به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جعفر طاهری امروز در نهمین همایش انجمن دیرینه شناسی ایران که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، گفت: در چند سال گذشته بر اساس برنامههای توسعه درصدد ایجاد پارک موزهای برای جاذبههای علوم زمین برآمدیم که خوشیختانه به تصویب رسید و امروز در حال ساخت است.
وی با اشاره به اینکه جهت ساخت این پارک موزه دو رسالت را دنبال میکنیم، تصریح کرد: معرفی جاذبههای علوم زمین و کمک به توسعه آنان در میان جامعه و کمک به گردآوری این نمونهها رسالت این پارک موزه میباشد.
معاون مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور با بیان این مطلب که موزه لندن حدود ۷۴ میلیون نفر بازدید کننده دارد، خاطرنشان کرد: در این موزه حدود ۷۰ میلیون نمونه وجود دارد که از این میزان ۹ میلیون نمونه در رابطه با علوم زمین است.
طاهری ببا تاکید بر اینکه نیازمند ظرفیت لازم جهت توسعه جاذبههای علوم زمین شناسی هستیم، ادامه داد: در مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور ۳۰ هزار نمونه وجود دارد که ۱۱ هزار نمونه سال گذشته به این مرز اهدا شد.
وی یادآور شد: ایجاد فضای فیزیکی مناسب، گردآوری حجم قابل توجهی از نمونههای مختلف، حضور نیروی فعال، بالا بودن پتانسل حضور متخصصین علمی در منطقه و تنوع اقلیمهای زمین شناسی منطقه از جمله مزیتهایی است که این مرکز از این برخوردار است.
معاون مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور خاطرنشان کرد: ارتقاء کمی و کیفی آموزشها، پیشگیری از نابودی تدریجی مستندات علوم زمین، فراهم شدن امکان بازنگری نتایج بررسیهای علمی، کاهش خطای تشخیص و حرکت در مسیر مرجعیت علمی از جمله نتایج تاسیس چنین مرکزی است.
طاهری در پایان تاکید کرد: آمادگی نگهداری از نمونههای علوم زمین شناسی را داریم و امید است اساتید و اندیشمندانی که در کشور چنین نمونههایی در دست دارند این نمونهها را جهت جاودانه شدن در اختیار مرکز قرار دهند.