به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدامین غفاری شاد امروز در مرحله استانی چهارمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی تحت عنوان اجرای مجازات های از قبیل اعدام و شلاق در ملاء عام باعث کاهش جرم وجنایت می شود در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد بااشاره به اینکه این مسئله را می توان از دو بعد عدالت اجتماعی و امنیت اجتماعی مورد بررسی قرار داد گفت: از منظر عدالت اجتماعی گفت همه در برابر قانون مساوی هستند همچنین انجام این عمل امنیت را در جامعه افزایش خواهد داد.
وی بر حتمی بودن مجازات تأکید کرد و یادآور شد: این مسئله به این معناست که چنانچه به یک نفر بگوید که این عمل غیرقانونی اعدام است تا اعدام محقق نشود جرم وجنایت کاهش نخواهد یافت.
عضو گروه گرینو تصریح کرد: در سال ۲۰۰۸ طبق آماری که از کشور امریکا منتشر شد نشان داد مجازات در ملأ عام در ایالات های که اعدام و شلاق را در ملاء عام انجام می دادند جرم را کاهش داد به طوری که هر اعدام جلوی ۱۸ قتل را در هر بخش از امریکا گرفته بود.
اعدام در ملا عام آمار جرم و جنایت را افزایش می دهد
محمد امین علمی در بخش دیگری از این مناظره گفت: مفهوم قصاص در ملأ عام پیشینه تاریخی داشته است تا هم حکومت بتواند اقتدار خود و همبستگی دینی خود را به مردم نشان دهد.
عضو گروه لویاتان ادامه داد: در قرن ۱۸ و ۱۹ که دولت های اسلامی ضعیف بودند مانند دولت قاجار برای اینکه اقتدار خود را نشان دهند صدور حکم را از آن خود می دانستند.
این دانشجو با بیان اینکه این افراد از این طریق درصدد بودند در نزد مردم وجهه کسب کنند گفت: در ملا عام مجازات کردن تا کنون یک امر سیاسی بوده است.
وی با بیان کرد: در رویکرد روان شناسی به این نتیجه رسیدند که انجام مجازات درملا عام نه تنها با کاهش آمار جرم و جنایت روبه رو نخواهد بود بلکه جرم وجنایت را افزایش خواهد داد.
افزایش جرم را باید در نظاره گران اعدام مورد بررسی قرار داد نه دیگر افراد
زهرا دهشتی با اشاره به اینکه گروه مقابل هیچ دلیلی بر این مسئله نیاورد که مجازات در ملأ عام آمار جرم را کاهش می دهد یا خیر گفت: زمانی می توان گفت که اعدام در ملأ عام آمار جرم را افزایش می دهد که بر روی همان افرادی که اعدام را نظاره گر بودند بررسی انجام شود نه افراد دیگر.
در ادامه مناظره بهادریان یادآور شد: در امریکا مجازات در ملاء عام وجود نداردتنها تا چند دهه پیش تعداد محدودی از افراد در صحنه اعدام شرکت می کردند و در حال حاضر نیز عده ای محدودتر برای بررسی صحت حکم در صحنه اعدام شرکت می کنند.
اعدام در ملا عام صورت می گیرد تا مردم عاقبت خلاف را بدانند
غفاری شاد عضو گروه گرینو ضمن بیان اینکه اعدام در ملا عام در زمان اذان صبح و در یک مکان خلوت صورت می گیرد یادآور شد: با توجه به این خشونت اعدام بالاست این اتفاق در ملاعام رخ می دهد تا مردم عاقبت خلاف را مشاهده کنند.
وی گفت: این حرف غیرمنطقی نیست که بگویم مردم بیایند و اعمال مجازات رامشاهده کنند.
فردی که صحنه اعدام را مشاهده می کند خودش را جای قاتل می گذارد
علمی در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه گروه موافق اعدام در ملاعام باید بگویند مجازات در ملاعام منجر به کاهش جرم می شود یا خیر تصریح کرد: زمانی که فرد به صحنه اعدام را مشاهده می کند خودش را جای قاتل می گذارد و ناخودآگاه نسبت به وی دلسوزی می کند.
عضو گروه لویاتان بیان کرد: همچنین در نظر افرادی که متوجه این مسائل نمی شوند مانند بچه ها کشتن کشتن است می خواهد قانونی باشد یا غیر قانونی.
افرادی که اعدام را مشاهده می کنند احساس ترس خواهد کرد
دهشتی با اشاره به اینکه ما ابتدای صحبت آمار لازم در باره کاهش جرم و جنایت را داده ایم گفت: کسی که اعدام در ملاعام را مشاهده می کند احساس دلسوزی نخواهد کرد بلکه احساس ترس خواهد کرد.
عضو گروه گرینو گفت: اعدام در ملا عام در شرایط خاص وجود خواهد داشت به این معنا که هنگامی که فاکتورهای موجود تأثیر لازم در کاهش جرم را نداشته باشند آن گاه قانونگذار حکم به مجازات در ملا عام خواهد داد.
این دانشجو یادآور شد: چنانچه مجرم را مجازات نکنیم آمار جرم و جنایت افزایش خواهد یافت چنانچه این مجازات در خفا صورت گیرد مردم اعمال قانون حکومت را مشاهده نخواهندکرد.
در صحنه اعدام جای قاتل و مقتول عوض می شود
در ادامه این مناظره بهادریان یادآور شد: همین که مجازات در زندان انجام شود و تلویزیون آن را بیان کند کافیست زمانی که یک فرد را جلوی افراد دیگر اعدام کنیم ارزش جان پایین خواهد آمد و مردم احساس می کنند به همین سادگی می توان فردی را کشت.
عضو گروه لویاتان تصریح کرد: زمانی که فردی اعدام می شود جای قاتل و مقتول تغییر می یابد زیرا مردم صحنه اعدام را مشاهده می کنند نه جنایتی که سابق بر این صورت گرفته است.