به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از یدیعوت آحارونوت ،پایگاه اینترنتی این روزنامه صهیونیستی در تحلیلی نوشت: در شرایط کنونی که سقوط رژیم سوریه به معنی از بین رفتن محور سوریه- حزب الله و ایران و کاهش شدید تهدید لبنان خواهد بود، این وضع به نفع اسرائیل است.
بر اساس این گزارش تا زمانی که مرزهای شمالی اسرائیل آرام بود، تا حدودی در قدرت ماندن بشار اسد رئیس جمهور سوریه به نفع اسرائیل بود.حتی یک دیکتاتور تضعیف شده که تلاشهای هماهنگ خود را برای حفظ آرامش مرزها ادامه می دهد بهتر از جنگجویان دولت اسلامی و شورشیان تروریست است. اسرائیل همسایه ای را ترجیح می دهد که هر چند کشور متعادلی نیست، اما در مرزهایش به قوانین بین المللی پایبند است.اسرائیل همسایه ای نمی خواهدکه به قوانین توجهی ندارد و ممکن است برایش دردسرساز شود.
این روزنامه مینویسد: این موضع اسرائیل تا زمانی که قوانین در مرزهایش با سوریه اجرا می شد، پابرجا بود. اما اکنون که مرز بلندی های جولان در حال تبدیل شدن به یک مرز پرخطر است- در شرایطی که اوضاع مرزهای اسرائیل دستخوش تغییر شده است و بر خلاف آرامش مرزهایش با سوریه اکنون تقریبا مرزهای ان با لبنان آرامش نسبی دارد و در نتیجه فعالیت های تروریستی حزب الله در سوریه، دیگر مرزهای شمالی اسرائیل امن نیستند- اکنون زمان آن رسیده است که سیاستمداران اسرائیلی برای تامین منافع آن در مواضع خود بازنگری کنند.
به نوشته این روزنامه، سقوط رژیم بشار اسد نیروهای دولت اسلامی را به مرزهای اسرائیل نزدیک می کند- که این خود یک مشکل بزرگ است. البته سقوط اسد یک شکست مرگبار برای حزب الله نیز خواهد بود. بدون رژیم اسد و محور حزب الله- سوریه و ایران، تهدید لبنان برای اسرائیل به شکل فزاینده ای کاهش خواهد یافت. هرچند این موضوع یک شبه تحقق نخواهد یافت، اما بدون تردید این اتفاق رخ می دهد.
بدون تردید حفظ آرامش و امنیت مرزهای بلندی های جولان تضمینی برای بقای رژیم اسد است. تحت پوشش این آرامش، اسرائیل باتهدید فزاینده لبنان در قالب شبه نظامیان حزب الله که ایران آن ها را آموزش و مسلح کرده است، مقابله می کند. تهدید حزب الله لبنان برای اسرائیل بسیار بیشتر از تهدید حماس در نوار غزه است.
این روزنامه در ادامه می نویسد، از آنجایی که دیگر مرز بلندی های جولان دیگر امن نیست، دیگر بقای اسد هیچ منفعتی برای اسرائیل ندارد و بنابراین دیگر هیچ تضمینی نیز برای ادامه حیات رژیم وی وجود ندارد. از طرف دیگر دولت اسلامی- بر خلاف رژیم اسد و حزب الله- در حال نبرد با ائتلاف بین المللی است، بنابراین اسرائیل مجبور نیست برای تامین امنیت خود به تنهایی با دولت اسلامی رو به رو شود.
هیچ فشار بین المللی بر اسرائیل برای عقب نشینی از بلندی های جولان نیست و این برای اسرئیل خوب است. برهمین اساس بلندی های جولان برای همیشه یک بخش مهم برای اسرائیل باقی خواهد ماند.
هرچند اسرائیل از حضور دولت اسلامی در نزدیکی مرزهای خود استقبال نمی کند، اما مطمئنا دولت اسلامی بسیار بهتر از حزب الله به عنوان نماینده لبنانی رژیم ایرانی است.
بعلاوه امکانات و توانمندی هایی که یک کشور قدرتمند و بزرگ مثل ایران در اختیار حزب الله قرار می دهد بسیار بیشتر و خطرناک تر از امکانات نیروهای دولت اسلامی است. اگر قرار است در هر شکلی در مرزهای اسرائیل با سوریه درگیری رخ دهد، پس بهتر است اسرائیل با تهدید کمتری از جانب لبنان مواجه باشد.
بنابراین چه کسی به بشار اسد نیاز دارد؟ مطرح کردن این سوال به معنی درخواست برای مداخله مستقیم در جنگ داخلی سوریه نیست، بلکه بررسی راهکارهایی است که به نفع اسرائیل است.