آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۰۵۵۷
طه هاشمی در دانشگاه آزاد اصفهان:

دلیلی ندارد جلوی شادی مردم را بگیریم

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: وقتی که نیاز به شادی داریم، باید شاد باشیم و دلیلی وجود ندارد که ما جلوی شادی مردم را بگیریم، جامعه‌ای می‌تواند موفق باشد و روبه جلو حرکت کند که با نشاط باشد،

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، حجت الاسلام طه هاشمی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد در مراسم افتتاحیه همایش ملی کانون‌های فرهنگی، انجمن‌های علمی و نشریات دانشجویی دانشگاه‌های آزاد کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان در حال برگزاری است، گفت: بنده مطالبی را یادداشت کرده بودم که برای شما بخوانم اما با توجه به فضای خوبی که به دلیل اجرای موسیقی در سالن همایش ایجاد شده است، فضا برای صحبت رسمی مناسب نیست.

 

وی افزود: ما همایش بین‌المللی حافظ را در تهران و شیراز برگزار کردیم و آغاز همایش با حضور شجریان در دانشگاه آزاد اسلامی بود، و میرزاده نیز استقبال کرد که این برنامه برگزار شود و همچنین برنامه با آواز استاد شهرام ناظری به پایان رسید.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد با بیان اینکه ما مانند پدران شما با شادی شما شاد هستیم و خدای ناکرده اگر غمگین باشید، ما هم غمگین هستیم؛ گفت: انسان‌ها یک مجموعه به هم پیوسته هستند و دارای غرایزی، بعضی از غرایز را باید تشویق و ترغیب کرد و خداوند آنچه که در نهاد آدم گذاشته بی حکمت نیست.

 

هاشمی گفت: انسان به شادی نیاز دارد و در جاهایی هم که نیاز دارد ارتباط معنوی برقرار کند به حزن و غم نیاز دارد و گاه ما در شهادت‌ها و در زمانی که به سوگ می‌نشینیم و خدای ناکرده عزیزانمان را از دست داده‌ایم، نیازمند یک وضعیت حزن گونه هستیم برای اینکه بتوانیم ارتباط روحی و معنوی برقرار کنیم.

 

وی ادامه داد: وقتی که نیاز به شادی داریم، باید شاد باشیم و دلیلی وجود ندارد که ما جلوی شادی مردم را بگیریم، جامعه‌ای می‌تواند موفق باشد و روبه جلو حرکت کند که با نشاط باشد، جامعه‌ای که بتواند برای خودش برنامه داشته باشد.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: متاسفانه می‌بینم که معمولا یک نسخه برای همه پیچیده می‌شود و این اشباه است، ما نمی‌توانیم ۱۰ درصد مردم یا حتی ۹۰ درصد مردم را در نظر بگیرم و درصد باقی مانده را در نظر نگیریم، باید همه‌ افراد و سلائق را در نظر گرفت و همه نیازها را دید، و متناسب با آن برنامه‌ریزی کرد.

 

هاشمی با اشاره به اینکه در دانشگاه‌ها رویکرد جدید فرهنگی ایجاد شده است، گفت: البته تحولات فرهنگی در یک فرایند زمانی قابل قبول می‌تواند اتفاق بیفتد و یک سال یا دو سال زمان مناسبی برای این اتفاق نیست.

 

وی با بیان اینکه نسیم فرهنگی در دانشگاه آزاد وزیدن گرفته است، افزود: همه آن را احساس می‌کنند و این همایشی که در حال برگزاری می‌باشد، تقریبا اولین همایشی است که در این سطح مسئولان کانون‌ها و نشریات و انجمن‌های علمی حضور دارند و این نشان می‌دهد که اتفاقی در دانشگاه افتاد.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد با تاکید بر اینکه مدیران ارشد دانشگاه به جد دنبال این هستند که سیاست‌های جدید را اجرا کنند، بیان داشت: در گذشته جایگاه فرهنگی یک جایگاه متناسب با دانشگاه نبود، دفاتر فرهنگی معمولا کارهای مراسم و شعائر را برگزار می‌کردند و نماز و احیانا مسابقات قرآنی؛ البته اینها هم ضروری است و لازم است باشد؛ اما فرهنگ بسیار وسیع‌تر از این است. به ویژه وقتی که بحث اجتماعی به حوزه فرهنگی اضافه می‌شود.

 

هاشمی خاطرنشان کرد: باید متناسب با نیازها برنامه‌ریزی شود و برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها متناسب با دانشجو، اساتید و کارمندان توسعه پیدا کند. پس بنابراین باید برای همه احاد دانشگاه باید برنامه‌ریزی کنیم، و ما در تلاش هستیم که دوستان و همکارانمان را با سیاست‌های جدید دانشگاه هماهنگ کنیم.

 

وی ادامه داد: در این دوره تغییرات وسیع صورت نگرفت و شاهد هستیم که در سطوح مدیریتی و فرهنگی به مسئولین میدان داده شده تا کسانی که می‌خواهند با سیاست‌های جدید هماهنگ شوند و کار کنند و اگر مدتی بگذرد و متناسب با سیاست‌های جدید حرکتی در واحدها اتفاق نیفتد، شرایط تغییر می‌کند.

 

معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد؛ دانشگاه محور است و مگر می‌شود دانشجو در فعالیت‌هایی که حق او است، حضور نداشته باشد، دانشجویان و نیازهای امروز انها با ده سال پیش متفاوت است، بنابراین برای اینکه ما بتوانیم با نیازهای جوانان جامعه امروز برنامه‌ریزی کنیم، باید از حضور خودشان استفاد کنیم.

 

هاشمی تصریح کرد: محور برنامه‌ریزی و فعالیت فرهنگی اجتماعی در دانشگاه بر عهده کانون‌ها و تشکل‌های اسلامی- سیاسی و نشریات دانشجویی است، که البته اساتید نیز در همه این عرصه‌ها نقش مهمی را ایفا خواهند کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه جایگاه حوزه فرهنگی در دانشگاه‌هاجایگاه مغفولی بود، خاطر نشان کرد: این جایگاه متاسفانه متناسب با حوزه فرهنگ و آموزش رشد نکرده است و این بزرگترین خطری است که جامعه دانشگاهی را تهدید می‌کند.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در رابطه با وظایف دانشگاه‌ها گفت: وظیه اول دانشگاه تولید علم و آموزش در دانشگاه است، وظیفه دوم باروری ارزش‌های انسانی است و بحث سوم ایجاد یک عرصه مناسب برای فعالیت‌های اجتماعی دانشجویان است تا بعد که وارد جامعه می‌شود، بتواند ورزیده شود، بنابراین دو بحث و وظیفه مهمی که دانشگاه بر عهده دارد، بر عهده معاونت فرهنگی اجتماعی است.

 

هاشمی تاکید کرد: این حق دانشجویان دانشگاه آزاد است که از پولی که برای شهریه می‌پردازند، استفاده کنند؛ دانشگاه آزاد مثل دانشگاه‌های دولتی نیست که به شیر نفت وصل باشد که وقتی بودجه‌ای اختصاصی می‌دهد، به یک گروه می‌توانند بپردازند و به یک گروه دیگر نه.

 

وی ادامه داد: دانشگاه آزاد نه شرعا، نه عرفا و نه اخلاقا نمی‌تواند پول دانشجوی اصلاح‌طلب را بگیرد و به دانشچویان اصول‌گرا بدهد و یا برعکس. هر دانشجویی در این دانشگاه تحصیل می‌کند و شهریه می‌پردازند، باید از بخشی که به عنوان یارانه ذیل فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی تخصیص داده می‌شود، بهره‌مند شود.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به دانشجویان کفت: هر جا دید که خلاف این عمل می‌شود ما را در جریان قرار دهید، این وضعیت باید نهادینه شود و دانشجو؛ دانشجو است.

 

هاشمی در ادامه بیان داشت: دانشجویی که احساس می‌کند تعهد بیشتری دارد و خیلی متعهد تر است، خداوند به او عنایت کرده و بر اساس این آیه قران «لا یکلف الله نفسا الا وسعها»، خدا از هر کسی به اندازه خودش می‌‌پذیرد، ‌بعضی می‌توانند نماز شب بخوانند و بعضی نمی‌توانند، چراکه خداوند انسان‌ها را متفاوت خلق کرده است و ما که از خدا بالاتر نیستیم.

 

وی افزود: ما باید همه انسان‌ها را به رسمیت بشناسیم، مسئولینی که تصور می‌کنند بعضی از تشکل‌ها، بعضی از کانون‌ها و بعضی از نشریات خودی نیستند، آن را به نگاه فرزند خودشان بدانند و امکانات را به طور مساوی بین آنها توزیع کنند.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: حوزه فرهنگی یکی از پایه‌های اصلی ارزیابی عملکرد روسای واحدها و یا ارتقای واحدها از سطح پایین تر به بالاتر است؛ در حالی که در گذشته به این مسئله توجه نمی‌شد.

 

هاشمی ادامه داد: مهم‌ترین شاخصه ارتقای سطح دانشگاه‌ها طرح‌های ماندگار فرهنگی است که در سه بخش جای می‌گیرند، طرح‌های ماندگار کالبدی، که شامل ساخت مساجد، یادمان شهدا و همه آن چیزی است که به صورت فیزیکی ساخته می‌شود. دوم طرح‌های ماندگار نهادی است، به هر میزانی که در جهت تقویت کانون‌های فرهنگی، هنری اجتماعی، تشکل‌های سیاسی- اسلامی و نشریات دانشجویی تاثیر بیشتری داشته باشد و آنها را بیشتر توسعه دهد، امتیاز بیشتری می‌گیرد و اگر مانع شده باشد، جز امتیازات منفی خواهد بود. و سوم طرح‌های ماندگار رخ داد گرا است که عمدتا به طرح‌هایی که می‌تواند در رفتار اجتماعی ورود پیدا کند و تاثیر گذار باشد، اطلاق می‌شود.

 

وی افزود: ما ممیزی قلب از انتشار نشریات نداریم، به دانشجو اعتماد داریم و دانشجو باید در چهارچوب قوانین و مقررات دانشگاه عمل کند. ما از دانشجو انتظار کار حرفه‌ای داریم، دانشجو کارش آماتور است و باید ورزیدگی پیدا ‌کند.

 

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: از این پس ارتباط تنگاتنگی بین حوزه مدیریت دانشگاه و دانشجویان و کانون‌ها خواهد بود و اجرای برنامه‌های فرهنگی- اجتماعی به عهده خود کانون‌ها و تشکل‌ها می‌باشد.

 

هاشمی در رابطه با بخشنامه‌ای با موضوع صرفه جویی که در دوره گذشته و در زمان جاسبی صادر شد؛ گفت: این بخشنامه در رابطه با روابط عمومی‌هایی بوده که پول زیادی خرج می‌کنند و هدر دادن بودجه است و ما در بودجه برای هر یک از بخش ها بودجه معینی تععین کردیم.

 

وی در پایان گفت: بخشنامه‌ای که در ارتباط با این بود که گفتیم پول ندهند، برای افطاری بود چراکه از پول دانشجویان هیچ کس حق ندارد افطاری و ضیافت بدهد و البته همچنان به قوت خودش باقی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار