به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، مراسم تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان گیلان به همت دانشگاه گیلان و شرکت کاوشگران فیامین گیل به عنوان یکی از شرکت های دانش بنیان دانشگاه گیلان و سایر سازمان های استان عصر دیروز در دانشگاه گیلان برگزار شد.
در این مراسم علیرضا پور بصیر مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب،خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی در مراسم تجلیل از شالیکوبی داران برتر استان گیلان؛ با اشاره به مشکلات اعتباری واحدهای تولیدی گفت: برخی از واحدهای تولیدی به لحاظ سرمایه در گردش دچار محدودیت هایی شده اند که با دستور وزیر جهاد کشاورزی، خط اعتباری ویژه ای برای واحدهای شالیکوبی پیش بینی شده است.
وی به سیاست کاهش تصدی گری دولت و واگذاری امور به بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در کنار واگذاری کارها به بخش خصوصی ، امور حاکمیتی از جمله تصویب قوانین میتواند برای حمایت این بخش و بازار آن موثر باشد.
مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی معاونت آب ، خاک و صنایع وزارت جهاد کشاورزی بسته بندی را حلقه مفقوده زنجیره کاشت تا سفره غذایی دانست و این زنجیره را شامل کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بازار عنوان کرد .
پور بصیر تصریح کرد: اقداماتی طی پنج سال گذشته برای ارتقای واحدهای شالیکوبی و نوسازی آنها انجام شده است تا برای ایجاد ارزش افزوده، واحدهای شالیکوبی نقش موثری داشته باشد.
وی با بیان این که ۶۹ درصد بسته بندی جهانی در بخش غذا و آشامیدنی است، افزود: اکنون واحدهایی که صرفا بسته بندی هستند، در کشور کم داریم و در زنجیره کاشت محصول تا سفره، در هر بخش که کار سیستماتیک انجام دهیم، بخش دیگر را تحت تاثیر قرار میدهد.
مدیرکل دفتر امور صنایع کشاورزی گفت: اقدامات خوبی در سه سال گذشته در بخش کشاورزی و تولید برنج و شالی انجام شده که اکنون نیاز به حمایت بیشتر به فرآوری و بسته بندی وجود دارد.
پوربصیر تصریح کرد: در همین راستا، نوسازی و بازسازی واحدهای شالیکوبی در دستور کار قرار گرفته و پیگیری هایی نیز در این ارتباط انجام شده است.
دکتر سید حسین پیمان دبیر همایش تجلیل از شالیکوبی داران برتر و عامل توسعه خوشه صنعتی گیلان نیز در این مراسم گفت: ایجاد انگیزه و رقابت میان صاحبان صنعت شالیکوبی و تشویق آنها به ادامه فعالیت های سازنده ، آشناسازی جامعه و صنعت با استانداردهای برنج و شالیکوبی، معرفی شاخص های برنج و شالیکوبی برتر ، ایجادانگیزه و ارج گذاشتن به تلاش های تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی و ارتقاء شأن و جایگاه و اهمیت صنعت شالیکوبی در جامعه از مهمترین اهداف برگزاری این همایش است.