کد خبر:۴۱۱۸۳۲
در مناظره دانشجویی مطرح شد:

سرفرازی: جنگ را ادامه دادیم تا مستعمره نباشیم/ حریرچی: با مقاومت مردم ایران حمله عراق متوقف ماند

مناظره دانشجویی تحت «ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر اقدامی جهت حفظ منافع ملی بود» با حضور دو گروه دانشجویی «مجال وصول» و « روانشناسان آینده» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدحسین سلمانیان در مرحله استانی چهارمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویی در مناظره‌ای تحت عنوان «ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر اقدامی جهت حفظ منافع ملی بود» که توسط سازمان جوانان جهاد دانشگاهی در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: همان‌گونه که مشاهده می‌کنید شورای امنیت سازمان ملل پس از فتح خرمشهر سکوت خود را پس از نزدیک به دو سال شکست و اقدام به صدور قطعنامه 514 کرد که تا پیش از این سکوت کرده بود.

 

وی با بیان این‌که در سال 61 هیچ پیشنهاد صلحی مطرح نشد بلکه پیشنهاد آتش بس داده شد، بیان داشت: با توجه به این‌که عراق به صورت بین‌المللی حمایت می‌شد بنابراین در آن دوره صلح برای ایران شرافتمندانه نبود.

 

عضو گروه روانشناسان آینده با اشاره به این‌که هنگامی که پس از فتح خرمشهر به دو پیروزی بزرگ رسیدیم، صلح ابلهانه است، گفت: از کجا مشخص بود که پس از صلح سال 61 دشمن بار دیگر حمله نمی‌کرد؟ از کجا مشخص بود که دشمن با این صلح موقت درصدد تجدید قوا نبود؟

 

این دانشجو ادامه داد: عراق به دنبال رهبری جنبش غیر متعهدها بود که چنانچه این اتفاق رخ می‌داد به طور قطع تجدید قوا می‌کرد بنابراین قطعنامه 514 به هیچ وجه عملیاتی نبود.

 

سلمانیان تاکید کرد: عراق به دنبال صلح با ایران نبود و ایران نیز در آن برهه به دنبال باز پس گیری مرزهای خودش بود.

 

با مقاومت مردم ایران حمله عراق متوقف ماند

 

در ادامه امیر حریرچی یادآور شد: عراق قرار داد 1975 الجزایر را نقض کرد و با اندیشه پان عربیسم به ایران حمله ور شد؛ اما به علت تضعیف ارتش در روزهای نخستین انقلاب و با توجه به مقاومت مردم ایران حمله عراق متوقف ماند.

 

وی یادآور شد: ایران در عملیات‌های ثامن‌الائمه، طریق‌القدس و فتح‌المبین بخش‌های قابل قبولی را از خاک خود پس گرفت و در نهایت در عملیات بیت المقدس خرمشهر را آزاد کرد و ارتش عراق از بخش قابل توجهی از مناطق ایران عقب نشینی کرد.

 

 عضو گروه اندیشه افزود: پس از آزاد سازی خرمشهر جبهه پایداری عرب اعلام کرد انقلاب اسلامی ایران از آرمان اعراب و به ویژه فلسطین حمایت کرد به همین دلیل انقلاب اسلامی دوست ماست و باید رابطه‌های خود را تقویت کنیم؛ اما روز پس از آزادسازی خرمشهر تلویزیون رسمی عراق از کلمه بندر خرمشهر استفاده کرد و نه مُحمره.

 

جنگ را ادامه دادیم تا مستعمره نباشیم

 

زهرا سرفرازی، عضو گروه روانشناسان آینده ادامه داد: با توجه به این‌که عراق دارای نیروی نظامی قوی بود با یک اعتماد به نفس بالا وارد جنگ با ایران شد که پس از فتح خرمشهر توسط ایران دچار شوک شد.

 

وی افزود: به همین دلیل می‌گوییم چنانچه ایران قطعنامه 514 را پس فتح خرمشهر می‌پذیرفت، عراق پس از تجدید قوا بار دیگر به ایران حمله می‌کرد.

 

سرفرازی یادآور شد: با توجه به این‌که عراق از ایران قدرتمندتر بود هیچگاه پس از فتح خرمشهر صلح نمی‌کرد بلکه به دنبال تجدید نیروهای خود بود.

 

وی ادامه داد: با توجه به این‌که صدام دچار عدم ثبات شخصیتی بود بنابراین با پذیرش قطعنامه 514 قطعا به ایران حمله می‌کرد همان‌گونه که به دوست و متحد خودش یعنی کویت حمله کرد.

 

عضو گروه روانشناسان آینده در پایان تاکید کرد: بعد از اشغال خرمشهر هدف دشمن اشغال تهران بود بنابراین نگاه داشتن خرمشهر، نگاه داشتن پایتخت بود. درست است که با ادامه جنگ تلفات بسیاری دادیم؛ اما جنگ را ادامه دادیم تا مستعمره نباشیم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار