهمترین آورده مذاکره با امریکا، اینگونه بسیاری از مسئولین انتظار دارند، سیاسی یا اقتصادی نیست؛ بلکه رشد عقول و تجربه ایست که برای مردم و مسئولین از مذاکره با قدرتها حاصل میشود.
شبیری تصریح کرد: این مسئله بسیار مهم است. اگر در اتفاقات مهم کشوری از جمله مذاکرات اخیر، غلبه احساسات بر عقلانیت، جوسازیهای رسانهای و سیاسی نقل قولهای چند پهلو، عدم همکاری مسئولین مانع شفافیت فضا و انتقال واقعیات و جزئیات شود، بزرگترین خسارت یعنی جلوگیری از آگاهی عمومی اتفاق خواهد افتاد.
وی با اشاره به شعار امسال گفت: بر خلاف بسیاری که نام گذاری امسال را اینگونه تفسیر میکنند که سایرین باید خود را با دولت تنظیم و هم دل کنند و باب نقد و گفتگو تنگ شود، بنده علت اصلی نام گذاری امسال به عنوان «دولت و ملت، هم دلی و هم زبانی» را همین ارتقا فهم مردم میدانم و مردم باید محوریت باشند و مسئولین خود را آنها تنظیم کنند. رهبری با تیزبینی، با این نام گذاری بستر گفتگو و انتقال واقعیات بین مردم و مسئولین را فراهم کردهاند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه بیان داشت: با این مقدمه و با توجه به سایر بیانات ایشان از جمله دیدار اخیر با جمع مداحان که فرمودند مصداق هم دلی و هم زبانی این است که مسئولین مردم را از جزئیات مذاکرات با خبر کنند و جای دیگر فرمودند که ما چیز محرمانه نداریم، حجت بر همگان تمام است که مسئولین مذاکرات باید تمام جزئیات را در اختیار مردم قرار دهند.
علیرضا شبیری گفت: با توجه به اینکه پس از مذاکرات فکت شیت امریکایی صادر شد و مغایرت بسیاری با متن اصلی توافق دارد، این انتظار از وزارت خارجه میرفت که متن مذکور را تکذیب کرده و متن فکت شیت ایرانی را بطور رسمی منتشر کند.
وی تصریح کرد: چند روز بعد دولت روسیه، متن امریکایی را تصدیق کرد و شک و تردیدها بیشتر شد. هم چنین با توجه به این که طرف امریکایی بر اساس قرائت خود از بیانیه لوزان عمل خواهد کرد و با توجه به تجربه در توافق ژنو که فکت شیت امریکایی به اجرا در آمد، این سوال بسیار مهم در ذهن شکل میگیرد که علت خودداری دولت از ارائه فکت شیت و پایان دادن به ابهامات فضای عمومی و نخبگانی چیست؟
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه تاکید کرد: با اتفاقات اخیر بینالمللی، درخواستهای مکرر رهبری، مطالبات نخبگانی و نامه اخیر بیش از ۲۰۰ نماینده مجلس به وزارت خارجه مبنی بر انتشار گزاره برگ رسمی (فکت شیت) و پایان دادن به گفتههای چند پهلو، استنکاف دولت از ارائه فکت شیت بی احترامی و بی اهمیت شمردن این خواسته عمومی تلقی میشود.
این فعال دانشجویی گفت: برخی مسئولین بارها گفتهاند که بیم آن داریم که معاندان نظام از جمله رژیم صهیونیستی، از جزئیات باخبر شوند و در روند مذاکرات سنگ اندازی کنند! این در حالی است که کشورهایی چون عربستان صعودی رسما اعلام میدارند که امریکا ما را از جزئیات مذاکرات باخبر کرده است.
شبیری تصریح کرد: شکی نیست که اسرائیل، هم پیمان قسم خورده امریکا هم از این جزییات با خبرند و ظاهرا فقط مردم بی خبر ماندهاند! این گفته صالحی که مسئولین برای عدم ارائه فکت دلایلی دارند اصلا پذیرفته نیست و اسرائیل از جزئیات با خبر میشود خنده دار و نپذیرفتنی است.
وی تاکید کرد: ما به عنوان نمایندگان نخبگان سراسر کشور تصمیم گرفتیم از وکلای خود در خانه ملت بخواهیم که «علت خودداری دولت از ارائه فکت شیت را از رئیس جمهور سوال کنند» و این خواسته را در نامهای که با اقبال کم سابقه تشکلهای دانشجویی قرار گرفت به نمایندگان مجلس تقدیم کردیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در پایان گفت: امیدوارم که علت این خودداری بر همگان روشن شود یا اصل گزاره برگ رسمی منتشر شود و باب گفتگوی موثر و همدلی و هم زبانی بین مردم و مسئولین باز گردد.