به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، کرسی آزاد اندیشی «لوزان» امروز توسط کانون نماز و مناسبت ها و با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه ایلام در سالن آیت الله حیدری برگزار شد.
تحریم ها و احقاق حقوق ضایع شده کشورمان عاملی برای مذاکره با ۱+۵ بود
امید رستمی، موافق توافق با غرب، مذاکرات را تنها راه برای رفع مشکلات داخلی عنوان کرد و گفت: در سال ۱۳۸۷ با کشورهای اروپایی بر سر میز مذاکره نشستم، طرف مقابل در برخی مواضع عهد شکنی کرد؛ مجلس نیز پروتکل الحاقی را به تصویب نرساند بنابراین گفتگوها به شکست منجر شدند.
وی با بیان اینکه از هشت سال گذشته تا کنون سیاست استقامت را در پیش گرفته ایم، تصریح کرد: برخی از دولتمردان کشورمان از ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت خوشحال شدند و آن را نشانه پیروزی قلمداد کردند، با روی کار آمدن دولت روحانی سیاست های دولت با رای مردم تغییر کرد، ۲۰ میلیون آرایی که به نام آقای روحانی ثبت شد حاوی پیغام بود، رهبر نیز با مطرح کردن نرمش قهرمانانه از دولت و تیم مذاکره کننده حمایت کردند.
این دانشجو رشته عمران تحریم ها و احقاق حقوق ضایع شده کشورمان را عاملی برای مذاکره با ۱+۵ دانست و افزود: با مطرح شدن مذاکره و تعیین خطوط قرمز به پای میز گفتگو با آمریکا و متحدانش رفتیم.
مذاکره را برای تمسک جویی به روش های سیاسی در راستای گرفتن بهانه از آمریکا آغاز کردیم
فاطمه حیدری، یکی از منتقدان توافقنامه لوزان با اعلام اینکه مخالف مذاکره با آمریکا نیستیم زیرا مذاکره به معنای سازش نیست، گفت: مذاکره را برای تمسک جویی به روش های سیاسی در راستای گرفتن بهانه از آمریکا آغاز کردیم، مسلم است ما خواستار توافق خوب براساس برچیده شدن تحریم ها و به رسمیت شناختن حقوق هسته ایمان هستیم؛ آنچه به عنوان منتقد ما را به اینجا کشانده این است که نگران توافق بد می باشیم.
وی توافق بد را در اعطای تعهدات سنگین، مسکوت شدن فعالیت های هسته ای و بازگشت ناپذیری به روند علم و فناوری عنوان کرد و ادامه داد: شواهدی که نگرانی ما را اثبات می کند این است که در متن توافقنامه لوزان درج شده که از بین تمام تحریم هایی که علیه ایران تنظیم شده اند فقط تحریم های اتحادیه اروپا و تحریم های ثانویه آمریکا آن هم برای مدت زمانی خاص متوقف می شوند، تحریم های ثانویه محدود هستند و برداشتن آن ها تاثیر به سزایی بر زندگی مردم نخواهند داشت به عبارتی دیگر نه تنها از برداشتن تحریم های اصلی آمریکا خبری نیست بلکه لغو همین تحریم های ثانویه به تایید آژانس منوط شده اند.
این دانشجو رشته برق با بیان اینکه نمی توان صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران را تایید کرد، بیان داشت: این سازمان سال های متمادی برعلیه ایران موضع گیری کرده و هیچوقت بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای کشورمان تاکید نکرده است، ضمن اینکه بسیاری از فعالیت های هسته ای کشورمان برگشت ناپذیر هستند و کنگره به هیچ وجه تحریم های ایران را لغو نخواهد کرد.
طیفی سودجو بر ورم تورم ها می افزایند
هادی محمدیان به عنوان موافق توافقنامه لوزان با اشاره به کلام امام علی (ع) مبنی بر بزرگترین ودیعه خدا به انسان عقل است، گفت: چرا تحریم شده ایم که برای برداشتن آن به پای میز مذاکره برویم؟ رئیس جمهور یک مملکت باید در شان منزلت خود سخن بگوید، ریاست جمهور پیشین تحریم ها را کاغذ پاره خواند، تمام سخنان رئیس جمهور جنبه قانونی دارند و ثبت می شوند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریم ها بر جامعه ما اثر داشته اند، بیان داشت: البته که این تحریم ها به طور مستقیم بر اقتصاد، بیکاری، فقر، فساد اخلاقی و غیره موثر بودند اما یک طیف سودجو در این مملکت هستند که بر ورم تورم ها می افزایند، نبی مکرم اسلام همان غذایی را تناول می کردند که مردم می خوردند اما آیا محتویات سفره من نوعی به عنوان دانشجو با شما که دکتر هستید یکی می باشد؟ به برکت مدیریت دولت گذشته، زندگانی برای ما به « زنده مانی» تبدیل شده است.
این دانشجو ترم هشت معماری با تاکید بر اینکه هسته ای برای مملکت باشد نه مملکت برای هسته ای، افزود: ما می گوییم هم چرخ اقتصاد بچرخد و هم سانتریفیوژها. می گویند اعتمادی به آمریکا وجود ندارد سوال من این است که آیا مردم به مسئولانشان که مبالغی میلیاردی را اختلاس می کنند اعتماد دارند؟ اقتصاد مقاومتی برای دانشجویی مثل من نیست که یک شب سیر هستم یک شب گرسنه؛ اقتصاد مقاومتی برای کسانی اجرا شود که نانشان ۲۴ ساعته در روغن است، شهدا برای این جنگیدند که من به عنوان یک دانشجو در آرامش و آسایش باشم نه اینکه ما و والدینمان با داشتن جیب خالی که ره آرود مدیریت سیاسیون است شرمنده همدیگر شویم، آیت الله بهشتی فرموند: باید فاصله بین دهک های اول و آخر جامعه کاهش یابد؛ اما روز به روز بر فاصله این دهک ها اضافه می شود.
محمدیان تصریح کرد: آنان که به داستان تاریخی طلحه و زبیر اشاره می کنند چرا از صلح امام حسن با معاویه دم نمی زنند؟ معاویه زیرک ترین شخص در عصر خویش بود ولی امام حسن (ع) با ارزیابی تمام شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم در آن زمان، خلافت را به معاویه بخشید، امام فرمودند: نه غربی نه شرقی؛ حالا چرا این ها با شرق ارتباط دارند و تعامل با غرب را مذموم می دانند؟ توافق با آمریکا اتفاقی مبارک است البته اگر حسودان اجازه دهند.
توافق لوزان فاجعه است/ پاسخ سوالات ما بیسوادان به جهنم رفته را بدهید
فرهاد رجبی، دانشجوی منتقد توافقنامه لوزان بیان داشت: آقای روحانی در زمانی که دبیر شورای عالی امنیت ملی بودند رمز پیشرفت و توسعه یک کشور را پیشرفت های هسته ای اعلام کردند، ما دانشجویان به عنوان قشر فرهیخته جامعه باید بدانیم مبنای هسته ای چیست؟ چه تاثیری بر اقتصاد ما دارد؟
وی به مصرف سالیانه ی ۷۰۰۰ مگاوات برقی در ایران اشاره و تصریح کرد: نیروگاه بوشهر می تواند ۱۰۰۰ مگاوات از این مقدار را تامین کند، ۱۹۰ میلیون بشکه نفت خام باید هزینه شود تا ۱۰۰۰ مگاوات برق تولید شود؛ این مقدار تولید نفت۱۵۰ تن ذرات معلق، ۱۰۰۰ تن دی اکسید کربن، ۱۳۰ تن گوگرد و ۵۰ تن نیتروژن را به هوا وارد می کند، در حالی که با تکنولوژی هسته ای علاوه بر اینکه هیچ کدام از این صدمات به محیط زیست وارد نمی شوند سالیانه ۵ میلیون دلار در خزانه دولت صرفه جویی خواهد شد.
این دانشجو فیزیک دانشگاه ایلام با تاکید بر این مطلب که بحران خشکسالی در حال بلعیدن ایران است گفت: تا ۱۰ سال آینده اگر تعبیر مناسبی برای بهره برداری از آب نداشته باشیم کلاه مان پس معرکه است، اگر فعالیت های هسته ایمان را رونق ببخشیم می توانیم آب دریا را شیرین کنیم، سه چهارم دستگاه های آب شیرین کن دنیا در کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار دارند، هند ۲۰ راکتور، کانادا ۲۰ راکتور، فرانسه ۵۸ راکتور و آمریکا ۱۰۰ راکتور برای شیرین کردن و تصفیه آب دارند اما کشور ما تنها دارای یک راکتور در بوشهر است.
رجبی به بندهای بیانیه لوزان مبنی بر محدود کردن فعالیت های هسته ای ایران اشاره کرد و افزود: تا پیش از مذاکرات تعداد ۱۵۴۲۰ سانتریفیوژ نسل یک و ۱۰۰۸ سانتریفیوژ نسل دو در نطنز فعال بودند ولی با بیانیه لوزان این تعداد به ۵۰۶۰ سانتریفیوژ کاهش یافت، علاوه بر آن ۹۰۰۰ سانتریفیوژ غنی سازی و مواد غنی شده در نطنز نیز باید اکسید شوند، بیانیه لوزان بسیار بدتر از توافق ژنو است، من از بیانیه لوزان به عنوان فاجعه یاد می کنم.
وی با بیان اینکه برخی از روشنفکرنماهای ایران می گویند پلتونیوم به درد ما نمی خورد، گفت: برخی ها به این دل خوش می کنند که غرب نیروگاه اراک را بازسازی خواهد کرد اما فراموش کرده اند که روسیه بیش از ۲۰ سال وعده بازسازی نیروگاه بوشهر را می دهد.
وی تحریم های اعمال شده از سوی ایران را در چهار موضوع؛ تحریم های موشک های بالستیک، حقوق بشر، هسته ای و حمایت از تروریسم از طرف کنگره، کاخ سفید، سازمان ملل و آژانس دسته بندی کرد و گفت: برادرهای تیم مذاکره ما تنها به لغو تحریم های بخش هسته ای بسنده کردند، با این اوصاف چگونه می خواهید اقتصاد را شکوفا کنید؟ چگونه می خواهید چرخ اقتصاد و سانتریفیوژها با هم بچرخند؟ پاسخ سوالات ما بیسوادان دلواپس به جهنم رفته را بدهید.
تعلیق ها برای دوره زمانی محدود وضع شده اند و تا ابد نیستند
امید رستمی، موافق توافق با آمریکا به قرائت بیانیه لوزان توسط خانم موگرینی و به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران اشاره کرد و ادامه داد: ایران می تواند انرژی صلح آمیز هسته ای را در سطح مطلوب، درجه تعیین شده برای یک دوره زمانبندی مشخص را دارا باشد، این تعلیق ها برای دوره زمانی محدود وضع شده اند و تا ابد نیستند.
وی ابراز داشت: ایران با همکاری نهادهای بین المللی، راکتور آب سنگین اراک را بازسازی می کند به گونه ای که تولید پلوتونیوم به میزان قابل توجهی کاهش می یابد، پس از انجام این توافق تمام تحریم های اتحادیه اروپا مرتبط با هسته ای لغو می شوند.
این دانشجو دانشگاه ایلام به بند ۳۱ توافقنامه مبنی بر اجرای پروتکل الحاقی اشاره کرد و افزود: بیشتر تحریم های آمریکا توسط ریاست جمهوری آمریکا به علیه ایران اعمال شده اند، از میان ۱۲ تحریم کنگره تعداد چهار تحریم مربوط به هسته ای ایران است، بعد از توافق و تاییدیه آژانس، ریاست جمهوری آمریکا تحریم هایش را لغو می کند.
پذیرش قطعنامه آمریکا، معادل مشمول شدن ذیل فصل هفت منشور سازمان بین الملل است
فرهاد رجبی، منتقد بیانیه لوزان در پاسخ به این سوال که میزان اعتماد شما به تیم مذاکره کننده کشورمان تا چه حد است؟ گفت: در هیچ کجای بیانیه لوزان و فکت شیت آمریکایی اثری از واژه لغو نمی بینید، بازسازی اراک در زمان مشخص را تفسیر کنید و توضیح دهید، تا چه زمانی بازسازی اعمال خواهد شد؟ آقای اوباما می گوید: ایران باید راستی آزمایی شود سپس آژانس هسته ای فعالیت های جمهوری اسلامی را تایید کند تا ما نیز برای تخفیف تحریم ها قطعنامه صادر کنیم.
وی پذیرش قطعنامه ی آمریکا را معادل مشمول شدن فصل هفت منشور سازمان بین الملل دانست و تشریح کرد: هر کشوری که این قطعنامه را قبول کند مورد حمله نظامی قرار می گیرد، آقای عراقچی می گویند: برای اینکه مورد حمله نظامی واقع نشویم گزینه مذاکرات را انتخاب کرده ایم، اگر قرار بود غرب به ایران حمله کند این ۳۷ سال نقشه شان را پیاده می کردند.
فرید الدین اخوان خرازی، منتقد توافق لوزان اذعان داشت: تیم مذاکره کننده ایران با چانه زنی با ۳۵ کشور به دنبال احقاق حقوق کشورمان هستند اما ما به طرف مقابلمان اعتماد نداریم، طرف مقابل همیشه توافقات را به هم میریزند اگر به خاطر داشته باشید جورج بوش مذاکرات ایران با اروپا در دهه ۸۰ را به هم ریخت، آمانو، رئیس آژانس هسته ای گفت: توافقی هسته ای است که حق بازرسی از تمام تاسیسات ایران را مشمول شود، تیم مذاکره کننده هسته ای ما مرد هستند اما ما به نامردی دشمن شک نداریم. ما هرچه داریم و اساس انقلاب ما برپایه ی ولایت فقیه است.
هادی محمدیان افزود: بنده تا زمانی که این دولت تابع رهبر هستند حامی این دولت خواهم بود، ما هرچه داریم و اساس انقلاب ما برپایه ی ولایت فقیه است.
امید رستمی، از موافقان توافق لوزان با اشاره به تزریق ۱۵۰ میلیارد دلار به بانک مرکزی پس از برداشته شدن تحریم های بانکی، ابراز داشت: در سال ۸۸، ۲۲ هزار میلیارد تومن بودجه در بخش صنعت بود که اینک به هشت هزار میلیارد کاسته شده است.
نباید به مردم دروغ گفت/ آیا مردم دشمن هستند که حکم صادر می کنید نباید اسرار جنگ را برای مردم افشا کرد؟
رجبی، منتقد توافق لوزان با تاکید بر این مطلب که نباید به مردم دروغ گفت، تصریح کرد: ضحاک پادشاهی ستمگر در ایران بود، مغز جوانان این مملکت را به یغما می برد، کاوه آهنگر با شمشیری آخته به دربار ضحاک رفت، این پادشاه ستمگر برای اینکه جانش در امان باشد به انعقاد توافقنامه ای با کاوه پرداخت اما این آهنگر با علم کردن درفش کاویانی، توافقنامه ی دروغین را پاره کرد، آمریکا نیز در حال استحاله مغز جوانان ایران است، حواسمان باشد.
فاطمه حیدری به عنوان منتقد بیان کرد: تیم مقابل مطرح کردند که رهبر (مد ظل العالی) در جریان کل مذاکرات هستند و نباید اسرار جنگ را افشار کرد، باید اعلام کنم که معظم له با صراحت اعلام کردند: من در جزئیات هیچ دخالتی ندارم. دشمن از متن مذاکرات بااطلاع است فقط این مردم هستند که از جزئیات مطلع نیستند، آیا مردم دشمن هستند که حکم صادر می کنید نباید اسرار جنگ را برای مردم افشا کرد؟
امید رستمی دوره پوپولیستی را مختومه اعلام کرد و ابراز داشت: این که شما می گویید درفش برداریم و توافقنامه را پاره کنیم مستلزم آن است که راه حل ارائه دهید، بعد سیاسی و اراده سیاسی مردم و تیم مذاکره کننده کشورمان دارای اهمیت است، هر کشوری که بتواند ۳ درصد اورانیوم را غنی سازی کند ۱۰۰ درصد را نیز می تواند؛ زیرا فناوری و اراده ی آن را دارد، شاهکار دولت پیشین این بود که پرونده را از شوری حکام به شورای امنیت جابجا کرد، آقای نبویان در سفر به راهیان نور ۹۳ گفتند: حجم اورانیوم ایران به اندازه ای بود که می توانستیم بمب بسازیم؛ با این تفاسیر انتظار دارید طرف مقابل چه واکنشی داشته باشد؟
وی گفت: وقتی ما بحث نابودی کشوری مانند اسرائیل را مطرح می کنیم نباید از حساسیت سایر کشورها تعجب کنیم، یکی از دلایل تحریم ها سخنان نسنجیده برخی مقامات مانند آقای احمدی نژاد بود، اینکه ما آرزوی نابودی یک کشوری را داشته باشیم باید خودمان را برای تحریم شدن آماده کنیم.
باید بر گوش مسئولانی که از اموال بیت المال سوء استفاده می کنند نواخت
فرید اخوان تصریح کرد: مدیر عامل ایران خودرو گفت بعد از توافق قیمت خودرو به هیچ وجه ارزان نمی شود، توافق با۱+۵ تنها ۱۰ تا ۵ درصد آن هم برای کوتاه مدت بر اقتصاد ایران تاثیر می گذارد، آقای اوباما در کمپ دیوید در مصاحبه با اشرق الاوسط گفت: ایران کشور حامی تروریست است و ما مواضع سخت گیرانه ای را نسبت به آن اجرا می کنیم، تمام ما به دنبال مهار کردن ایران هستیم.
وی با تاکید بر اینکه با سرمایه گذاری در بخش انرژی، بخش زیادی از نیروهای متخصص وارد بازار کار می شوند افزود: مهمترین صنعت ایران که ۴۰ درصد نیروی کار را در خود جای داده است بحث ساختمان سازی است، ایران مرکز دنیا می باشد، ۳۰ سال برنامه ریزی کرده ایم که صنعت قالب خود را به صنعت انرژی تغییر دهیم.
مسئول شورای تبیین بسیج دانشگاه ایلام با بیان اینکه توافقی را که ضحاک مکتوب کند قبول نمی کنیم تصریح کرد: فکت شیت ضحاک را قبول نداریم، مولفه های مهمی مانند عدالت اجتماعی، مقاومت در برابر عوامل تهدید زا، تکیه بر ظرفیت های داخلی، اعتماد به جوانان، اعتماد به ۱۰ درصد نیرو بیکار، اجرای رویکرد جهادی، توجه به برنامه ریزی، مردم محوری و خصوصی سازی را در کشورمان پیاده کنیم، باید بر گوش مسئولانی که از اموال بیت المال سوء استفاده می کنند نواخت، مصرفمان را اصلاح کنیم و تجمل گرا نباشیم.
فرهاد رجبی با تاکید بر این مطلب که حتی یک سند مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران از سوی غرب و آژانس اعلام نشده است یادآور شد: همانگونه که ۱۲ سال گذشته منکر فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران شدند، امسال نیز انکار می کنند، ما با اصل مذاکرات مخالف نیستیم با توافقی مخالفیم که عزت ملی را زیر سوال ببرد، من سوالی را مطرح می کنم که دولت و تیم مذاکره کننده ما پاسخگوی آن نبودند، چرا یک تیم حقوقی- اقتصادی، وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی ایران در جریان مذاکرات حضور نداشتند؟ چرا نسبت به سخنان رهبر مبنی بر انتشار فکت شیت بی تفاوت هستید؟
فاطمه حیدری در پاسخ به تیم مقابل ابراز داشت: ما خواستار نابودی نظام استکبار هستیم، ۷۰ درصد مشکلات اقتصادی ما ناشی از مشکلات داخلی و مدیریت های ناکارآمد است و ۳۰ درصد مربوط به تحریم ها می باشد علاوه بر اینکه برای رفع تحریم ها تلاش شود باید نگاه به بیرون نباشد، مشکلات کشاورزی و تولید ما را که آمریکا نمی تواند حل کند.