به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، وهاب عزیزی دبیرکل جهادگران ایران اسلامی طی نامهای به آیتالله جنتی دبیر شورای نگهبان، برخی ایرادات طرح استانی شدن انتخابات را مطرح کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
آیتالله جنتی (زید عزه)
دبیر محترم شورای نگهبان قانون اساسی
با سلام و تحیت الهی
درود بر روح ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و سلام بر امید آزادی خواهان جهان حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب.
چنانکه استحضار دارید مجلس محترم شورای اسلامی در مورخه دوم اردیبهشت ماه سال جاری کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را تصویب کرد.
در طرح استانی شدن انتخابات، به جای شهرستانها این بار محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه انتخاباتی محسوب میشود. رایدهندگان نیز به تعداد نمایندگان لازم برای هر استان، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب میکنند.
از نظر اینجانب به عنوان یک شهروند ایرانی، ایرادهای اساسی بر طرح استانی شدن انتخابات وارد است که در صورت تصویب نهایی، یکی از نتایج و پیامدهای اصلی آن ایجاد و عمیقتر شدن فاصله بین مردم و نمایندگان محترم مجلس خواهد بود که این موضوع در تضاد کامل با آرمانهای حضرت امام خمینی (ره) و معنویات مقام معظم رهبری قرار دارد.
لذا مردم از حضرتعالی به عنوان معتمد نظام جمهوری اسلامی ایران که مسئولیت خطیر دبیری نهاد نظارتی شورای محترم نگهبان را بر عهده دارید، انتظار دارند نسبت به این موضوع توجه و اهتمام ویژه داشته باشید.
و اما در خصوص طرح استانی شدن انتخابات موارد دیگری به ذهن خطور میکند که ذکر آن میتواند در تصمیم گیری نهایی مورد توجه قرار بگیرد:
۱ - این طرح ضمن کاهش مشارکت مردم در انتخابات باعث قطع ارتباط مردم با نمایندگان میشود. درحالی که اکنون نمایندگان رابط بین حاکمیت و مردم هستند.
به عنوان یک تجربه عینی، در چهار شهر تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر که ۳۰ نماینده مشترک دارند.
مردم این شهرها موفق نمیشوند مشکلات خود را با نمایندهها مطرح کنند و کمتر کسی پیدا میشود که احیانا اگر نماینده خود را در سطح شهر دید او را بشناسد و یا اسم نیمی از آنها را بداند، این چه وکیلی است که موکلش او را نمیشناسد و حتی اسم او را نمیداند اگر طرح استانی شدن انتخابات به تصویب نهایی برسد مردم شهرستانها هم با مشکل فوق مواجه میشوند.
۲ -با استانی شدن انتخابات مردم در شهرهای کوچک، روستاها و عشایر فراموش میشوند چون ماهیت و شکل رقابت تغییر میکند و کاندیداها بیشتر وابسته به کانونهای قدرت و ثروت میشوند و اتکا مستقیم آنها به مردم از بین میرود.
۳ - اجرای این طرح موجب میشود درگیریهای قومیتی از شهرهای کوچک به استانها کشیده شود. همچنین کشور ما دارای اقلیتها، مذاهب و زبانهای مختلف است که در حال حاضر نماینده تمامی آنها در مجلس حضور دارد اما ممکن است با تصویب چنین طرحی این وضعیت دچار اخلال شود.
۴ - نگاه مردم نسبت به نمایندگان فعلی تغییر میکند و چنین تصور میشود که گویا نمایندگان میخواهند به نوعی از زیر بار مسئولیت و پاسخ گویی به مردم فرار کنند و شاید هم نسبت به عملکرد خودشان پیش مردم حوزه انتخابیه اطمینان کافی ندارند و موقعیت خود را برای انتخاب مجدد در خطر میبینند فلذا با تصویب طرح استانی شدن انتخابات به فکر تثبیت موقعیت خودشان هستند در حالی که اغلب اینگونه نیست و بیشتر نمایندگان نیت خیر دارند ولی نتیجه یکی است.
در پایان از حضرتعالی و دیگر اعضاء محترم شورای نگهبان (فقهای معزز و حقوقدانهای محترم) تقاضا داریم از ایجاد شکاف بین مردم و نمایندگان محترم مجلس ممانعت نمایید.
ان شاءالله خداوند به رهبر معظم انقلاب و حضرات مراجع عظام طول عمر پر برکت عطا فرماید.
وهاب عزیزی