به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمدمهدی آخوندی رئیس پژوهشگاه ابن سینا در نشست خبری کنگره بین المللی تولید مثل که صبح امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد با اشاره به اینکه زمان افتتاحیه این کنگره دوم تا چهارم خرداد ماه است گفت: قرار است در افتتاحیه کنگره وزیر محترم بهداشت، معاون زنان ریاست جمهوری، چند تن از میهمانان خارجی همچنین مسئولان بهداشتی و پزشکی کشور حضور پیدا کنند.
وی موضوع تولید مثل را یکی از حوزه های نوپای علمی دانست و گفت: خوشبختانه در این علم توسعه قابل توجه داشته ایم و همپای بسیاری از کشورها به پیش رفته ایم.
آخوندی چاپ ۸ نشریه تخصصی در کشور، تاسیس دپارتمان های فناوری نوین در دانشگاه ها برای اولین بار و توسعه تکنولوژی های باروری در زمینه های ایمیجینگ، سونو، هیسترو و آزمایشات مرتبط را از موارد و مصادیق توسعه این علم در کشور عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه درمان ناباروری فقط به مورد انسان ها محدود نیست تاکید کرد: برای اولین اقدام روش آی وی اف را روی دام انجام داده و شاهد موفقیت آمیز بودن آن بودیم و در این خصوص توافق نامهای با اتحادیه دامداران منعقد کردیم تا به افزایش دامهای مرغوب در کشور کمک شود.
آخوندی با اعلام اینکه موضوع ناباروری فقط جنبه پزشکی ندارد فشارهای روانی به زوج های نابارور از طرف خانواده و اطرافیان و عدم شناخت سیاستگذاری سیاستگذاران کشور در این زمینه را جزو عوامل دخیل در این موضوع دانست و گفت: علم ناباروری زمانی در کشور مطرح شد که ما سیاست کنترل جمعیت را در پیش گرفته بودیم اما الان که سیاست های جمعیتی تغییر رویکرد داده است متاسفانه زوج های نابارور به طور کافی حمایت نشده و سیستم بیمه هم نتوانسته مشکل هزینه این افراد را حل کند.
رئیس پژوهشگاه ابن سینا به موضوع مجوزهای شرعی درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: امروز ایران در مقایسه با کشورهای دیگر اسلامی در موضوع مجوزهای شرعی درمان ناباروری یکی از آزادترین کشورهاست به نحوی که ما هیچ گونه محدودیت های شرعی برای درمان ناباروری نداریم.
وی تاکید کرد: امروز هیچ چیز برای درمان و تشخیص ناباروری در کشور کم نداریم و در این زمینه خودکفا شده ایم.
آخوندی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه در زمینه کاهش هزینه های درمان ناباروری چه اقداماتی انجام شده و بیمه چه قدرهمکاری در این زمینه می کند گفت: خوشبختانه بعداز تغییر سیاست های جمعیتی کشور، «اقدامات تشخیصی» و «دارو»ی درمان ناباروری تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند اما در زمینه درمان چنین چیزی وجود ندارد. همچنین وزیر بهداشت اعلام کرد که صندوقی را برای کمک به زوجهای نابارور قرار میدهند که تاکنون اقدام عملی در این زمینه انجام نشده است.
در ادامه نشست دکتر حسینی یکی از مسئولان برگزار کننده این کنگره با اشاره به پیشرفت های کشور در زمینه درمان ناباروری گفت: ما توانسته ایم پا به پای دانش روز حرکت کنیم و فقه پویای شیعه و علمای ما نیز کمک خوبی در این زمینه کرده اند و از نظر نتایج علم ناباروری در زمره کشورهای پیشرفته دنیا هستیم.
وی با بیان اینکه تاکنون 50 مرکز ناباروری در کشور در حال فعالیت هستند خواستار همگرایی بیشتر بین مراکز درمانی، دانشگاه های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی در این زمینه شد.
دکتر غفاری نوین، دبیر بورد بیولوژی تولید مثل وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه علم ناباروری فقط برای درمان ناباروری نیست گفت: این علم می تواند یکسری اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از بیماری های جنین انجام دهد.
وی گفت: در حال حاضر 5 دانشگاه با 130 دانشجو در کشور در حال فعالیت و تحصیل در زمینه ناباروری هستند.
دکتر نوین در پاسخ به خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا تصمیمی برای افزایش دانشجو در این زمینه هست یا خیر؟ تاکید کرد: با توجه به اینکه این رشته مانند بقیه رشته ها نیست که نیاز به تمرین نداشته باشد به این خاطر نمی توانیم افزایش دانشجو داشته باشیم.
دکتر صادقی، دبیر علمی کنگره شخصی بود که در ادامه نشست به بیان مطالبی پرداخت.
وی با اشاره به اینکه تا 15 فروردین مهلت ارسال مقالات به کنگره بوده است گفت: 700 مقاله به کنگره تولید مثل ارسال شده است که پس از ارزیابی، 500 مقاله برگزیده شد و 350 تای آنها به طور پوستر ارائه می شود.
دبیر علمی کنگره با بیان اینکه در جریان کنگره سه روز، از سه سالن، دو سالن مختص گفتگو و نشست های تخصصی است گفت: ۱۰۰ نفر در طول این سه روز در 16 پنل تخصصی مشغول گفتگو و تبادل نظر خواهند بود.
صادقی همچنین از برگزاری ۳۰ کارگاه در این سه روزخبر داد و گفت: 15 کارگاه که از دو روز قبل از کنگره برگزار می شوند و ما بقی در جریان برگزاری کنگره.
در ادامه این نشست دکتر شیرازی دبیر جشنواره برترین های تولید مثل گفت: در جریان این کنگره ۴ پیشکسوت برتر، ۵ پژوهشگر برتر، ۸ نفر در سخنرانی های کوتاه و ۵ نفر نیز در زمینه پوسترها برگزیده می شوند.
دکتر صادقی تبار، دبیر اجرایی کنگره در پایان نشست بااعلام اینکه این کنگره از هشت تا نه ماه پیش کار خود را با 29 کمیته و 230 نفر شروع کرد گفت: در کنگره بین المللی تولید مثل از هفت کشور سخنران خارجی داریم و بیش از 60 شرکت نیز در حاشیه کنگره نمایشگاه جانبی برگزار می کنند.
وی تاکید کرد: امتیاز بازآموزی شرکت در این کنگره 17 بوده و افراد می توانند در 65 رشته مختلف در این کنگره شرکت کنند.
همچنین در پایان این نشست از سایت مرکز رشد فناوری مرکز سلامت ابنسینا به آدرس www.ahti.ir رونمایی شد.