به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» آیتالله حسن عالمی صبح امروز در همایش زکات در شهرستان جغتای با بیان اینکه زکات به عنوان یکی از مهمترین پشتوانههای رونق اقتصاد اسلامی شناخته میشود، اظهار کرد: اگر زکات به موقع و به درستی پرداخت شود میتوان به مردم و نیازمندان خدمات و کمکهای شایان کرد.
وی با بیان اینکه مسئله رونقبخشی و استفاده از زکات در جامعه اسلامی یک اصل مهم است، تصریح کرد: جامعه اسلامی که دارای فقرا و نیازمندان است یک جامعه زخمی است که باید زخمهایش را از طریق کمک به نیازمندان التیام بخشید.
رئیس شورای عالی زکات کشور با بیان اینکه یکی از مواردی که میتوان از طریق زکات به آن پرداخت مسئله کمک به فقرا است، خاطرنشان کرد: زکات ضامن برطرف شدن فقر در جامعه اسلامی است.
وی با بیان اینکه در شورای عالی زکات کشور با بررسیهای صورت گرفته مصوب شده تا 60 درصد از زکات جمع شده صرف کمک به نیازمندان و 40 درصد صرف پروژههای عمرانی شود، یادآور شد: کمک به نیازمند به معنای دادن پول به آنان نیست بلکه کمک به نیازمند به معنای ایجاد اشتغال و کارآفرینی از طریق زکات است.
نماینده ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه هرچه رونق کشاورزی در روستاها افزایش یابد، رونق پرداخت زکات نیز افزایش پیدا میکند، افزود: در قرآن کریم بیش از 50 بار به صورت مستقیم و غیر مستقیم به اشاعه و اجرای امر زکات در جامعه توجه شده که نشان از اهمیت این فریضه الهی است.
عالمی با اشاره به مصوبات مجلس شورای اسلامی در زمینه پرداخت سهم دولت در زمینه زکات نیز افزود: در قانون مصوب شده تا هرچه زکات جمعآوری شد، دولت نیز سهمی را به عنوان کمک در این حوزه پرداخت کند که متاسفانه به دلیل بروز مشکلات مالی در سالهای اخیر دولت نتوانسته به تعهدات خود عمل کند.
وی افزود: مودیان و دارندگان محصول هیچگاه نباید منتظر سهم دولت باشند و باید زکات را برای توسعه جامعه بپردازند تا این مهم به جایگاه اصلی خود در جامعه برسد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به رشد پرداختهای زکات در سطح جامعه نیز یادآور شد: در سالهای قبل میزان جمعآوری زکات به 250 میلیارد تومان رسیده بود که خوشبختانه با فرهنگسازی صورت گرفته این میزان به 400 میلیارد تومان رسیده است.
منبع: فارس