آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۰۴۵۵
آبنیکی در جمع دانشجویان:

طرف غربی مذاکرات درحال حاضر با زبان تهدید کار خود را جلو می‌برد

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرزی اتمی با بیان این نکته که ضعیف ترین کشورها در برابر تهدید زبان تهدید را به کار می‌برند گفت: فضای مذاکرات در حال حاضر فضای خاصی است و طرف غربی با زبان تهدید کار خود را جلو می‌برد

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهندس آبنیکی امروز در جمع دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تبیین دلایل نیاز داشتن ایران به انرژی هسته‌ای گفت: فناوری هسته‌ای در توسعه پایدار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: این فناوری در حوزه‌های مختلفی از جمله صنعت، اقتصادی، پزشکی، کشاورزی و غیره جایگاه استفاده دارد.

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای به ساخت باطری‌های هسته‌ای و اهمیت تولید برق از طریق این فناوری اشاره داشت و گفت: البته کاربرد نظامی نیز در فناوری هسته‌ای یکی از مباحث مطرح است که در کشور ما این موضوع جای بحث ندارد.

 

آبنیکی به فضا سازی رسانه‌ای در پررنگ کردن کاربرد نظامی انرژی هسته‌ای اشاره و یادآور شد: در فضای عمومی در جهان کار رسانه‌ای به شکلی دنبال شده است که دسترسی به فناوری هسته‌ای را نوعی فعالیت نظامی نشان دهد.

 

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی در ادامه با بیان مقدمه‌ای از سابقه آغاز به کار ساخت نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای در ایران گفت: در زمان انقلاب ساخت نیروگاه اتمی بوشهر در ایران آغاز شد و حدود 80 درصد رشد از خود نشان داد.

 

وی با انتقاد از دروغ گویی غرب در به رسمیت نشناختن توان هسته‌ای ایران به دلیل مصارف نظامی متذکر شد: بعد از انقلاب در حالی که تحرک خاصی در خصوص توان هسته‌ای در کشور ایجاد نشده بود به یک باره غرب تمام قراردادهای خود با ایران را منتفی و برنامه هسته‌ای ایران را بسیار محدود کرد.

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای تصریح کرد: در حالی که ایران سهام دار شرکت‌های هسته‌ای در فرانسه بود؛ اما تلاش بسیاری شد تا این سهام را از ما گرفته و در نهایت اجازه دریافت هیچ محصول و دانش فنی و اطلاعاتی از کارخانه‌های هسته‌ای که در آن صاحب سهام بودیم را نداشتیم.

 

آبنیکی آغاز تحریم‌ها را مصادف با انقلاب اسلامی در کشور دانست و یادآور شد: تحریم‌ها به تدریج با پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد و با تحریم فناوری‌های پیشرفته از جمله انرژی هسته‌ای راه خود را ادامه داد.

 

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرزی اتمی به آغاز جنگ تحمیلی اشاره داشت و گفت: در سال‌های جنگ تحمیلی، ایران راکتور تهران را در اختیار داشت و نیروگاه بوشهرش نیز به دلیل حملات عراقی‌ها تا اندازه‌ای توان خود را از دست داد.

 

وی ادامه داد: ایران در شرایطی که روسیه نیز از تعهدات خود سر باز زده بود و فشار غرب را تحمل می‌کرد در خصوص توان هسته‌ای خود تنها دو راه کار داشت، اول این‌که نیروگاه‌های اتمی ایران تعطیل و این توان را کنار بگذارد و یا با تمام توان کار خود را ادامه دهد.

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان این نکته که ایران گزینه دوم را برگزید یادآور شد: نیروگاه‌های نطنز و فردو پس از انقلاب ساخته شدند و امروز به عنوان کارخانه‌های غنی سازی کشور محسوب می‌شوند.

 

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرزی اتمی در ادامه با بیان این نکته که ایران در حال حاضر نیاز به تولید 50 هزار مگاوات برق دارد افزود: در حال حاضر ایران دارای 75 هزار مگاوات برق است و علاوه بر این نیاز به 50 هزار مگاوات برق تا سال‌های آینده دارد.

 

وی خاطر نشان کرد: اگر ایران نخواهد این نیاز را از طریق انرژی هسته‌ای خود برطرف کند مجبور خواهد شد بیش از 160 میلیون بشکه نفت خود را جهت تبدیل شدن به برق مصرف کند که این موضوع علاوه بر از دست دادن ذخایر نفتی موجب آلوده شدن محیط طبیعی و ممانعت جامعه جهانی از ادامه دادن این روند می‌شود.

 

آبنیکی به آغاز به کار کردن کار غنی ساری در ایران با ماشین‌های پی وان پاکستان از سال 1382 اشاره کرد و افزود: سال 1382 کار غنی سازی ایران با ماشین‌های پی وان پاکستانی آغاز شد و ایران با ماشینهای ساخت داخل تحت عنوان آی آر وان توانست تعداد ماشین‌های خود را به 19 هزار عدد برساند.

 

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرزی اتمی به برداشته شدن پلمپ هسته‌ای ایران در سال 1384 اشاره و یادآور شد: ایران توانست در 20 فروردین سال 1385 در کمتر از شش ماه پس از تعلیق، اولین زنجیره سوخت هسته‌ای خود را ایجاد کند و توان هسته‌ای خود را توسعه دهد.

 

وی افزود: در سال 1388 ماشین نسل یک ایران به تولید صنعتی رسید و ایران دارای شش هزار ماشین در این سطح شد، این در حالی است که ماشین‌های نسل دوم که با نام آی آر فور در کشور شناخته شده هستند نیز در کشور تولید و توسعه یافتند.

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای به ساخت نیروگاه فردو در سال 1388 اشاره کرد و افزود: نیروگاه اتمی فردو در سال 1392 ساخته شد و سه هزار ماشین نسل دوم در داخل این نیروگاه نصب شد.

 

آبتیکی راکتور اراک را جایگزین راکتور تهران دانست و گفت: راکتور اراک بنا نیست اورانیوم غنی سازی کند.

 

وی با بیان این نکته که ضعیف ترین کشورها در برابر تهدید زبان تهدید را به کار می‌برند افزود: فضای مذاکرات در حال حاضر فضای خاصی است و طرف غربی با زبان تهدید کار خود را جلو می‌برد.

 

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرزی اتمی ادامه داد: زبان تهدید به دنبال گرفتن امتیازات بیشتر است و اگر بنا باشد یک طرف مدام تهدید کند و طرف دیگر پاسخی ندهد و به این تهدیدها تنها بخندد نتیجه تنها بالا رفتن گستاخی طرف تهدید کننده خواهد بود.

 

آبتیکی اهداف ایران در انرژی هسته‌ای را رسیدن به سه میلیون سو غنی سازی دانست و یادآور شد: بنا بود ایران سالیانه شش هزار سو سانترفیوژ نصب کند که متاسفانه با پذیرش توافق نامه ژنو ما غنی سازی 20 درصد را متوقف و تعداد سانترفیوژهای خود را افزایش نخواهیم داد.

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان این نکته که ایران در کمتر از چهار سال دیگر سوختی برای راکتور تهران نخواهد داشت تاکید کرد: با توقف غنی سازی و رقیق کردن 200 کیلو ماده غنی سازی شده بر اساس توافق نامه ژنو ایران تنها برای سه و نیم سال آینده برای راکتور تهران سوخت دارد.

 

وی افزود: ایران نقشه کل سایت خود را در اختیار آژانس گذاشته است که بر اساس این روند ناظران آژانس می‌توانند هر اتفاقی را که در نیروگاه‌های ایران انجام می‌شود کنترل کند.

 

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان این نکته که غرب همین رفتار را در مورد انرژی هسته‌ای عراق انجام داد و در نهایت به بهانه مصارف هسته‌ای نظامی به این کشور حمله ور شد گفت: روندی که غرب اکنون با ایران دنبال کرده است را غرب با عراق در سال‌های گذشته دنبال کرده است و در نهایت به بهانه واهی به این کشور حمله کردند.

 

وی با انتقاد از افرادی که توان هسته‌ای را در حد تحقیقات کافی می‌دانند گفت: ایران به توان هسته‌ای خود چه در سطح غنی سازی و چه موارد دیگر نیاز دارد و نمی‌توان با توقف این زنجیره ادعا تحقیقات و رشد در این صنعت را داشت.

 

رئیس اسبق مرکز توسعه سازمان انرزی اتمی در پاسخ به این سئوال که چرا تیم مذاکره کننده ایران در برابر تهدید سکوت می‌کند؟ بیان داشت: دانشجویان به دنبال پاسخ این سوال از تیم مذاکره کننده باشند، مشخص است که مشی تیم مذاکره کننده ایران سکوت در برابر تهدیدها است.

 

آبنیکی خاطر نشان کرد: تیم هسته‌ای ایران با این تفکر که مشکلات اقتصادی ایران ارتباطی به ضعف مدیریت داخلی ندارد و با رفع تحریم حل می‌شود جلو می‌رود و بنا ندارد در برابر تهدید، تهدیدی بکند در حالی که همه به خوبی می‌دانیم این تحلیل یک اشتباه بزرگ است.

 

این کارشناس مسائل هسته‌ای در پایان با ذکر این سئوال که چرا مصر با وجود پذیرفتن همراهی آمریکا امروز جایگاهی در علم و پیشرفت در جهان ندارد خاطر نشان کرد: مصر هم زمان با انقلاب ایران دچار دگرگونی شد با این تفاوت که این کشور همراهی با آمریکا و اسرائیل را پذیرفت و اکنون با ایرانی که آمریکا را دشمن خود می‌داند در فناوری و علم قابل قیاس نیست. 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار