به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سيدحسن هاشمي در دومين روز از اجلاس روساي دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور ضمن بيان اين مطلب خطاب به روساي دانشگاه ها گفت: مردم قدردان اقدامات شما و كار سختي كه شما انجام مي دهيد، هستند.
وزير بهداشت با بيان اينكه روحانيت، به دليل اين كه در ميان مردم هستند و همچنين نمايندگان مقام معظم رهبري از اجراي برنامه تحول نظام سلامت ابراز رضايت مي كنند، گفت: بالاتر از همه مقام معظم رهبري به طور مكرر حمايت خيلي جدي از خدمات دولت در حوزه سلامت داشته اند و همين هم براي ما كافي است كه اگر مردم از ما راضي باشند، خداوند هم راضي است و بايد خيلي مراقب باشيم تا گرفتار حاشيه ها نشويم.
وی در عين حال با بيان اينكه هنوز مشكلات و عقب افتادگي هاي زيادي در حوزه سلامت وجود دارد به جلسه اخير خود با رئيس جمهور اشاره كرد و گفت: براي ايشان سخت بود كه بپذيرند هيچ اقدامي براي بهداشت و درمان در حاشيه هاي شهر تهران نشده است.
وزیر بهداشت از احداث ۲ بيمارستان براي شهرهاي ملارد و شهر قدس استان تهران در دو سال آينده خبر داد و يادآور شد: لذت و شيريني كه موجب رضايتمندي مردم و همكاران در طول يك سال گذشته با اجراي برنامه تحول سلامت ايجاد شد بي بديل است و اجر این فعالیت ها در درگاه خداوند محفوظ است.
هاشمي خطاب به روساي دانشگاههاي علوم پزشكي تصريح كرد: با همان شور و حرارت و مقتدرانه امورات دانشگاه را به پيش ببريد و معاونان، مديران و روساي بيمارستانها كمترين ترديدي را در صحبتها و تصميمات شما احساس نكنند و به كساني كه از همان ابتدا سعي در ترديد افكني داشته اند توجه نكنيد.
وي گفت: اگر اشتباهي در برنامه هاي سال گذشته وجود داشته است جلسه بگذاريد و مشكل را رفع كنيد و اگر مشكلي مربوط به ستاد وزارتخانه است بدانيد گوش شنوايي در ستاد وزارتخانه براي شنيدن مشكلات شما وجود دارد.
وزير بهداشت با تاكيد بر اصلاح برخي بستهها از جمله مقيمي پزشكان در برنامه تحول سلامت گفت: مقيمي را نبايد به عنوان يك امتياز به كسي بدهيد و همچنين مقيمي نبايد تبديل به آنكالي شود.
هاشمي تصريح كرد: البته مقيمي بايد براي بخشهاي اورژانس، بيهوشي، قلب و زنان وجود داشته باشد و امسال نیز مانند سال گذشته نبايد هیچ بیماری را براي گرفتن خدمات به بيرون از بيمارستان ارجاع داد.
وزير بهداشت در ادامه با اشاره به اين كه امسال برنامه هاي جديدي در حوزه آموزش پزشكي اجرا خواهد شد، خاطرنشان كرد: اعتبارات لازم براي اين موضوع پيش بيني شده است و معاونين آموزشي بايد از فرصت بوجود آمده استفاده كنند.
هاشمي با بيان اينكه معاونين آموزشي دانشگاهها بايد تلاش كنند كه ظرفيتهاي آموزشي را افزايش دهند تصريح كرد: يكي از موانع دسترسي مردم كمبود پزشك عمومي و متخصص است.
وزير بهداشت خاطرنشان كرد: كمبود نيروهاي پزشك و متخصص باعث آسيب به جان مردم و افزايش معلوليت ها مي شود.
هاشمي با تاكيد بر اينكه افزايش ظرفيتها بايد هم در پزشك عمومي و تخصصي به طور همزمان باشد افزود: در رشته دندانپزشكي نيز به رغم اين كه گفته مي شود ۲۶ هزار دندانپزشك در كشور داريم ولي واقعيت اين است كه در بسياري از شهرها و مناطق دور افتاده دندانپزشك نداريم.
وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در حوزه پژوهش نيز اقدامات و طرحهاي خوبي اجرا شده است كه جا دارد جلسه اي نيز با محور پژوهش برگزار شود و از تلاشها و زحمات همكاران اين حوزه قدرداني شود.
وی همچنين حوزه بهداشت را بسيار مهم توصيف كرد و گفت: جلسهاي نيز با محوريت بهداشت برگزار خواهد شد و ماموريت دانشگاهها در اين حوزه مشخص شده است.
هاشمي در ادامه با اشاره به پديده زيرميزي اظهار داشت: بيش از ۲۰ سال است كه گرفتار اين پدیده شده ايم و اگر جلوی آن را نگيريم آسيب جدي خواهيم ديد.
وزير بهداشت با بيان اينكه ۴۰ درصد خدمات درمان در تهران ارائه می شود، بر ضرورت نظارت جدي بر دريافت هاي نامتعارف به ويژه در تهران تاكيد كرد و گفت: مسئولين حوزه سلامت و دانشگاه هاي علوم پزشكی آبروی خود را در قبول مسئوليت گذاشته اند و دولت نيز به رغم همه مشكلات مالی به ما اعتماد كرده و به حوزه سلامت كمك كرده است و اگر عده قليلي با دريافت های غیرمتعارف ما را تحقير مي كنند بايد جلوي آنها را بگيريم و نبايد باعث سلب اعتماد مردم و مسئولين شويم.
وی با اشاره به اهميت نيروي انساني گفت: اساس كار دانشگاه ها توسط نيروهاي تخصصی، پزشكان و پرستاران صورت مي گيرد وي با اشاره به اهميت كار پرستاران در حوزه درمان گفت: به ثمر رساندن بسياري از اقداماتی كه در بيمارستانها انجام مي شود توسط پرستاران انجام می شود.
هاشمي خطاب به روساي دانشگاه های علوم پزشكي خاطرنشان كرد: بايد به پرداخت به موقع حقوق و دريافتی هاي پرستاران توجه كنيد.
وزير بهداشت بار ديگر بر ضرورت نظارت بر اجراي تعرفه ها تاكيد كرد و گفت: يكي از مهم ترين اقدامات امسال وزارت بهداشت نظارت است و نظارتها بسيار جدي خواهند بود و دليل آن مراقبت و حمايت از عملكرد دانشگاه هاست.