به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، طاها هاشمی در نخستین همایش سراسری معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد که در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات در حال برگزاری است ضمن عرض تبریک به مناسبت هفته وحدت گفت: معاونت فرهنگی دانشگاه در دوره جدید فعالیتهای خود پس از بررسیهای زیاد به این نتیجه رسید که راهبردها و برنامههای خود را باید با ساختار شکیل و مناسب و دادههای فرآوری شده تغییر دهد.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای فرهنگی دانشگاه پرداخت و گفت: تدوین معیارها و شاخصهای جدید در فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به منظور افزایش اثربخشی اقدامات احساس میشد لذا نتایج پیوستهای فرهنگی و اجتماعی به مجموعه دانشگاه و جذب حداکثری مخاطبان در این مجموعه انجام شده است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به افزایش مخاطبان دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: مخاطبان مناسبتهای فرهنگی دانشگاه پیشتر دانشجویان بودند ولی در رویکرد جدید به اعضای هئیت علمی کارکنان و دانشجویان گسترش یافت. بازنگری برنامه ۵ ساله دانشگاه و تدوین راهبردها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی در قالب ۸ محور و ۳۰۰ سرفصل به دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ شده است.
وی در ادامه از تشکیل شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی به عنوان فعالیتهای فرهنگی این دانشگاه یادکرد و افزود: ضرورت ارتقای سطح علمی مدیران فرهنگی برای حضور موثر استادان و اعضای هیئت علمی در برنامه ریزیهای فرهنگی ما را بر آن داشت تا نسبت به برگزاری نشستها و کارگاههای آموزشی و گردهمایی فرهنگی اهتمام بورزیم.
هاشمی به تشریح برنامههای فرهنگی پرداخت و گفت: از جمله این برنامههای میتوان به برگزاری کارگاه آموزشی ائمه جماعات واحدها برنامه ریزی و احیای جشنوارههای استانی میان استانی و سراسری دانشگاهها برگزاری دوره آموزشی نهج البلاغه و دورههای آموزشی دانش افزایی اشاره کرد.
وی با تاکید بر افزایش بودجه و اعتبارات فرهنگی گفت: با افزایش بودجه و اعتبارات فرهنگی فضا برای طراحی و اجرای طرحهای موثر و ماندگار فراهم شد از این رو طرحهای مختلفی به معاونت فرهنگی و اجتماعی پیشنهاد گردید که میتوان به طرح سبک زندگی اسلامی و ایرانی، اخلاق حرفهای و مفاخر و مشاهیر اشاره کرد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بیان داشت: این موضوعات موضوعات اساسی است که دانشگاه آزاد بر این باور است که باید به آنها اهمیت بیشتری داده شود همچنین در بخش شکلی و کالبدی علاوه بر اهتمام ویژه برای احداث و تکمیل مساجدو یادمانهای شهدا در دانشگاهها از طرح تاسیس خانه فرهنگ و هنر دانشگاه در واحدها به عنوان یکی از طرحهای ماندگار فرهنگی و اجتماعی میتوان نام برد.
وی در ادامه به طرحهای دیگر شکلی و کالبدی فرهنگی دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ حجاب و وقار برنامه ریزی و ابلاغ گسترش حوزه فعالیت معاونت فرهنگی دفاتر فرهنگ به عرصه فعالیت اجتماعی آغاز طرح برگردان فارسی لغت نامه از دیگر طرحهای این دانشگاه است.
هاشمی به تشریح بخشهای دیگر فرهنگی پرداخت و گفت: در بخش ساختار و تشکیلات تلاش شد تا براساس نیازهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تغییرات لازم صورت پذیرد بر این اساس سطح تشکیلات حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در ستاد و صف و گسترش مخاطبان ارتقا یافت.
وی به تشریح مهمترین اقدامات صورت گرفته در ساختار جدید فرهنگی پرداخت و گفت: بر همین اساس ساختار جدیدی برای بخش فرهنگی و اجتماعی دانشگاه طرح ریزی شد که از مهمترین اقدامات صورت گرفته در آن میتوان به برنامه ریزی برای فعالیتهای پژوهش در حوزه فرهنگ و در قالب سازماندهی سه پژوهشکده اشاره کرد ساماندهی در حوزه نشر و چاپخانه دانشگاه در قالب ایجاد سازمانی مستقل و تشکیل شورای سیاست گذاری، تاسیس اداره کل فعالیتهای قرآن و عترت در کنار پژوهشکده قرآن و عترت، تاسیس مرکز فعالیتهای ادبی و هنری از جمله برنامههای دیگر این دانشگاه است.
وی افزود: طراحی و ابلاغ ساعت فرهنگی به واحدهای سراسر کشور، طراحی و ابلاغ هفته فرهنگ با عنوان آفتاب مصر که از دهم مهر ماه فعالیتهای یک سال گذشته دانشگاه را بررسی میکند نیز از جمله فعالیتهای اخیر دانشگاه است.
هاشمی در ادامه فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: برگزاری ۱۴ همایش با موضوع سبک زندگی پیامبر و ائمه اطهار، تشکیل کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی، طراحی و تصویب جایزه وحدت شیعه و سنی، طراحی و تصویب جایزه شیخ طبرسی برگزاری جشنوارههایی با موضوعات متنوع ادبی هنری فرهنگی و اجتماعی نیز از جمله کارهایی است که این دانشگاه انجام داده است.
وی اهتمام برای توسعه فرهنگ احترام به هنجارها را یکی از فعالیتهای دانشگاه آزاد دانست و افزود: انتخاب کتاب سال دانشگاه در حوزه علوم انسانی و مباحث فرهنگی اجتماعی و هنری، برگزاری دورههای کوتاه مدت آموزشی با هدف ارتقای سطح فرهنگی عمومی و آغاز بررسیهای علمی مبنی بر موانع و علل توقف ریشههای همگرایی در موضوع گفتگوی مذاهب اسلامی گفتگوی ادیان و تمدنها از دیگر فعالیتهای این دانشگاه میباشد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد علاوه بر حوزه داخلی به توسعه فرهنگ در جامعه نیز اهمیت میدهد گفت: علاوه بر اینکه در حوزه داخلی دانشگاه به فرهنگ میپردازیم در خارج از دانشگاه هم در این حوزه فعالیت داریم که به همین خاطر کارگاه آموزشی فلسفه اخلاق حجاب از منظر عالم توحید از منظر قرآن توسعه فرهنگ کتابخوانی مناسبات اخلاق دین و آئین نگارش و شیوه ویراستاری را به صورت حضوری و مجازی برای اکثریت افراد جامعه برگزار کردیم که استقبال زیادی هم شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ارتباط بین خانواده و محل تعلیم فرزندان از دوران دبیرستان قطع میشود اساتید و اعضای دانشگاه به راحتی در دانشگاه آزاد با دانشجویان ارتباط برقرار میکنند که این اقدام نوینی است تا بتوان به توسعه فرهنگ کمک کرد.
در ادامه برنامه از قرآن شکسته نستعلیق استاد سرپرست، کتاب فرهنگ نامه هنر و ادب آئینی و اطلس مساجد و تمبر یادبود دانشگاه با حضور جمعی از روسای دانشگاه و میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و آیت الله هاشمی رفسنجانی رونمایی شد.